Yksille, mutta minne? Esittelyssä neljä olutravintolaa, joiden valikoima ei petä

thumb image

Perinteisen ”Yks bisse” tai ”kalja hanasta” -tilauksen saa kaikkialta, mutta laatuoluita joutuu joskus jopa vähän metsästämään. Hyviä uutisia intohimoisille oluiden ystäville: erityisesti Etelä-Suomesta löytyy loistavia olut- ja panimoravintoloita, joiden juomavalikoima on todellakin vertaansa vailla. Tässä neljä ravintolaa, joissa jokaisen mallasjuomien ystävän on syytä vierailla Tampereen ja Helsingin suunnalla liikkuessaan.

Sori Taproom     

Kuvituskuva.

Helsingin Sori Taproom tarjoaa kattavan valikoiman pienpanimo-oluita Kaisaniemenkadun parhailla paikoilla. Elokuun aurinkoisina päivinä ja pimenevinä iltoina terassi kutsuu luokseen nauttimaan kesästä myös ulkotiloissa.

Kaikki 24 hanaa ovat kovassa käytössä, ja vakituisten tarjoiltavien ohella joukkoon mahtuu myös vaihtuvia oluita. Valikoiman eläessä oluttarjonnan monipuolisuus onkin taattua.  Ruokapuolella oluiden oheen löytyy burgereita, bowleja, tacoja, pikkupurtavaa sekä grillituotteita. Valitsitpa sitten halloumi-tacoja tai karamellisoidun porsaanlihaburgerin, täältä löydät varmasti annokseen sopivan juoman!

Varaa pöytä Sori Taproomiin ➤

Gastropub Tuulensuu

Kuvituskuva.

Tampereelta löytyy Gastropub Tuulensuu, toistaiseksi suljetun Gastropub Kalevan vanhempi sisar. Belgialaistyyppisessä ravintolassa tarjoillaan paljon omatuontioluita, mutta sitä ei kannata hämääntyä luulemaan ravintolan ainoaksi anniksi.  Tuulensuun olutvalikoima on nimittäin äänestetty ravintolamaailmaan erikoistuneen Viisi tähteä -median asiantuntijaraadissa kategorian Paras olutvalikoima voittajaksi jo useampana vuotena.

Ruokalistalla taas paistattelee monenlaisia pienempiä nautiskeltavia, esimerkiksi juomien oheen koostettuja olut- ja viinilautasia. Annospuolella on saatavilla niin salaattia kuin lampaanlihapullia olutkastikkeessa, sekä harvinaisempana herkkuna klassisia sammakonreisiä.

Varaa pöytä Tuulensuuhun ➤

Bruuveri

Panimoravintola Bruuverissa oluita pannaan omalla laitteistolla ravintolan yhteydessä.

Panimoravintola Bruuveri onnistuu piilottamaan keskelle Kampin vilkasta kauppakeskusta upean tummanpuhuvan ja hämyisen olutravintolan. Vielä yllättävämpää on, että ravintolan yhteydessä toimii Social Brewing Lab -niminen pienpanimo, jonka oluiden valmistusprosessia voi ihailla lasiseinän takaa myös ravintolan puolelta. Hanoissa virtaa tietysti oman panimon tuotoksia, mutta myös kattava valikoima tuontioluita.

Ruokalista taas on yhtä kielellisten leikkien juhlaa: voit nautiskella oluiden ohessa kotimaisista kanansiivistä koostuvan Siipeilijän, friteerattuja kukkakaalinnuppuja eli Kukkahatun tai talon legendaarisina markkinoituja lohkoperunoita, jotka luonnollisesti kulkevat nimellä Potutus. Lohkoperunat todellakin ovat loistavia, ja friteerattu kukkakaali on modernien pubiruokien aatelia. Tarjolla on myös isompia annoksia esimerkiksi wieninleikkeen ja salaattien muodossa.

Varaa pöytä Bruuveriin ➤

Pyynikin Brewhouse

Pyynikin Brewhousesen terassi on kesäisin suosittu ajanviettopaikka (kuva aiemmalta kesältä). Tamperelainen olutravintola on tunnettu myös laadukkaasta annostarjonnastaan.

Pyynikin Brewhouse tarjoilee Tampereen ylpeyden, käsityöläispanimo Pyynikki Brewing Companyn panemia oluita. Ravintolalla on myös oma panimo erikoiseriä varten – Pyynikin Brewhouse onkin täydellinen valinta vaikkapa tasting-kierroksille.

Oluiden oheen voi tilata napostelulautasia tai Toast Skagenia, jota saa myös kikhernetäytteellä. Päivällisen nälkään sopii vaikkapa kesäinen annos Koskenrannan kuhaa tai Verkatehtaan vegepippuripihviä. Muista myös kotimainen klassikko, Muikut ja muusi – ja sitten kalan vain kylkeen sopivaa olutta valitsemaan!

Varaa pöytä Pyynikin Brewhouseen ➤

Muut ravintolauutiset...