Juhannus Helsingissä – täällä voit viettää keskikesän juhlaa

thumb image

Monet suuntaavat kaupungista mökille juhlimaan yötöntä yötä, mutta juhannus Helsingissä maistuu hyvältä! Kokosimme vinkit juhannukseen.

Cityjuhannus yhdistää perinteisen juhannustunnelman ja urbaanin elämän mukavuudet – tämän kauniimpaa aikaa ei kaupungissa ole! Juhannustaiat ovat Helsingissä erityisen herkullisia, sillä yhä useampi ravintola kutsuu keskikesän viettoon. Kaupungin taianomainen tunnelma antaa oman lisämausteensa annoksiin ja valmiiseen pöytään istuminen takaa stressittömän juhannuksen. 

Juhannuksena suomalainen halaajaa veden äärelle – merimaisemasta pääseekin nauttimaan monessa ravintolassa Helsingissä. Samoin savuisista ja ihanasti hiiltyneistä grillisafkoista, vaikka ei omaa grilliä omistaisikaan. 

Kokosimme listan ravintoloista, jotka tuovat merimaisemat, grilliruoan ja maailman maut osaksi cityjuhannusta. Keskikesän juhla ei ole koskaan maistunut näin hyvältä!

Eloisa ja värikäs juhannus – Yes Yes Yes

Yes Yes Yes on erinomainen valinta juhannuksen viettoon elävän ja värikkään tunnelmansa ansiosta. Ravintolan sisustus on kuin taideteos itsessään – pastellisävyjen, neonvalojen ja marmorin luoma kokonaisuus, joka tuntuu kuin maailman kauneimmalta auringonlaskulta. 

Ravintola tunnetaan sen innovatiivisista ja huolella valmistetuista kasvisannoksista, joista osa saa ainutlaatuisen makunsa tandooriuunista. Menun Halloumi fries ja Heart of Palm Salad ovat asiakkaiden suosikkeja, jotka varmasti ilahduttavat juhannuspöydässäkin. Taidolla suunnitellut cocktailit ja mocktailit täydentävät elämyksen, ja ystävällinen henkilökunta varmistaa, että juhannus on ikimuistoinen​.

Missä: Iso Roobertinkatu 1

Saaristo keskellä kaupunkia – HSS Paviljonki

Lyhyen lauttamatkan päässä Ullanlinnasta löytyy helsinkiläisten oma saaristo. Liuskasaaren uudistunut ravintola on palannut juurilleen tarjoten skandinaavisia makuja sekä 360 asteen saaristokokemuksen – kirjaimellisesti. Täällä aava merimaisema salpaa hengityksen ja ravintolan pyöreä sali, merelle aukeava terassi sekä muut tilat mahdollistavat ikimuistoiset puitteet juhannuksen viettoon. 

Lämmin juhannustunnelma on HSS Paviljongissa taattu – siirtyminen kaupungin hälinästä saariston rauhaan ja kiireettömyyteen pitää tästä huolen. Tämä upea ravintola yhdistää herkullisen juhannusmenun ja ainutlaatuisen ympäristön. 

Missä: Liuskasaari

Juhannuksen viettoon omalla veneellä – Meripaviljonki

Hakaniemessä Säästöpankinrannan laineilla kelluvan panoraamaravintolan ikkunoista avautuu upea merimaisema. Näkymien ja herkkujen äärelle voi saapua myös omalla veneellä, sillä venelaituri on kiinni ravintolassa. 

Keskikesän juhlasta nautitaan täällä neljän ruokalajin merkeissä. Meripaviljonki on erikoistunut meren herkkuihin: kaloihin, äyriäisiin ja hummereihin. Tämä näkyy myös juhannusmenulla – alkuun on tarjolla muun muassa sokerisuolattua kirjolohta ja pääruokana nautitaan paahdettua nieriää.

Missä: Säästöpankinranta 3

Hinta: neljän ruokalajin juhannusmenu 65 €

Juhannus korkeuksissa – Lucy in the sky

Lucy in the Sky sijaitsee ikonisen Accountor Towerin katolla Espoon Keilaniemessä. Erityisen ravintolasta tekevät sen ainutlaatuinen sijainti sekä upeat maisemat: panoraamanäkymät ulottuvat Helsingin urbaanista keskustasta Nuuksion kansallispuistoon ja kauniiseen suomalaiseen saaristoon. Yli 80 metrin korkeudessa ruokaelämykset nousevat ihan uusiin sfääreihin! 

Ravintolan lasiseinät ja 70-luvun inspiroima sisustus luovat ilmavan ja tyylikkään kokonaisuuden, jossa nautitaan modernista bistroruokaa ja korkealaatuisista juomista. Lucy in the Sky tarjoaa täydellisen paikan rentoutua juhannuksena, ja sen lämmitetty terassi on varmasti yksi kaupungin kiinnostavimpia. 

Missä: Keilaniementie 1

Uudella tavalla vietetty juhannus – Holiday

Holiday on Helsingin paras lomakohde upealla sijainnilla Kanavarannassa. Lomakeidas on tunnettu rennosta ilmapiiristään, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan juhannuksen viettoon yhdessä ystävien kanssa.  

Täällä otetaan kaikki irti kesäisestä tunnelmasta ja herkullisista annoksista: merenelävistä ja modernista kasvisruoasta. Ravintolan aurinkoinen terassi on täydellinen paikka rentoutua juhannusjuomia siemaillen. Menoa ja meininkiä ei keskikesän juhlasta tule puuttumaan – jotain erityistä tapahtuu Holidayssa koko ajan. Yötön yö heräilee seuraavaan aamuun, kun juhlat meren äärellä päättyvät Kanavarannassa. Helsingin juhannus on mahdollista kokea täysin uudella tavalla.  

Missä: Kanavaranta 7

Juhannuksen grilliherkkuja – Ravintola Teatteri

Mikäli toiveissa on astetta tyylikkäämpi juhannus ja tanssit keskellä Esplanadia, suuntaa viettämään keskikesää Teatteriin. Ravintolassa nautitaan kauden parhaista mauista ja todellisista klassikoista kuten Teatterin salaatista, joka sisältää grillattua tonnikalaa, romainesalaattia, mangoa ja wasabimajoneesia. Menu puhuu puolestaan, että juhannus ja grilliruoka kuuluvat yhteen myös keskellä keskellä kaupunkia. Maistuisiko sinulle grillatut jättiravut, kotimainen pihviliha, päivän kala tai TG burgeri?

Missä: Pohjoisesplanadi 2

You may also like...