Varför Paris, vi har ju Åbo: Syyskuun vieraiden Suomen Top 10 ravintolaa

thumb image

Kuukauden alku on aina ollut allekirjoittaneelle jännintä aikaa. Opiskeluvuosina oli innostuksen ja jännityksen syynä KELA:n tukien saapuminen, ja nykyään mut saa innostumaan uuden top-10 listan kirjoittaminen. Joo, siis ihan oikeesti.

Aina jännittää, että missä te, arvon ruokakansalaiset, olette käyneet herkuttelemassa, ja mitkä on ollut niitä kovimmassa suosiossa olleita? Näyttääkö lista samalta kuin viime kuussa? Dominoiko Helsinki taas, vai ovatko muut kaupungit myös menestyneet? Onko Stefan’s Steakhouse Jyväskylä taas yltänyt listalle?

Tämän kuun lista suorastaan ilahdutti monipuolisuudellaan, mutta tässä kuussa nähtiin myös kuinka Turku on saapunut räjähdysmäisesti DinnerBookingiin, sillä listalle pomppasi heti kolme turkulaista ravintolaa! Tutustutaanpa siis klassiseen tapaan yhteen näihin ravintoloihin…

NOOA on ruuan ystävän pelastus

Jollai puol jokkee (anteeksi Helsinkiläisyyteni) vierasvenesatamassa sijaitseva Ravintola NOOA on mahtava pieni tuulahdus perinteikästä skandinaavista tyylikkyyttä näin Suomen Turussa. Jo ulkoota katsottuna tumma puinen rakennus lupaa paljoa, ja kun sisään astuu niin toiveikkuus vaan kasvaa. Hillityn kaunis ravintola avokeittiöineen tuntuu hiljaa huutavan että tätä käyntiä et kyllä tule unohtamaan.

Unohtumattomuutta on takaamassa osaava keittiömestari Sebastian Koski tiimeineen, joka päivän ajasta riippuen loihtii joko korkean laadun lounasta jossa viikon alku- ja jälkiruoka täydentävät päivittäin vaihtuvan pääruuan (tai viikon burgerin) luomaa  kokonaisuutta, tai saman korkean käsityöasteen skandinaavista illallista jossa nautittavana on joko keittiön luomaa erinomaista maistelumenukokonaisuutta tai ihan itse ruokalistalta valittuja herkkuja.

Itse olin ainakin hyvin tyytyväinen lounaskäyntiini – viikon burgeri oli erinomainen – ja kuten listalle sijouttautuminen osoittaa, samaa mieltä olivat monet muutkin. Tässä siis muutama muiden vieraiden jättämiä arvosteluja:

”Kokemus oli kaikin puolin myönteinen. Suosittelen ehdottomasti!” – Riitta

”Mukava tunnelma, hyvää ruokaa, laadulla valmistettuna sekä osaava ja auttava henkilökunta. Hinta-laatu suhde osuva.” – Matias

”Aivan täydellinen ravintola täydellisellä paikalla , hyvällä palvelulla ja loistavalla menulla. Kiitos!” – Katja

”Viihtyisä ja tunnelmallinen paikka. Tosi hyvä hamppari. :)” – Maria

Top 10 Ravintolaa Suomessa Syyskuussa 2018

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. Ravintola Verka, Hämeenlinna
  3. Kaskis, Turku
  4. OlO, Helsinki
  5. Ravintola Roux, Lahti
  6. Kakolanruusu, Turku
  7. Kitchen & bar by Maannos, Helsinki
  8. Ravintola Oiva, Helsinki
  9. Meat District, Porvoo
  10. Ravintola NOOA, Turku

Asiakasarvosteluista:

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta, arvioiden ravintolan ruuan, palvelun, miljöön ja yleisen hinta-laatu suhteen laadun. Asiakkaat voivat vain arvioida ravintoloita joissa ovat käynneet, ja syyskuun listaus on koottu yli 1000:n arvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...