thumb image

Yksille, mutta minne? Esittelyssä viisi olutravintolaa, joiden valikoima ei petä

Perinteisen ”Yks bisse” tai ”kalja hanasta” -tilauksen saa kaikkialta, mutta laatuoluita joutuu joskus jopa vähän metsästämään. Hyviä uutisia intohimoisille oluiden ystäville: erityisesti Etelä-Suomesta löytyy loistavia olut- ja panimoravintoloita, joiden juomavalikoima on todellakin vertaansa vailla. Tässä viisi ravintolaa, joissa jokaisen mallasjuomien ystävän on syytä vierailla Tampereen ja Helsingin suunnalla liikkuessaan.

Sori Taproom     

Helsingin Sori Taproom tarjoaa kattavan valikoiman pienpanimo-oluita Kaisaniemenkadun parhailla paikoilla. Loppukesän ja alkusyksyn ajan terassi kutsuu vielä luokseen aurinkoisina syyspäivinä ja pimenevinä syysiltoina.

Kaikki 24 hanaa ovat kovassa käytössä ja vakituisten tarjoiltavien ohella joukkoon mahtuu myös vaihtuvia oluita. Valikoiman eläessä oluttarjonnan monipuolisuus onkin taattua.  Ruokapuolella oluiden oheen löytyy burgereita, pikkupurtavaa sekä grillituotteita. Valitsitpa sitten falafel-hampurilainen tai italialista lampaanlihamakkaraa, täältä löydät varmasti annokseen sopivan juoman.

Varaa pöytä Sori Taproomiin ➤

Gastropub Kaleva

Gastropub Kalevan tiloissa on häivähdys menneiden vuosikymmenten tunnelmaa. Kuva: Kohokohdat.fi/Ronja Honko.

Tampereella toimiva Gastropub Kaleva yllättää rohkealla teemojen yhdistelmällään: olutravintolassa tarjoillaan annoksia italialaisella painotuksella. Antipastien, pitsojen ja pastojen (joista etenkin pinaatti-herkkusienipasta on tutustumisen arvoinen) seuraksi löytyykin täällä takuuvarmasti annokseen sopiva juoma.

Pullo-oluiden valikoima on erityisen laaja, ja se sisältää runsaasti vaihtuvia omatuonti- ja belgialaisoluita. Listalta löytyy myös ravintolan oman panimon, Nordic Breweryn, vaihtuvia oluita. Myös viinilistalla on valinnanvaraa, joten pastan kumppaniksi voi tilata tutumpaan tapaan myös viinilasillisen.

Varaa pöytä Kalevaan ➤

Gastropub Tuulensuu

Tampereelta löytyy myös Gastropub Tuulensuu, Gastropub Kalevan vanhempi sisar. Belgialaistyyppisessä ravintolassa tarjoillaan paljon omatuontioluita, mutta sitä ei kannata hämääntyä luulemaan ravintolan ainoaksi anniksi.  Tuulensuun olutvalikoima on nimittäin äänestetty ravintolamaailmaan erikoistuneen Viisi tähteä -median asiantuntijaraadissa kategorian Paras olutvalikoima voittajaksi jo toista vuotta peräkkäin.

Ruokalistalla taas paistattelee monenlaisia erikoisuuksia, kuten ankankaulamuhennosta, kasviscassoulettea munakoisopyreellä sekä savustettua naudankieltä tikkuperunoilla ja piparjuurimajoneesilla.

Varaa pöytä Tuulensuuhun ➤

Bruuveri

Panimoravintola Bruuverissa oluita pannaan omalla laitteistolla ravintolan yhteydessä.

Panimoravintola Bruuveri onnistuu piilottamaan keskelle Kampin vilkasta kauppakeskusta upean tummanpuhuvan ja hämyisen olutravintolan. Vielä yllättävämpää on, että ravintolan yhteydessä toimii Social Brewing Lab -niminen pienpanimo, jonka oluiden valmistusprosessia voi ihailla lasiseinän takaa myös ravintolan puolelta. Hanoissa virtaa tietysti oman panimon tuotoksia, mutta myös kattava valikoima tuontioluita.

Ruokalista taas on yhtä kielellisten leikkien juhlaa: voit nautiskella oluiden ohessa kotimaisista kanansiivistä koostuvan Siipeilijän, friteerattuja kukkakaalinnuppuja eli Kukkahatun tai talon legendaarisina markkinoituja lohkoperunoita, jotka luonnollisesti kulkevat nimellä Potutus. Lohkoperunat todellakin ovat loistavia, ja friteerattu kukkakaali on suorastaan nerokkaan maukas keksintö pubiruoaksi.

Varaa pöytä Bruuveriin ➤

Pyynikin Brewhouse

Pyynikin Brewhousesen valikoimiin pääsevät kaikki Pyynikin käsityöläispanimon tuotteet. Oluita hyödynnetään mielikuvituksellisesti myös ruoanvalmistuksessa. Kuva: Kohokohdat.fi/Ronja Honko

Pyynikin Brewhouse tarjoilee Tampereen ylpeyden, käsityöläispanimo Pyynikki Brewing Companyn panemia oluita. Ravintolalla on myös oma panimo erikoiseriä varten. Pyynikin Brewhouse on täydellinen valinta tasting-kierroksille, sillä olutmaistelut vetää Pyynikin käsityöläispanimon asiantuntija.

Oluiden oheen voi tilata naposteltavaksi punajuuritartaria ja vähän isompaan nälkään vaikkapa Beyond Böögö -nimisen hampurilaisen. Annoksessa käytetty pihvi on valmistettu paljon puhutusta yhdysvaltalaiskeksinnöstä, Beyond Meat -kasvispihvistä, jota ei todellakaan uskoisi lihattomaksi. Ja sitten vain burgerin kylkeen sopivaa olutta valitsemaan!

Varaa pöytä Pyynikin Brewhouseen ➤

Muut ravintolauutiset...