Tunnelmalliset illallispaikat pimeneviin syysiltoihin

thumb image

Syyskuu lähenee loppuaan ja viilenevät ilmat houkuttelevat nautiskelemaan pimenevistä illoista lämpimiin ravintolasaleihin. Tunnelmavalaistuksen kajossa nautittu illallinen tarjoaa hengähdystauon syksyn kiireistä ja antaa loistavan mahdollisuuden nauttia luoksemme saapuneen vuodenajan parhaimmista puolista. Tässä muutama valonpilkahdusta syysiltoihin tuova ravintola Uudenmaan ja Lahden suunnalta:

Ravintola Emo

Ravintola Emo tarjoaa moderneja eurooppalaisia makuelämyksiä aivan Helsingin sydämessä. Kluuvissa sijaitseva Emo osoittaa menussaan suoraviivaisesti kunnioituksensa sesongin mauille: ruoissa hyödynnetään niin sieniä kuin syysperunoitakin. Raaka-aineita hankitaan suoraan pientuottajilta.

Kauniin hämärä tunnelma kutsuu istumaan iltaa pidemmänkin kaavan mukaan. Valittavana on joko Classic Three tai High Five -menu, joista molemmat ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Syysmenun annosvalikoima taas tarjoaa nautittavaksi esimerkiksi paahdettua viiriäistä ja sieniä sekä haudutettua ahventa mantelipyreellä ja sinisimpukalla.

Varaa pöytä Emosta ➤

Onda

Siltasen yhteydessä toimivaa ravintola Ondaa tunnelmallisempaa illallispaikkaa saa hakea. Kesäkausi on ohi, mutta puisen terassin tunnelmavalaistus vetää puoleensa pimenevinä syysiltoinakin – ainakin kävelemään lävitseen Ondan viihtyisten sisätilojen pitkiä pöytiä kohti.

Ondassa huomionarvoista on upea vegaaniruokavalikoima. Ravintohiivalla paahdetusta luomutofusta valmistettu vegaaninen Caesar-salaatti on kylmäksi ruoaksi uskomattoman täyttävä. Hiiligrillattu kukkakaali on marinoitu Ondan omalla harissatahnalla ja tarjoillaan granaattiomenasalsan sekä vegaanisen baba ganoushin kanssa.

Myös Ondan lauantaibrunssit kannattaa pistää mieleen. Perulainen brunssi pitää sisällään monipuolisen valikoiman entisen Inkavaltakunnan keskuksen ruokakulttuurista vaikutteita ottaneita annoksia –  ja näitä herkkuja on saatavana myös gluteenittomana.

Varaa pöytä Ondasta ➤

Ravintola Roux

Lahden Vuoden yrittäjä 2019 -palkinnon vasta ansainnut Ravintola Roux on varma valinta lämmintunnelmaiseksi illallispaikaksi. Laaja À la carte -lista sekä lukuisat menuvaihtoehdot varmistavat, että jokainen voi lähteä Rouxista tyytyväisenä. Pöytäseurueittain on tilattavissa myös seitsemän ruokalajin maistelumenu.

Syysmenusta löytyy esimerkiksi omenarisoton kanssa tarjoiltua, roseepaistettua sorsanrintaa ja ylikypsää koipea portviinikastikkeella. Vegaanisessa menussa luotetaan kotimaiseen: pääruoassa härkäpavuista valmistetut falafelit saavat seurakseen paahdettua ruusukaalia ja tahini-jogurttikastiketta.

Varaa pöytä Rouxista ➤

Gabriel 1763

Kuva: Mikko Linsiö

Porvoon idyllinen Gabriel 1763 on varmasti jäänyt siellä vierailleille mieleen ihanasta kesäterassistaan, mutta tätä ravintolaa ei kannata unohtaa talvikaudellakaan. Erityisesti tasokkaista pitsoistaan tunnettu Gabriel 1763 hurmaa yksinkertaisella idyllillään sekä lounas- että illallisaikaan.

Täällä pitsan täytteeksi on uskallettu vuosien varrella laittaa niin hirvenlihapullia, parsaa ja uunilohta kuin karhunvatukoita, mansikoita ja jopa popcornia. Kevyempää ateriaa hakevalle vuohenjuustosalaatti on varman maukas valinta, ja pehmeät risotot taas ovat taattu kuljettaja syksyn lempeisiin makuihin. Jälkiruoaksi nautittu, hurmaava pavlova sopii viimeistelemään annoksen kuin annoksen.

Varaa pöytä Gabriel 1763 ➤

Muut ravintolauutiset...