thumb image

Kuurna, Olo ja Nude loistavat toistamiseen – joulukuun top 10 -ravintolat

Viime kuun suosituimmat ravintolat ovat kattaus toinen toistaan tasokkaampia ravintoloita ympäri Suomen. Joululounastarjonta ja pyhien aukioloajat ovat luonnollisesti antaneet viime silauksen siihen, mitkä ravintolat kärkikymmenikköön ovat tässä kuussa päätyneet. Huomionarvoista kuitenkin on, että asiakkaiden suosikiksi on noussut jopa kolme helsinkiläisravintolaa, jotka komeilivat myös edeltävän kuun top-listan huipulla!

Ravintola Kuurna

© Anna Salmisalo

Kun Ravintola Kuurna löytyi vielä marraskuussa top-listan kolmannelta sijalta, joulukuussa se kipusi paalupaikalle. Omistajat Tom ja Laura Hansen ovat kertoneet Kuurnan visiona olevan ravintolakulttuurin tason nostaminen pääkaupungissa, ja linja on selvästi vedonnut kävijöihin. Asiakkaiden suosikkiravintolan vuodenvaihteen ruokalistalta löytyi niin härkäpapupastaa palsternakalla ja sienillä kuin Ahvenanmaalta nostettua siikaa ja hevosen ulkofileetäkin.

Varaa pöytä Kuurnaan ➤

Nude

© Santeri Stenvall

Keittiömestari Taneli Myllyvirran luotsaama Nude löysi viime kuussa paikkansa suosikkiravintoloiden joukon kolmannelta sijalta. Helsingin Ullanlinnassa toimiva ravintola tarjoaa niin omavalintaista neljän ruokalajin menua, keittiön valikoimaa viiden ruokalajin maistelumenua kuin pitkää seitsemän ruokalajin menuakin. Tuoreimmalla listalla ihastuttaa erityisesti vuohenjuustoinen kurpitsaravioli, jossa hyödynnetään kaikki kurpitsan osat.

Illalliselle Nudeen ➤

Olo Restaurant

© Santeri Stenvall

Listan neljännellä sijalla on niin ikään tuttuna nimenä Helsingin Pohjoisesplanadilta löytyvä Olo. Michelin tähden ravintolassa taiotaan tänäkin vuonna Jari Vesivalon mielenmaisemiin pohjautuvia, upean esteettisiä makuelämyksiä. Talvikauden pitkä maistelumenu pitää sisällään monipuolisen kattauksen: pöytiin katetaan niin viiriäisen munia, peuraa timjamilla kuin suomalaista ankan maksaakin. Tiiviimmän aikataulun mukaan meneville menuruokailijoille Olo tarjoaa myös kahden tunnin business-menua.

Pöytävaraus Oloon ➤

Joulukuun top 10 -ravintolat

© Anna Salmisalo
  1. Ravintola Kuurna, Helsinki
  2. Nude, Helsinki
  3. Rouhea Ravintola Roast, Tampere
  4. OlO, Helsinki
  5. Sicapelle, Porvoo
  6. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  7. Stefan’s Steakhouse Jyväskylä
  8. Kaskis, Turku
  9. Ravintola Uoma, Hämeenlinna
  10. Nokka, Helsinki

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Joulukuun top-listaus on koottu yli 4200 asiakasarvostelun perusteella.

Muut ravintolauutiset...