Suomen parhaasta ravintolasta nyt illalliskassi ja Lasipalatsin legendaariset blinit

thumb image

Suomen parhaaksi ravintolaksi 2020 valikoitui lähes 40 000 äänen perusteella Ora jo kolmatta vuotta peräkkäin (koko lista luettavissa tästä). Sasu Laukkosen luotsaamalla pienellä ja intiimillä huippuravintolalla pastellinvärisistä rakennuksistaan tunnetulla Huvilakadulla on toistaiseksi yksi Michelin-tähti, mutta ravintolaa kehutaan siihen malliin, että lisätähtiä on lupa odottaa.

Keväällä Ora sopeutui nopeasti uuteen maailman tilanteeseen ja alkoi nopeasti tarjoamaan take-away sushia (lue lisää Oran viime keväästä täältä). Tällä hetkellä ravintolaan on mahdollista tehdä taas illallisvarauksia, mutta lisäksi talven uutuutena on mahdollista nauttia Oran 5- ruokalajin menu kotona vain 55 eurolla per henkilö. Kahden kympin lisäpanostuksella tarjolla on myös 7-ruokalajin illalliskasseja.

Lasipalatsin rapeat ja kuohkeat blinit kotiin vietäväksi

Video: Mikko Uosukainen

Legendaarinen ravintola Lasipalatsi on tarjoillut talvisin blinejä jo yli parikymmentä vuotta. Blinit valmistetaan perinteisesti tattarijauhoista ja paistetaan voisulassa kuumissa valurautavuoissa.

Tänä vuonna blinikasseja on mahdollista saada perinteisenä sisältäen: kotimaista muikunmätiä, savusilakkaa, lohitartaria, punajuuri- ja omenatartaria, venäläisiä suolakurkkuja, sienisalaattia, raikasta smetanaa ja tietysti kaksi perinteistä tattaribliniä. Blinit on tosin mahdollista tilata myös gluteenittomana ja vegaanisena. Jälkkäriksi kaikissa blinikasseissa sisältyy myös mango-passion-kookosleivos. Blinikassit maksavat alkaen 42 euroa ja on varattavissa alla olevasta linkistä.

Muut ravintolauutiset...