thumb image

Tässä ovat vuoden 2019 top 10 -ravintolat!

Ravintoloita on mahdollista arvioida lukuisin kriteerein, mutta viime kädessä ravintolan menestyksen määrittää aina asiakkaiden tyytyväisyys. Palautteita lukiessa tosin on selvää, että vuoden parhaat ravintolat eivät jätä asiakkaita ainoastaan tyytyväisiksi, vaan suorastaan haltioituneiksi.

Vuoden 2019 asiakkaiden suosikit painottuvat Helsinkiin, mutta tähän kymmenen parhaan joukkoon mahtuu laaturavintoloita myös muualta Suomesta – parhaimmillaan Levin korkeuksilta saakka. Nämä ravintolat nousivat asiakasarvioissa (joista voit lukea lisää artikkelin lopusta) koko vuoden parhaiksi:

10. Ravintola Roux

Toissavuoden tapaan lahtelainen Ravintola Roux onnistui jälleen nousemaan koko vuoden suosituimpien ravintoloiden joukkoon. Rouxissa annosten tarkoin sommitellut, yksityiskohtaiset elementit lumoavat niin maultaan kuin estetiikaltaan. Kun upea valikoima erilaisia illallismenuja sekä -annoksia höystetään vielä palautteissa kilvan kehutulla loistavalla palvelulla, ei lopputuloksena voi olla muuta kuin parasta:

”Yksi parhaimmista illallisista, joita olen kokenut!”

Illalliselle Rouxiin ➤

9. Kaskis

Turussa illallistajia on viime vuonna ihastuttanut Kaskis. Myös tämä ravintola on tuttu nimi vuoden 2018 suosikeista – eikä paikan lunastaminen toistamiseen kymmenen parhaan joukossa todellakaan ole helppoa. Klassiseen ranskalaiseen keittiöön ruoanlaittonsa pohjaava ravintola onnistuukin luomaan raikkaita, skandinaavisia makumaailmoja vankalla ammattitaidolla. Kuten kommenteissa toistui: ”Kaskis ei petä koskaan”.

Ihmiset eivät turhaan kehu tätä paikkaa! 6/5”

Varaa pöytä Kaskikseen ➤

8. Ravintola Jura

© Mikko Uosukainen

Ullanlinnan Jura on yksi ensimmäistä kertaa Vuoden top 10 -listalle yltäneistä ravintoloista. Vaikka ruoanvalmistuksen kärkenä on täällä kotimaisten raaka-aineiden, erityisesti kasvisten hyödyntäminen, monipuolisuutta, luovuutta ja kekseliäisyyttä ei menuista puutu. Tutuista aineksista valmistetut annokset ovat riisutun konstailemattomalla tavalla kauniita.

Huikea setti hykerryttäviä makuja! Palvelu ja tunnelma kohdallaan; rentoa, siistiä ja lämminhenkistä.”

Illalliselle Juraan ➤

7. Vessel Bistro

Yksi tämän rankingin ehdottomista yllättäjistä on Jätkäsaaressa sijaitseva Vessel Bistro. Tosin sijoitus tuskin on yllätys ravintolassa vierailleille – syksyllä 2018 avautunut Vessel Bistro on jo ehtinyt näyttää osaamisensa erityisesti suosittujen yllätysmenujen saralla.

Olemme yllättyneitä ravintolan tunnelmasta, erinomaisesta ruoasta, miellyttävästä palvelusta ja ennen kaikkea juomapaketin ja menun kokonaisuudesta. Yksi parhaimmista Helsingin ravintoloiden kokemuksista.”

Varaa pöytä Vesselistä ➤

6. Restaurant Olo

© Santeri Stenvall

Michelin tähteä vuodesta 2011 lähtien kantanut ravintola Olo on kolmas ja viimeinen ravintoloista, jotka ovat yltäneet toistamiseen asiakkaiden suosikkien joukkoon. Visuaalisesti erittäin taidokkaat annokset ovat aistikokemuksena jotain ainutlaatuista. Modernia pohjoismaista keittiötä edustava ravintola tarjoaakin ruokataidetta parhaimmillaan.

Mahtava dinner, ehdottomasti elämäni parhaimpia, tätä voi suositella varauksetta kenelle vain.”

Pöytävaraus Oloon ➤

5. Gallá Kitchen & Bar Kuopio

Yksi Suomen suosituimmista ravintoloista löytyy Kuopiosta – asiakkaat ovat äänestäneet Gallá Kitchen & Barin jopa viiden viime vuoden parhaan ravintolan joukkoon. Lapin luontoon ja puhtaisiin raaka-aineisiin ravintolafilosofiansa rakentava Gallá vaikuttaa lumonneen vieraansa erityisesti yllätysmenuillaan sekä monipuolisilla aamiaiskattauksillaan.

