thumb image

Lämmintä tunnelmaa keskellä Esplanadia – ravintola Espa avautuu tänään

Ravintola Espa avaa tänään ovensa Pohjoisesplanadin parhaimmilla paikoilla Apteekin talossa. Espan omistajiin kuuluvat keittiömestarit Helena Puolakka ja Eero Vottonen, kokki Jyrki Sukula sekä yrittäjä Saku Tuominen. Ravintolapäälliköinä toimii Karolina Hannonen.

Monipuolinen valikoima maailman makuja

Uutuusravintolan ruokalista on harvinaislaatuisen laaja: tarjolla on monipuolinen valikoima niin pientä purtavaa, kevyitä annoksia kuin runsaampia pääruokavaihtoehtojakin. Erikoislaatuista Espassa on, että ruokia voi nautiskella missä tahansa järjestyksessä, yksin tai annoksen jakaen.

Raaka-aineet valitaan sesonkeja seuraten. Toimittajissa suositaan intohimoisesti laatuun suhtautuvia pientuottajia sekä paikallisia toimijoita. Omistajanelikon ja keittiömestari Toni Leskisen suunnittelema menu on kattaus kansainvälisiä makuja ympäri maailman.

– Listalla on niin suomalaisia kuin itämaisiakin makuja, ja välissä vähän Meksikoa… Teemme sellaista ruokaa, josta itse tykkäämme – jokainen listalla oleva ruoka on jonkun omistajan tai henkilökunnan jäsenen suosikki, kertoo ravintolapäällikkö Karolina Hannonen.

Juomapuolella suositaan pääsiassa Vanhan maailman viinejä.

– Meillä on tarjolla huolella valittuja ja kohtuuhintaisia viinejä, joihin lukeutuu klassisia tuotteita ja pieniä yllätyksiäkin. Suurin osa viineistämme on luomua ja biodynaamista alkuperää.

Kodikasta henkeä annoksissa ja tunnelmassa

Ravitolan sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Hanni Koroma. Ilmeen luomisessa on kunnioitettu kierrätettävyyttä: monet vanhoista ratkaisuista, esimerkiksi paikalla aiemmin sijainneen ravintolan messinkiset pöydät, on päätetty säilyttää.

– Espassa on rento ja lämmin tunnelma. Vaikka ravintola sijaitseekin Esplanadilla, olemme halunneet saada tänne kodinomaista henkeä niin sisustuksen kuin annostemmekin kautta. Siksi tarjolla on yksinkertaista, mutta herkullista ruokaa, Hannonen kuvaa.

Herkullisilta kaikki annokset todellakin vaikuttavat. Mitä Espassa kannattaa laittaa testiin?

– Yllättävää kyllä, menustamme löytyy esimerkiksi tacoja, joissa on mukana ripaus suomalaista makua. Kalakeittoa ja hirvipataa suosittelen myös – ja toki listalla on paljon kasvisruokia: esimerkiksi metsäsienitoast uppomunalla on tosi ihana vaihtoehto, vinkkaa Hannonen.

Vieraile Espassa ensimmäisten joukossa:

Varaa pöytä Espaan ➤

Muut ravintolauutiset...