thumb image

Uudella 50 Best Discovery -sivustolla kuusi suomalaisravintolaa!

Maailman parhaimpia ravintoloita nimeävän 50 Best Restaurants -listauksen uusi 50 Best Discovery -sivusto pitää sisällään kuusi suomalaisravintolaa. Nyt ensimmäistä kertaa julkaistun sivuston listaus koostuu ravintoloista, jotka ovat saaneet ääniä 50 Best Restaurants -rankingissa, mutta eivät ole aivan päässeet tälle listalle.

Tähän ääniä keränneiden kastiin ovat nyt yltäneet helsinkiläisravintolat ORA, Maannos, Olo ja Grön, turkulaisravintola Kaskis sekä baareista Helsingissä toimiva Runar.

Paikallisuus arvossa

ORA:n Sasu Laukkonen kertoo, että akatemiaan eli äänestysraatiin valitut ovat omakustanteisia ravintolakäyntejä tekeviä yksityishenkilöitä, jotka voivat vierailla ravintoloissa milloin vain.

– Meillä käy tosi kansainvälistä porukkaa. Ilmeisesti ravintolassamme on nyt käynyt asiakkaita, jotka ovat ovat äänestysoikeudellisia World 50 Bestissä ja tykästyneet meihin. Eihän meidän siis ole tarvinnut kuin tehdä oma työmme hyvin, Laukkonen pohdiskelee.

Maannoksen keittiömestari Elmo Luoma-aho puolestaan kertoo nimityksen tulleen suurena yllätyksenä.

– Kyllä se yllätti, tuli aika puskista. Akatemian jäsenet ovat ensinnäkin löytäneet tänne ja sitten vielä antaneet ääniä meille. Aika siistiä. Vaikka hyvää palautetta olemmekin saaneet, ei käynyt edes mielessä, että jonain päivänä olisimme näin lähellä listausta. Olemme tietysti erittäin otettuja tästä, kuvailee Luoma-aho tunnelmia Maannoksessa.

Kysymys siitä, miksi juuri oma ravintola on päässyt listalle, on tietysti suuri. Luoma-ahon mukaan emolista 50 Best Restaurantsin kärkinimille on useimmiten ollut yhteistä paikallisten raaka-aineiden korostaminen omaleimaisella tavalla.

– Ne ravintolat, jotka keikkuvat listauksen huipulla eivät ole ranskalaisia ravintoloita, jotka tekevät perulaista ruokaa tai toisinpäin. Maailmalla arvostus paikallista ruokaa kohtaan on kasvanut huomattavasti. Kaikki Suomesta mukana olevat ravintolat käyttävät paikallisia raaka-aineita ja tekevät uniikkia, suomalaista ruokaa.

Muut ravintolauutiset...