thumb image

Viisi Helsingin keskustan ravintolahelmeä, jotka on syytä kokea niin lounaalla kuin illallisella

Jos kaipaat syksyyn uusia ravintolavinkkejä, tämä artikkeli on sinulle! Helsingissä ravintolatarjontaa on paljon, ja laadukastakin tarjontaa riittää runsaasti. Tässä viisi poimintaa aivan Helsingin keskeisimmillä paikoilla sijaitsevista ravintoloista, jotka sopivat loistavasti niin lounas- kuin illallisruokailuunkin – pari näistä tarjoilee myös aamiaisia ja brunsseja!

The Cock

The Cock on yksi Helsingin keskustan suosituista lounas- ja illallisravintoloista. Kuva: Suvi Kesäläinen.

Kaartinkaupungin viihtyisä kortteliravintola The Cock palvelee asiakkaita aina lounailta rentoihin illalliselämyksiin ja loistavan drinkkilistan pariin saakka – helsinkiläisravintolalle harvinaisesti myös maanantaisin. Ravintolan lounaalla tarjotaan päivittäin vaihtuvia keittoja, joiden pehmeyttä täydentävät itse leivotut leivät ja runsas salaattipöytä. Illallismenulta taas löytyy aina laadukasta pihviä, kauden vihanneksia ja miellyttävän makeita jälkiruokia. Illallisia tähdittävät myös maistuvat, jaettavat alkupalat, esimerkiksi Cockin klassikkosiivet

Pääruoista mantelin ja herneen maut esiin tuova Risotto Verde sekä linssi-kasvispihvillä täytetty vegehampurilainen eivät taatusti jätä nauttijaansa kylmäksi. Menu päivittyy uuteen 30.9., jolloin Risotto Verde vaihtuu tryffelirisottoon. Listalta tulee löytymään myös syyskaudella menulle paluun tekevä Linguine Vongole -sydänsimpukkapasta.

Tätä ennen ravintolassa vietetään kuitenkin simpukkaviikkoja 16.-26.9., joten sinisimpukoiden ystävien kannattaa varata pöytänsä makuelämysten pariin nyt: 

Pöytä The Cockista ➤

The Glass

Uuden Kämp Galleriassa sijaitsevan The Glass -ravintolan brunssi on upean monipuolinen annoskattaus.

Kaipaatko jotain uutta? The Glass on aivan Helsingin keskustassa, Kämp Gallerian K1-kerroksessa palveleva ravintola, joka avasi ovensa vasta elokuun loppupuolella. Ravintola kattaa lautasille lounasta ja illallista, mutta onnistuu vastaamaan myös asiakkaiden päiväkahvitarpeisiin tarjoamalla niiden välissä herkullisia kahvilan tuotteita. Ravintolassa yhteydessä toimii myös baari, joka tavoittelee varsin oikeutetusti Helsingin parhaan rommibaarin paikkaa.

The Glassin upeat annokset ovat reipasta pohjolan bistroa, jossa raaka-aineet tulevat läheltä, mutta mausteet kaukaa. Lounaslistan pääruokavalikoimasta löytyy perinteisempääkin perinteisempiä annoksia, ja syksyn ensimmäisellä illallismenulla komeilee esimerkiksi paahdettua ahventa savuvoi-lipstikkakastikkeella ja haudutettua purjolla sekä annos grillattua kauden sientä sipuli-perunatippaleivällä. Viikonloppuisin The Glass tarjoilee hulppeita sunnuntaibrunsseja

Pöytä The Glassista ➤

Version

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitseva ravintola Version tarjoaa baarin puolella myös loistavia cocktaileja.

Kaartinkaupunkiin Hotelli U14 läheisyyteen maaliskuussa avautunut Version on Kari Aihisen, Olli Kolun ja Arttu Salovaaran perustama eateryn ja baarin kokonaisuus. Version tuo Kalifornian maut ja kansainvälisen tunnelman loistavasti keskelle syksyistäkin Helsinkiä.

Ravintolan ruokalista koostuu Kalifornian keittiön runsaan makumaailman inspiroimista, hiiligrillissä valmistetuista kasvis-, kala- ja liharuoista, joiden raaka-aineissa suositaan kuitenkin paikallisuutta. Uusimmasta menusta löytyy esimerkiksi maukas annos grillattua kukkakaalia sekä Versionin Black Angus -pihvi. Ravintola tarjoilee myös loistavan runsasta aamiaisbuffettia, jonka avulla arkiaamunkin saa varmasti käyntiin oikealla jalalla!  

Varaa pöytä Versioniin ➤

Ravintola Lasipalatsi

Ravintola Lasipalatsissa lautasille loihditaan monipuolisia klassikkoannoksia ja kauden makuja.

Helsingin ehkäpä näkyvimmällä sijainnilla toimiva Lasipalatsi on varmasti jokaiselle tuttu näky, mutta milloin olet viimeksi vieraillut ravintolassa? Lasipalatsissa katetaan pöytään laadukkaita klassikkoannoksia sekä sesongin herkkuja puhtaista skandinaavisista raaka-aineista. Tarjolla on aina tuoretta kalaa, raikkaita kasviksia, poroa, karitsaa sekä kotimaisia metsän antimia. 

Lasipalatsin syyskauden poroviikot alkavat 14.9. ja jatkuvat aina vuoden loppuun asti. Poroviikkojen menussa maistuvat niin perinteiset poronkäristykset sekä paistetut poronfileet kuin pippuripihvi poronvasan paahtopaistista ja porosta valmistettu Wallenbergkin.

Varaa pöytä Lasipalatsista ➤

Yes Yes Yes

Kasvisravintola Yes Yes Yes on tunnelmallinen paikkavalinta syksyn illallisiin Helsingissä.

Punavuoren puolella sijaitseva Yes Yes Yes on yksi Helsingin huikeimmista kasvisravintoloista. Tunnelmallinen ravintola tarjoilee tarkkaan valikoidun ruokalistan makuja illallisaikaan niin pieninä, illanistujaisten naposteluun loistavasti sopivina annoksina kuin suositun, kattavan Chef’s Favourites Menun muodossakin. Lohturuo’iksi nimettyjen annosten puolelta testiin kannattaa ehdottomasti pistää pehmeän syksyinen risotto.

Yes Yes Yes on tunnettu cocktaileistaan, jotka ihastuttavat sekä tavallisina että alkoholittomina versioina. Myös ravintolan Kombucha-valikoima on lähes yhtä laaja kuin olutvalikoimakin.

Pöytä Yes Yes Yesiin ➤

Muut ravintolauutiset...