”Ehdottomasti Kuopion paras gourmet-illallinen. Mahtavaa, kiitos!”

Pöytävaraus Galláan ➤

4. Ravintola Kuurna

© Anna Salmisalo

Maineikas helsinkiläisbistro Kuurna on ihastuttanut monia makunystyröitä jo vuodesta 2005 lähtien. Kuitenkin vasta pari vuotta Tom ja Laura Hansenin omistuksessa toiminut ravintola on selvästi löytänyt tiensä ihmisten sydämiin. Oivaltavaa ja innostavaa ruokaa lautasille loihtiva Kuurna on saanut erityiskiitoksia erinomaisesta palvelustaan – ja tietysti loistavista annoksistaan.

”Yksi parhaista ravintoloista Helsingissä. Ravintola keskittyy muutamaan tarkoin valittuun raaka-aineeseen ja tämä näkyy annosten korkeassa laadussa.”

Illalliselle Kuurnaan ➤

3. Aurora Sky

© Mikko Uosukainen

Levillä sijaitseva Aurora Sky on yksi Lapin harvoja fine dining -ravintoloita, ja samalla todiste siitä, että huippuravintoloita todellakin löytyy myös Napapiirin pohjoispuolelta. Arktisesta luonnosta inspiraationsa ammentava ravintola lumoaa taianomaisissa maisemissa nautituilla aamiaisilla sekä niin lyhyinä kuin pitkinäkin tarjoiltavina Our North -menuillallisilla.

”Ihana täydellinen illallinen!!”

Illalliselle Aurora Skyhin ➤

2. Ask

© Matias Jurvanen

Elokuussa ovensa määrittelemättömäksi ajaksi sulkenut Ask on ollut jo vuosien ajan yksi Suomen arvostetuimmista ravintoloista, ja Michelin tähdellään se on luonnollisesti saanut myös kansainvälistä huomiota. Askin toinen sija asiakkaiden rankingissa on hieno kunnianosoitus edesmenneelle ravintolalle.

Nyt Askin entisissä tiloissa toimii sen nuorempi sisar, niin ikään Filip Langhoffin ja Linda Stenman-Langhoffin omistama kortteliravintola Jord.

”Aivan mahtava kokemus! Ruoka oli mielikuvituksellista ja herkullista, ja vaikka ravintola on michelintasoinen, oli tunnelma silti rento ja lämmin.”

1.ORA Restaurant

Kansainvälisellä tasolla huippuravintoloihin kuuluva Sasu Laukkosen ORA Restaurant on suomalaisten suosikkiravintola jo toista vuotta peräkkäin. Uskomattomaan suoritukseen vaikuttaa varmasti ravintolan kantama Michelin tähti sekä loistavien pisteiden saaminen ekologisuutta korostavassa 360° Eat Guide -ravintolaoppaassa, mutta pelkästään ammattiraatien siivittämästä suosiosta kärkisijassa tuskin on kyse.

Kuten eräs annetuista palautteista osuvasti havainnollistaa, syytä menestykseen löytyy taidokkaiden menukokonaisuuksien lisäksi myös ORA:n hengestä: ”Erityiskiitos Sasulle ja tarjoiluhenkilökunnalle tarinoista ja kiireettömyydestä!”. Aidosti läsnä oleva ja henkilökohtainen asiakkaiden kohtaaminen on juuri se harvinainen elementti, joka luo viimeisen silauksen täydelliselle ravintolaelämykselle.

Todellista makujen ilotulitusta alusta loppuun.”

”Ravintolakokemus oli yksi elämäni parhaista. Ruoka oli sanoinkuvaamattoman upeaa, ja palvelu oli henkilökohtaista ja huomioon ottavaa.”

”Ylivoimaisesti Suomen paras ravintola.”

Illalliselle ORAan ➤

Vuoden 2019 top 10 -ravintolat

Olo © Mikko Uosukainen
  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. Ask, Helsinki
  3. Aurora Sky, Sirkka
  4. Ravintola Kuurna, Helsinki
  5. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  6. OlO, Helsinki
  7. Vessel Bistro, Helsinki
  8. Ravintola Jura, Helsinki
  9. Kaskis, Turku
  10. Ravintola Roux, Lahti

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin.

Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2019 top-listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

Muut ravintolauutiset...