Getaway spots: aarteita länsirannikolta kesälomallesi

thumb image

Ravintola vanhassa leipomorakennuksessa, ainutlaatuinen vankilamiljöö tai vierasvenesatama aivan Turun keskustassa – nämä ravintola-aarteet länsirannikolla houkuttelevat syömään, jos rakastat hyvää ruokaa rennon tyylikkäissä ja ainutlaatuisissa puitteissa.

Turku on ehdottomasti kesäkaupunkien kärkijoukkoa ja aivan yhtä kohisten kasvaa Turun maine ruokakaupunkina. Tällä on ollut suuri vaikutus koko länsirannikon ravintolatarjontaan, joka on muutamassa vuodessa muuttunut yhä herkullisemmaksi. Varsinais-Suomen ravintolat haluavat hemmotella makuaisteja ja osoittaa vieraanvaraisuuttaan. Virittele siis aterimet ja iske kiinni kesän maukkaimpiin matkamuistoihin!

Kastu – syy vierailla Salossa

Kastu on bistrohenkinen, rento ja konstailematon ravintola, joka sijaitsee aivan Salon ytimessä torin kupeessa. Tiloissa on aiemmin toiminut sadan vuoden ajan leipomo ja nyt tila on remontoitu todella kauniiksi. 

Tunnelmaltaan Kastu on rento ja lämminhenkinen kohtaamispaikka – ja ennen kaikkea on mukava, helposti lähestyttävä ravintola. Listan antimet ovat monipuoliset, joten makuelämyksiä löytyy taatusti jokaiselle. Ruokalistan perustana ovat tuoreet raaka-aineet ja vahvat maut.

Ihastu, rakastu – sitä on Kastu!

 Helsingintie 3, Salo

Ruben – syömään, kulkematta lähtöruudun kautta

Kakolanmäki Turun keskustan kupeessa on saanut hiljattain täysin uuden elämän, kun vanha vankilamiljöö on kokenut mittavan remontin. Ravintola Ruben on laadukas ja rennon letkeä ravintola keskellä tätä ainutlaatuista aluetta. 

Rubenin menu vaihtuu useasti sen mukaan mitä kauden antimia lähituottajilla on saatavilla. Menuiden sisällössä näkyy myös, että ravintola haluaa osaltaan ehkäistä ilmastonmuutosta ja vähentää hiilijalanjälkeä. 

Vaikka ravintola sijaitsee samalla paikalla kuin vanhan vankilan ruokala aiemmin, muistuttaa vankila-ajoista ainoastaan kalterit ikkunoissa. Vankilaruokaa täältä ei saa! 

Kakolankatu 14, Turku

NOOA – ateriointia Aurajoen rannalla

Turun vierasvenesatamassa pienestä satamakonttorista kasvoi uniikki ravintola NOOA, jossa pääsee nauttimaan uudelle asteelle vietyjä makukokemuksia skandinaavista estetiikkaa henkivässä ympäristössä. Kesätunnelmaa parhaimmillaan tarjoilee myös ravintolan upea kattoterassi. 

Veneellä voi saapua aivan kaupungin sydämeen – tämä tekee paikasta todella poikkeuksellisen. NOOAn edessä laiturissa on tilaa suuremmillekin veneille ja venepaikkoja on kaikkiaan noin 70. 

NOOA hemmottelee asiakkaitaan hurmaavalla ympäristöllä ja puhtailla mauilla! 

Läntinen Rantakatu 57, Turku

Hügge – kasvisruokaelämys kaikille

Vierailu turkulaisessa Hüggessa on kuin matka toiseen maailmaan – kauan kaivattu kaukomatka. Lomatunnelmaan on helppo päästä, aika pysähtyy ja voi vain keskittyä olennaiseen eli huikeisiin kasvisruokaelämyksiin ja hyvään seuraan!

Ravintola Hügge sijaitsee talossa, johon perustettiin Turun ensimmäinen ravintola 260 vuotta sitten. Vaikka julkisivussa onkin historian havinaa, Hüggen sisustus on todella tyylikkään moderni vaaleine pintoineen ja korilamppuineen.

Tinkimättömän laadukkaiden ja puhtaiden raaka-aineiden ympärille rakentuva makumaailma on koostettu hurmaavalla periaatteella: alusta asti itse valmistettua, mausteista kasvisruokaa kaikille.

Linnankatu 3, Turku

Bar & Grill Lanko – peuraburgeria ja paikallisoluita

Loimaalla sijaitseva Bar & Grill Lanko on kuin koko kaupungin olohuone. Heti sisään astuttaessa tuntee itsensä tervetulleeksi. Rento ja viihtyisä ravintola tarjoaa erinomaiset puitteet ruokailuun. 

Monipuolisen ruokalistan yhdeksi suosituimmaksi annokseksi on noussut kiistatta peuraburgeri, jonka kanssa yhteensopivia juomavaihtoehtoja löytyy listalta useampia. Paikallisten panimoiden oluet ovat paikan ylpeys! Kylmä pienpanimon olut sekä burgeri aurinkoisella ja viihtyisällä terassilla – kuulostaa aivan kesämatkalta Loimaalle!

Vesikoskenkatu 13, Loimaa

You may also like...