thumb image

6 Michelin-tähteä Suomeen ja kestävän kehityksen tunnus 4:lle suomalaisravintolalle!

Alansa arvostetuimman hotelli- ja ravintolaoppaan pohjoismaiset tähdet on jaettu eilisiltana Norjan Trondheimissa. Michelin Guide Nordic Countries 2020 pitää tänä vuonna Suomen osalta sisällään yhden uuden Michelin-tähden saajan: helsinkiläisen Inarin.

Kunnioitettavan yhden tähtensä säilyttivät niin ikään Ora, Olo, Demo, Grön ja Palace. Viime vuonna tähtiravintoloiden joukkoon kuului myös tällä hetkellä suljettuna oleva, uusia tiloja etsivä Ask. Ololle kyseessä on jo yhdeksäs vuosi Michelin-tähden ravintolana, ja Ora taas on kantanut tähteä koko reilun parivuotisen olemassaolonsa ajan vuodesta 2018.

Uusi Sustainability-tunnus Jordille, Chapterille, Nollalle ja Oralle

Jord © Matias Jurvanen

Tänä vuonna Michelin julkisti pohjoismaissa myös uuden kestävän kehityksen tunnuksen, joka jaetaan ekologisesti kestävän gastronomian eturintamassa oleville ravintoloille. Sustainability-tunnuksen saivat suomalaisravintoloista Jord, Chapter, Nolla sekä Ora.

Lisäksi niin ikään helsinkiläiset Grön, Savoy, Natura ja Vinkkeli saivat erityismaininnan kestävyyden huomioimisessa positiivisia askeleita ottaneesta toiminnasta. 

Vuoden 2020 pohjoismaiden Michelin-oppaaseen on nostettu yhteensä 29 suomalaisravintolaa. Ravintolan viihtyisyydestä, palvelusta ja yleisilmeen laadukkuudesta jaettuja mainintoja on esimerkiksi Ravintola Nokalla ja Nudella.

Olo © Santeri Stenvall
Ora ©Sasu Laukkonen
Jord ©Matias Jurvanen

Muut ravintolauutiset...