thumb image

5 vinkkiä – näin loihdit take awaysta elämyksen kotona!

Oman suosikkiravintolan tunnelma on parhaimmillaan kuin kotoisa ja yllätyksellinen olohuone, jossa sinusta huolen pitää ihana henkilökunta. Huolella mietitty ja toteutettu ravintolaillallinen pystyy tarjoamaan kokijalleen unohtumattomia elämyksiä.

Kun eletään aikaa, jolloin ainoastaan ravintoloiden ulosmyynti on sallittua, ei pidä jäädä surkuttelemaan kulinaristista kohtaloaan. Monet ravintolat ovat lähteneet tarjoamaan sulun aikana tarkoin mietittyjä take away -menukokonaisuuksia, ja yrittäjät tarvitsevat nyt meitä kaikkia toimintansa pyörittämiseen!

Näin loihdit take awaysta elämyksen kotona

1. Panosta musiikkiin. Viritä illallisen tunnelmaa kaikille aisteille ja tiedustele vaikka lempiravintolasi soittolistaa. Tuttu taustanauha loihtii tunnelmaa myös kotona herkutellun take away -illallisen äärelle!

2. Leikittele kattauksella. Onko sinulla kaapin perällä odottamassa sellaisia ”parempia” lautasia, joita et oikeastaan juuri koskaan raaski käyttää? Nyt on aika kattaa ne esille! Keskiviikkoillan take away -illallinen on juuri sellainen hetki, jolloin kannattaa kaivaa vähän paremmat keramiikat ja lasit pöydälle. Arjen luksusta!

3. Servetit esiin. Tavallisesti vauhdikkaan arjen keskellä suupielet tulee pyyhkäistyä korkeintaan kämmenselkään tai talouspaperiin. Kotona nautitun ravintolaillallisen voi virittää seuraavalle tasolle, kun lautasen viereen kattaa kunnon servetit. Tai onko tämä se hetki, kun päätät hankkia kotiin ylelliset ja kankaiset servetit?

4. Muista kynttilät! Päivät pitenevät jo ihanasti, mutta illat ovat vielä pimeitä. Upean tunnelmallisiksi ne muuttuvat, kun pöytään kattaa muutaman kynttilän. Joko olet kokeillut somehitiksi nousseita kierrekynttilöitä?

5. Välttele telkkaria. Kotiravintolassa on suuri kiusaus napauttaa telkkari päälle lempisarjan ja jäkismatsin vuoksi. Ellet larppaa sporttibaaria niin pyri siihen, että keskityt television sijaan herkulliseen safkaan ja kanssaruokailijoihin.

Kokosimme vinkkejä take away -annoksia tarjoamista ravintoloista!

Jord, Helsinki

Jord panostaa raaka-aineisiinsa, jotka ovat luomua tai villinä kasvaneita, ja ne tulevat pieniltä suomalaisilta tiloilta tai metsästäjiltä. Viiden ruokalajin take away -menu sopii ennakkoluulottomille kulinaristeille, sillä kokonaisuuden annokset ovat kulloinkin kokin loihtima yllätys! Ennakkoon ilmoitetut allergeenit voidaan Jordissa ottaa huomioon kattavasti.

Yes Yes Yes, Helsinki

Ravintola tarjoaa kotiin noudettavaksi kaksi houkuttelevaa menukokonaisuutta: spring garden ja wild flower. Viiden ja neljän ruokalajin menut takaavat sen, että kotioloihinkin saa katettua todellisen kulinaristin ruokailottelun!

Madonna, Helsinki

Keittiötiimi on valmistellut viikonloppuisin tarjolla olevat Madonnan take away -menukokonaisuudet niin, että ainoastaan pääruoka vaatii hieman helppoa kokkaamista mukana tulevien ohjeiden mukaan. Menun kylkeen saa myös täsmäviinisuositukset suoraan Alkosta.

Gabriel 1763, Porvoo 

Sujautetaanko pizzaboksiin Runeberg, Pellinki vai Salakaataja? Omaleimaisesti nimettyjen gourmet-pizzojen lisäksi saatavilla on myös antipastolautanen ja pientä makeaa illallisen päättäjäksi.

Boon Nam, Helsinki 

Thai-keittiön parhaita ja raikkaita makuja vaaliva Boon Nam vie ruokailijat kirjaimellisesti makumatkalle ja aurinkoon! Myös kasvissyöjille on tarjolla oma noudettavaksi suunniteltu menukokonaisuus.

Ora, Helsinki 

Ravintola Oran viikoittain vaihtuva noutolounas on saanut inspiraatiota japanilaisesta lounastraditiosta. Illalliseksi Ora puolestaan loihtii viiden ruokalajin menukokonaisuuden, josta löytyy muun muassa karitsan niskaa BBQ, lohta ja riimipeuraa.

Löydät kaikki take away-ravintolamme aina DinnerBookingin sivulta.

Muut ravintolauutiset...