thumb image

Kesälomareissulle kotimaassa? Ota pysähdyspaikoiksi nämä länsirannikon ravintolat!

Tänä kesänä erityisen moni tutustuu kotimaanmatkailuun niin maaseutukohteiden kuin kaupunkilomienkin kautta. Olennainen osa kaupungin henkeä ovat tietysti alueen ravintolat. Jos reittivalintanasi on Ruotsin puoleinen rantaviiva, pysähdyspaikoiksi kannattaa valita länsirannikon ruokailupaikoista parhaat.

Tässä muutama Vaasassa ja Kokkolassa sijaitseva ravintola, jotka Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kautta matkaavan on syytä kokea omin makunystyröin!

Brasserie & Bar Fondis, Vaasa

Vaasalaisessa Brasserie & Bar Fondiksessa henkilökunnan hyväntuulinen energia välittyy varmasti myös asiakkaille.

Alkupalaksi kermaista lohikeittoa, gratinoituja etanoita vai tofupyöryköitä? Valinnanvaraa riittää – ja niin myös pääruokien ja makeiden herkkujen puolella. Vaasan suunnalla liikkuvan kannattaakin kääntää nokka kohti Brasserie & Bar Fondista.

Annospuolelta kermainen kantarellirisotto ja voissa paistetut ahvenfileet lehtikaalilla sekä veriappelsiinikastikkeessa tarjoillulla pastalla ovat suussasulavan maukkaita. Annosähkystä kärsivälle turvallinen valinta on liha- tai kalapainotteinen, jaettava lankku.

Varaa pöytä Brasserie & Bar Fondikseen ➤

Roja, Kokkola

Kokkolassa sijaitsevassa Rojassa pääset nauttimaan espanjalaisista klassikoista, kuten perinteisestä paellasta.

Kokkolaan muutama vuosi sitten perustettu Roja tarjoaa välimerellistä ruokaa, ja nimensä mukaisesti Rojan ruoassa on paljon espanjalaisia elementtejä. Ruokalistalla on perinteisten tapas-annosten lisäksi esimerkiksi kala- ja äyriäislautanen sekä jälkiruoakanautinnoksi suklaaseen dipattuja churroja. Myös Baileysjäätelö mansikoilla ja marengilla on ehdoton kesän herkku.

Vinkki: Roja on loistava valinta pysähdykseksi lapsiperheen matkalla, sillä ruokalistalta löytyy myös lasten annoksia ja valikoima loistavia pizzoja.

Varaa pöytä Rojaan ➤

Ravintola HEJM, Vaasa

Restaurant HEJM saapuu rikastuttamaan Vaasan ravintolarepertuaaria heinäkuun lopussa.

Vuosi sitten heinäkuussa avattu Restaurant HEJM tarjoaa tasokasta lounas- ja illallisruokailua upean merellisissä maisemissa. Kalastuksen taloon avautunut ravintola on kuin toinen olohuone, jonne on helppo tulla viihtymään. Lähiruoan varaan rakentuva menu sisältää lounasaikaan vaihtoehdon sekä pitkään ruokailuun että monipuoliseen annosruokailuun.

Kesän illallismenulta kannattaa maistaa voissa paistettua ahventa kauden kasviksilla ja kuohkealla valkoviinikastikkeella, tai annosta grillattua parsaa, joka saa seurakseen esimerkiksi kuusenkerkkää, hauenmätiä ja lämminsavulohta Kaskisista. Myös juomapuoli on syytä ottaa täällä testiin, sillä HJEM on erikoistunut perinteisten  viinien lisäksi myös alkoholittomiin drinkkeihin.

Varaa pöytä Restaurant HEJM:iin ➤

+ Nera, Kokkola

Neran jälkiruoka-annos Mikko Uosukaisen kuvaamana.

Jos kesälomareissusi on heinäkuussa, Kokkolan Nera tarjoaa viihtyisää tunnelmaa vasta viimeistellyllä, uudistetulla sisäpihallaan. Ravintolan varauskalenteri on juuri avattu asiakkaille, joten pääset nauttimaan uudistuneesta Nerasta ensimmäisten joukossa!

Pöytä heinäkuulle Neraan ➤

Muut ravintolauutiset...