Päiväretki Helsingistä – katso nämä lumoavat kesäkohteet 

thumb image

Aina ei tarvitse lähteä kauas kokeakseen jotain uutta. Tee päiväretki Helsingistä ja lähde syömään ravintolaan, joka saa huulillesi sanan WAU. Rentoja bistroja ja Michelin-tähden tuomaa kokemusta – nämä elämykset sijaitsevat lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä. 

Helsingissä on monia mahdollisuuksia viettää ikimuistoisia kesäpäiviä hyvän ruoan merkeissä. Jos haluat kuitenkin kokea jotain uutta ja jättää tutut kotikulmat hetkeksi taakse, suuntaa syömään arjen ympyröiden ulkopuolelle yhdessä ystävien tai perheen kanssa. 

Aurinkoiset terassit, kotimaiset raaka-aineet ja lapsuudesta tutut makumuistot – tätä on Suomen kesä parhaimmillaan. Olemme tehneet Helsingin liepeiltä todellisia löytäjä, joihin ei voi olla ihastumatta. Kaikki nämä kesäkohteet, unohtumattomia makuja tarjoilevat ravintolat sijaitseva vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungin vilskeestä. Valitsitpa minkä tahansa, on onnistunut päiväretki Helsingistä taattu! 

Raakakypsytettyä lihaa Porvoossa – Meet Disrtict

Porvoon ruokatähti on syttynyt uuteen, entistä kirkkaampaan loistoon! Ravintola Meet District koki merkittävän tulipalon, joka tuhosi sekä ravintolan että sen omistajan Riku Stenrosin kodin. Mittavan remontin jälkeen rento bistro on avannut taas ovensa ja toivottaa vieraat nauttimaan paikallisista raaka-aineista, erityisesti hiiligrillatusta dry aged -lihasta. Ravintolan vahvat maut ja italialaisvaikutteinen menu tekevät siitä erinomaisen kohteen vieraille Helsingistä asti. Jos haluat maistaa raakakypsytettyä lihaa, tämä ravintola on sinua varten. 

“Tulipalon jälkeen uudelleen avaaminen palauttaa Meetin takaisin Porvoon kovalle ravintolakartalle onnistuneesti. Erinomaiset annokset ja niihin sopivat laadukkaat viinit.” -Mikko

Meet District

Missä: Gabriel Hagertin kuja, Porvoo

Saaristoon kätketty aarre – Ravintola Scola

Ravintola Scola sijaitsee Inkoon Barösundissa, kuvankauniissa saaristomiljöössä. Vanhasta kyläkoulusta historiallisesti merkittävällä tavalla kunnostettu ravintola tarjoaa laadukasta, paikallisista ja vastuullisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Yrittäjäperheelle Scola on elämäntapa, jota toteutetaan intohimoisesti ja täydellä sydämellä – tämän voi aistia ja maistaa upeiden merimaisemien syleilyssä. 

Ravintola Scola

Missä: Valhallantie 18, Barösund

Ruoka ja luonto mykistävät Korppoossa Back Pocket

Ravintola Back Pocket on Korppoossa sijaitseva gastronominen helmi, joka yhdistää saariston raaka-aineet ja kansainväliset maut. Täällä pääsee nauttimaan sesongin mukaan vaihtuvasta kuuden ruokalajin maistelumenusta – ainutlaatuisista ja innovatiivisista makuelämyksistä. 

Päiväretki Helsingistä Back Pocketiin on todella kokemisen arvoinen. William Hellgrenin johdolla ravintola tarjoaa taidetta lautasella, jossa perinteet ja moderni gastronomia kohtaavat​. Voiko keskellä Turun saaristoa olla jotain näin herkullista?

Missä: Österretaisvägen 45, Korppoo

HANKO

Hanko on hurmaava kesäkaupunki, joka houkuttelee kävijöitä upeilla hiekkarannoillaan, kauniilla saaristomaisemillaan ja monipuolisella ravintolatarjonnallaan – täydellinen kohde päiväretkelle Helsingistä! 

Hankolais-ranskalaista husmanskostia – Origo

Origo on tunnelmallinen makasiiniravintola, joka sijaitsee Hangon Itäsatamassa. Ravintola tarjoaa herkullisia, sesongin mukaan vaihtuvia ruokia, joissa yhdistyvät paikalliset raaka-aineet ja ranskalaisen keittiön vaikutteet​. Suuntaa tänne nauttimaan makasiinimiljööstä, merimaisemista ja “hankolais-ranskalaisesta husmanskostista”.

“Taas kerran erinomainen ruoka. Kannattaa tulla Helsingistä asti syömään, suosittelen.” -asiakas Timo

Origo

Missä: Satamakatu 7, Hanko

Hurmaava merimakasiini ja Michelin-ravintolan viinikellari – Segel

Ravintola Segel Hangossa on tunnettu herkullisesta ruoastaan ja ensiluokkaisesta palvelustaan. Tämä ihastuttava ravintola sijaitsee tänä kesänä uudessa, viihtyisässä tilassa Satamakadulla. Yrittäjäpariskunta, Michelin-ravintolaa pyörittäneet Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff ovat tunnettuja kunnianhimostaan, eikä Segel tuota pettymystä: täällä on luvassa unohtumattomia makuelämyksiä historiaa huokuvassa miljöössä.

Ravintola tarjoaa vierailleen myös suuren ulkoterassin, jossa voi ilta-auringosta, sekä viinilistan, jonka vertaista ei ole Hangossa nähty. Michelin-tähtiravintola Askin viinikellari on siirretty Segeliin, joten tarjolla on todellisia harvinaisuuksia: kypsiä burgundeja, rieslingejä ja kauniita sampanjoita. Nämä ovat jo itsessään syy vierailla Hangossa.

Segel

Missä:  Satamakatu 3, Hanko 

Tuulahdus Ranskasta hienostuneessa miljöössä – Brasserie Regatta

Brasserie Regatta on tyylikäs brasserie-ravintola Hangossa, joka sijaitsee upeassa jugend-linnassa Regatta Spa Hotellin yhteydessä. Täällä nautitaan sesongin parhaista raaka-aineista valmistetuista ranskalaisvaikutteisista annoksista, joita täydentävät Välimeren viinitarhojen parhaat viinit​.

Tämä ravintola on ehdottomasti vierailun arvoinen Helsingistä asti, sillä sen hienostunut miljöö ja huolella viimeistellyt annokset tarjoavat ainutlaatuisen ruokailuelämyksen keskellä kaunista Hankoa​.

“Erittäin hyvä, iloinen ja asiantunteva palvelu. Koko menu oli täynnä ihania ja erilaisia makuja hyvillä viineillä höystettynä. Onnistunut ilta, jäi hyvä maku suuhun ja mieleen. Kiitos.” -asiakas Marjo

Brasserie Regatta

Missä: Torikatu 2, Hanko

You may also like...