thumb image

Michelin-ravintolasta sushia mukaan, vegaaniruokaa kotiinkuljetuksella – ravintolat osoittavat muuntautumiskykynsä

Haastavaakin haastavampia aikoja elävät ravintolat ovat osoittaneet uskomatonta muuntautumiskykyä. Ne, jotka ovat onnistuneet pysymään auki asiakkaiden iloksi, ovat näyttäneet kykynsä toteuttaa nopeasti väliaikaisia uudistuksia yhteiskunnallisten olojen vaatimalla tavalla. 

Ravintolat ovat nyt ottaneet toimintamallikseen take away -annokset ja -menut, mikä itsessään on valtava konseptiuudistus tavallisesti illallismenuja tarjoaville ravintoloille. Näin ovat alkaneet tehdä Helsingissä lukuisat ravintolat niin eteläisessä kantakaupungissa kuin Kallion alueellakin. Myös Tampereella joukko ravintoloita tarjoilee lounas- ja illalliselämyksiä kotiin.

Tässä esittelyssä pari helsinkiläistä ravintolaa, jotka ovat tehneet erityisen suuria uudistuksia toimintaansa pystyäkseen palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla muuttuneissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa: 

ORA – Michelin-ravintolasta sushia ja illallismenukasseja kotiin

ORAn väliaikaiskonseptin sushitarjontaa.

Michelin-tähteä kantava ravintola ORA on tunnettu elämyksellisistä, pitkistä menuillallisistaan, jotka nautitaan kiireettömästi paikan päällä viikonloppuisin useimmiten täyteen varatussa ravintolassa. 

Illallisravintola on nyt siirtynyt uuteen väliaikaiskonseptiin: ORA valmistaa keittiömestari Sasu Laukkosen johdolla sushia mukaan otettavaksi. “Sasun sushien” menu elää päivittäin, ja sitä saa normaaliaukioloajoista poiketen hakea kotiin jo lounasaikaan. Taustalla ei ole vain oma selviytymistaistelu ravintola-alan myllerryksessä, vaan myös halu tuoda iloa ihmisten elämään:

– Haluamme tuoda pienen auringon pilkahduksen kotikaranteeneihin, ilahduttaa ihmisiä. Sushikonsepti on syntynyt aidosta halusta auttaa. Jos voidaan tuoda ihmisille edes jotain kivaa elämään tämän avulla, ollaan jo onnistuttu, Laukkonen toteaa.

ORA ei kuitenkaan ole täysin tauolla, sillä Platformin kautta saa nyt tilattua ORAn upean kolmen ruokalajin illallisen kotiin. Ensimmäinen llallismenu pitää sisällään ihanaa, kuusenkerkkäkermassa haudutettua selleripastaa, juuriselleriglaseerattua fasaania ja kahvivoilla viimeisteltyä punajuurta sekä kinuskikuorrutettua palsternakkakakkua.

Tilaa ORAsta ➤

VILLD – vegaaniruokaa kotiovelle

VILLDin kotiinkuljetukset ovat tällä hetkellä ilmaisia.

Vegaanisia fine dining -menuillallisia tarjoava VILLD on yksi suomalaisen ravintolamaailman edelläkävijöistä, ja tämä ominaisuus näkyy myös näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. VILLD nimittäin ennakoi jo viime viikonloppuna tilanteen vaativan ravintoloilta suuria muutoksia, ja sulki salinsa valmistellakseen jotain täysin uutta.

Nyt omistaja Ossi Paloneva ja ravintolapäällikkö Esko Koivula valmistavat ja kuljettavat kotiin varta vasten tähän tarkoitukseen luotuja annoksia. Listalta löytyy muun muassa kimchi-salaattia sekä Vöner soft tacoja, ja viikonloppuisin menussa on kattava brunssi. Kuljetus on ilmainen, ja koskee tällä hetkellä suur-Kallion aluetta sekä yli 30 euron tilauksissa lähialueita noin viiden kilometrin säteellä.

Paloneva kertoo, että VILLD pyrkii nyt palvelemaan ihmisiä mahdollisimman joustavasti. Tällä hetkellä tilauksia on tullut runsaasti, mutta myös tilanteen epävarmuus tunnistetaan: 

– Tilanne on tällä hetkellä tämä, ja seuraamme jatkuvasti mielenkiinnolla ja huolestuneena sen kehittymistä – saisimmeko me ruokaa toimittavana tahona edelleen liikkua, jos tulisi esimerkiksi ulkonaliikkumiskielto. Meidän pitää myöskin miettiä sitä, ettei tämä konsepti välttämättä toimi enää huomenna tai viikon päästä.

Tilaa Villdistä ➤

Suosittelemme tarkistamaan ajankohtaiset aukioloajat, take away -menut ja kotiinkuljetusmahdollisuudet kunkin ravintolan sivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Artikkeli päivitetty: 16.4.

Muut ravintolauutiset...