thumb image

Tapiolle ja Chapterille suomalaisravintoloista parhaat pisteet 360° Eat Guide -oppaassa

Ensimmäinen pohjoismainen kestävän kehityksen ravintoloiden laatukriteerinä huomioiva 360° Eat Guide -opas on julistanut listauksensa alueen huippuravintoloista. Voitto ja kärkisijat menivät tällä kertaa pitkälti Tanskan suuntaan. Parhaaksi valittiin huikeilla pisteillä kööpenhaminalainen ravintola Amass.

Sesonki ja läpinäkyvyys arvossa

Suomalaisravintoloista parhaat pisteet sai Tapio, joka löytyy jo listauksen sijalta 27. Tapion vei suomalaisten keskuudessa voittoon kokonaisvaltainen vastuullisuus: sijainti Posiolla luonnon keskellä, oma maatila, lähituottajilta tuleva liha ja kala sekä ruokahävikin minimointi muun muassa kompostoimalla.

Chapter sai niin ikään upean sijoituksen 33., ja Ora ja Olo nappasivat paikat 45. ja 46. Perusteena Chapterin menestykselle oli erityisesti laaja kauden raaka-aineiden käyttö ja rohkeus kokeilla uutta. Ora taas sai kehuja varsinkin läpinäkyvyydestään: ruokalistalle on kirjattu, mistä liha ja kala ovat peräisin. Olossa valintaraatia miellyttivät lokaalit ja maanläheiset raaka-aineet.

Waste-kategorian voitto Suomeen

Suomalaismenestys ei toki lopu vielä tähän. Sijalta 49. löytyy ravintola Savoy, joka tuottaa itse hunajansa ja puhdistaa vettä ruokajätteestä ennen kierrätysprosessia. Ravintola C puolestaan pääsi sijalle 53., Grön 61. ja Ateljé Finne 72.

Raadin mukaan paikallisuuteen loistavasti huomiota kiinnittävä Kuurna kipusi sijalle 76., ja 78.:n paikan ottanutta Nokkaa kiiteltiin lähituottajien suosimisesta. Lisäksi hävikkiruokaravintola Nolla päihitti kansainväliset kilpakumppanit ja voitti ruokahävikin minimointia arvioivan Waste-kategorian.

Muut ravintolauutiset...