thumb image

Kesälomareissulle Pohjanmaalle? Ota pysähdyspaikoiksi ainakin jokin näistä länsirannikon ravintoloista!

Moni reissaa kesäaikaan kotimaassa uusien lähimatkailukokemusten kaipuussa. Olennainen osa uuden kaupungin henkeä ovat tietysti alueen ravintolat. Jos reittivalintanasi on Ruotsin puoleinen rantaviiva, pysähdyspaikoiksi kannattaa valita länsirannikon laadukkaimmat ruokailupaikat. Tässäpä siis muutama ravintola, jotka Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla matkaavan on syytä kokea omin makunystyröin.

Brasserie & Bar Fondis

Vaasalaisessa Brasserie & Bar Fondiksessa henkilökunnan hyväntuulinen energia välittyy myös asiakkaille.

Alkupalaksi friteerattua goudajuustoa mansikka-versosalaatilla, gratinoituja etanoita vai ceviche-vohveli? Valinnanvaraa riittää – ja niin myös pääruokien puolella. Vaasan suunnalla liikkuvan kannattaakin kääntää nokka kohti Brasserie & Bar Fondista. Annosähkystä kärsivälle turvallinen valinta on liha- tai kalapainotteinen, jaettava lankku.

Vaikka BBQ-ribsit karamellisoidulla omenalla, punasipulihillokkeella ja mac’n’cheesellä kuulostaa kovin amerikkalaiselta annokselta, ravintola käyttää ruoissaan ainoastaan kotimaista lihaa. Kasvisruokailijalle on tarjolla paistettua ja glaseerattua kukkakaalia tomaatilla, aiolilla ja perunoilla. Myös portobellosienellä täytetty burgeri guacamolella ja sinihomejuusto-majoneesilla on täällä testaamisen arvoinen.

Varaa pöytä Brasserie & Bar Fondikseen ➤

Steakhouse Ludwig

Pietarsaaren Steakhouse Ludwig on nimensä mukaisesti pihviravintola, mutta siitä on paljon muuhunkin: keittiössä luodaan loistavia kala- ja kasvisannoksia. Vegegrillimixissä punajuuri-halloumpihvi ja sieni-perunapaistos hurmaavat täyteläisyydellään, eikä sienirisotolla täytetty paprika-annos todellakaan jää makukisassa häviölle.

Grillistä kannattaa suosia kotimaista ja ottaa lautaselleen hirven ulkofileepihvi tai poron sisäfileepihvi. Lisukkeensa lihan kylkeen voi valita itse runsaasta valikoimasta. Ennakkoluuloton ruokailija tilaa tietysti keittiömestarin maistelumenun tai erikoisemman makuyhdistelmän, kuten savusimpukoilla täytetyn lohiannoksen.

Varaa pöytä Steakhouse Ludwigiin ➤

Roja

Kokkolassa sijaitsevassa Rojassa pääset nauttimaan espanjalaisista klassikoista, kuten perinteisestä paellasta.

Kokkolaan muutama vuosi sitten perustettu Roja tarjoaa välimerellistä ruokaa tyylikkyydellä ja ripauksella rohkeutta. Ruokalistalla on perinteisten tapas-annosten sekä merellisen paellan lisäksi esimerkiksi grillattua lohta, jonka lisukkeeksi on luotu upea appelsiini-chili-hollandaisekastike. Simpukoita taas tarjotaan kermaisessa olutliemessä. Nimensä mukaisesti Rojan ruoassa on tietysti paljon espanjalaisia elementtejä. Paellan tai maissikananrinnan jälkiruoaksi voitkin nauttia suklaaseen dipattuja churroja tai crema catalanaa.

Kesäaikaan lounaspöydässä on esillä kattava salaattivalikoima omien mieltymysten mukaisen annoksen koostamiseen. Viileämpinä vuodenaikoina lounaaksi on tarjolla ihastuttavia keittoja lämmittämään kehoa ja mieltä.

Varaa pöytä Rojaan ➤

Ravintola HEJM

Restaurant HEJM saapuu rikastuttamaan Vaasan ravintolarepertuaaria heinäkuun lopussa.

Heinäkuun lopussa Vaasaan suuntaava saa mahdollisuuden vierailla uunituoreessa ravintolassa. Restaurant HEJM avataan heinäkuun toiseksi viimeisenä päivänä. Kalastuksen taloon avautuva ravintola kuvailee itseään toisena olohuoneena, jonne on helppo tulla viihtymään. Tämän takaa miellyttävän tilan ohella aurinkoisella asenteella varustettu henkilökunta.

HEJM valmistaa aterioita pohjanmaalaisista raaka-aineista. Lähiruoan varaan rakentuvat menut ovat luonnollisesti vielä työn alla, mutta ruokailuelämyksistä vastaava kokkikolmikko lupaa listoilta löytyvän annoksia jokaiseen makuun. Myös juomapuoli on syytä ottaa täällä testiin, sillä HJEM on erikoistunut perinteisten  viinien lisäksi myös alkoholittomiin drinkkeihin.

Varaa pöytä Restaurant HEJM:iin ➤

Muut ravintolauutiset...