thumb image

Michelin-ravintolasta sushia mukaan, vegaaniruokaa kotiinkuljetuksella – ravintolat osoittavat mukautumiskykynsä

Haastavan paikan edessä olevat ravintolat osoittavat nyt uskomatonta mukautumiskykyä. Ne, jotka ovat onnistuneet pitämään ovensa auki, ovat nyt näyttäneet kykynsä toteuttaa nopeasti väliaikaisia uudistuksia haastavien olojen vaatimalla tavalla. 

Useimmat ravintolat ovat nyt ottaneet valikoimiinsa take away -annokset, mikä jo itsessään on suuri konseptiuudistus illallismenuja tavallisesti tarjoaville ravintoloille. Näin ovat alkaneet tehdä Helsingissä esimerkiksi Jätkäsaaren Vessel Bistro, Töölön Piglets, Torikorttelien Chapter (sekä lounas- että illallismenut), Salutorget ja Gohan sekä Etelä-Esplanadin Bassi.

Tässä pari helsinkiläistä ravintolaa, jotka ovat tehneet erityisen suuria uudistuksia toimintaansa pystyäkseen palvelemaan asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla muuttuneissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa: 

ORA – Michelin-ravintolasta sushia mukaan

ORAn väliaikaiskonseptin sushitarjontaa.

Michelin-tähteä kantava ravintola ORA on tunnettu elämyksellisistä, pitkistä menuillallisistaan, jotka nautitaan kiireettömästi paikan päällä viikonloppuisin useimmiten täyteen varatussa ravintolassa. 

Illallisravintola on nyt siirtynyt uuteen väliaikaiskonseptiin: ORA on hetken tauolla, ja valmistaa keittiömestari Sasu Laukkosen johdolla sushia mukaan otettavaksi. “Sasun sushien” menu elää päivittäin, ja sitä saa normaaliaukioloajoista poiketen hakea kotiin jo lounasaikaan. Taustalla ei ole vain oma selviytymistaistelu ravintola-alan myllerryksessä, vaan myös halu tuoda iloa ihmisten elämään:

– Haluamme tuoda pienen auringon pilkahduksen kotikaranteeneihin, ilahduttaa ihmisiä. Sushikonsepti on syntynyt aidosta halusta auttaa. Jos voidaan tuoda ihmisille edes jotain kivaa elämään tämän avulla, ollaan jo onnistuttu, Laukkonen toteaa.

Tilaa ORAsta ➤

VILLD – vegaaniruokaa kotiovelle

VILLDin kotiinkuljetukset ovat tällä hetkellä ilmaisia.

Vegaanisia fine dining -menuillallisia tarjoava VILLD on yksi suomalaisen ravintolamaailman edelläkävijöistä, ja tämä ominaisuus näkyy myös näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. VILLD nimittäin ennakoi jo viime viikonloppuna tilanteen vaativan ravintoloilta suuria muutoksia, ja sulki salinsa valmistellakseen jotain täysin uutta.

Nyt omistaja Ossi Paloneva ja ravintolapäällikkö Esko Koivula valmistavat ja kuljettavat kotiin varta vasten tähän tarkoitukseen luotuja annoksia. Listalta löytyy muun muassa kimchi-salaattia ja Vöner soft tacoja. Kuljetus on ilmainen, ja koskee tällä hetkellä suur-Kallion aluetta sekä yli 30 euron tilauksissa lähialueita noin viiden kilometrin säteellä.

Paloneva kertoo, että VILLD pyrkii nyt palvelemaan ihmisiä mahdollisimman joustavasti. Tällä hetkellä tilauksia on tullut runsaasti, mutta myös tilanteen epävarmuus tunnistetaan: 

– Tilanne on tällä hetkellä tämä, ja seuraamme jatkuvasti mielenkiinnolla ja huolestuneena sen kehittymistä – saisimmeko me ruokaa toimittavana tahona edelleen liikkua, jos tulisi esimerkiksi ulkonaliikkumiskielto. Meidän pitää myöskin miettiä sitä, ettei tämä konsepti välttämättä toimi enää huomenna tai viikon päästä.

Tilaa Villdistä ➤

Suosittelemme tarkistamaan ajankohtaiset aukioloajat, take away -menut ja tarjoukset kunkin ravintolan sivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Päivitys 23.3.: Bassi Helsinki on sulkenut ovensa toistaiseksi.

Muut ravintolauutiset...