thumb image

Joulu lautasella – vinkit ravintoloiden joululounaille Tampereella ja Turussa!

Joulunodotus on virallisesti alkanut kalenterin käännyttyä vuoden viimeiselle kuukaudelle. Tämä tarkoittaa sitä, että joululounaskausi on kuumimmillaan. Pääkaupunkiseudun joululounaat on esitelty, joten nyt on aika kääntää katse kohti muita kaupunkeja. Tässä muutama vinkki joululounaita Tampereella ja Turussa pöytiin kattavista ravintoloista!

Bassi – Turku

Turun Bassi tarjoaa tietenkin kalaravintolalle tuttuun tapaan merellisen joululounaan, joka alkaa upeaakin upeammasta alkuruokabuffetista. Kalojen ja äyriäisten lisäksi pöydästä löytyy esimerkiksi piparjuurella maustettua hirven paahtopaistia ja kantarellihilloketta. Pöytiin tarjoiltu pääruoka voi olla valintasi mukaan niin paistettua turskaa, sinappikuorrutettua rypsiporsaankylkeä kuin pehmeän makuista maa-artisokkarisottoakin. Jälkiruokapöydästä löytyy muun muassa karpalobrownieita, lakkavanukasta ja kanelilla maustettua porkkanakakkua. Bassin joululounasta syödään sekä 10.–13.12. että 17. –20.12..

Bassin joululounaalle ➤

Piemonte – Tampere

Tampereella Piemonte tarjoilee joululounasta kolmen ruokalajin kattauksena. Tämä on vähemmän perinteisestä jouluruoasta nauttivan valinta – menu nimittäin vie ruokailijan ravintolalle tuttuun tyyliin Italiaan. Alkuruokana tarjotaan Vitello tonnatoa, ja aterian kohokohta on annos ylikypsää porsaan poskea kurpitsarisoton kanssa tarjoiltuna. Loppuun nautittava glögitiramisu tuo kuitenkin ateriaan klassisella tavalla jouluisen vivahteen. Joululounaan varaukset Piemonte toivoo saavansa sähköpostitse, mutta muut varaukset pääset tekemään tavalliseen tapaan verkossa!  

Perinteinen pöytävaraus Piemonteen ➤

Tårget – Turku

Jos kaipaat jouluista ruokailua lounaan sijaan illallisaikaan, Turun Tårgetissa voit nauttia kauteen suunnitellun pikkujoulumenun joko kolmen tai viiden ruokalajin pituudessa. Molemmat sisältävät sokerisuolattua siikaa, pääruokana ihastuttavan mureaa karitsanniskaa juuripersiljan ja kermaisen rosmariinikastikkeen kanssa tarjoiltuna sekä aterian loppuun maustekakkua. Menu on saatavissa pyydettäessä myös vegaanisena – ja tietenkin loistavin viinipaketein täydennettynä.

Joulumenu Tårgetissa ➤

Villisika – Tampere

Klassista kauden kattausta arvostaville löytyy taatusti miellyttäviä makuja Tampereen Villisian joululounaalta, jota tarjoillaan ainoastaan parin päivän ajan 10.–11.12.. Tällöin joulupöytään on katettu niin rosollia, laatikoita joululimppua, kinkkua kuin joulutorttujakin. Mustaherukkasilli ja karjalanpaisti tuovat kokonaisuuteen myös muita suomalaisia klassikkomakuja jouluähkyä ehkäisemään. Villisiassa joulun tunnelmaa luovat ruokatarjonnan lisäksi jo sisustuksen perinteisen puiset pöydät ja ristikkoikkunat, jotka vievät mielen jouluisiin tupiin. Myös tämä ravintola ottaa joululounasvaraukset poikkeuksellisesti sähköpostitse tai puhelimitse.

Perinteinen pöytävaraus Villisikaan ➤

Kitchen & Bar Dabbal – Tampere

Eroon joulun valmistelustressistä? Tampereella Kitchen & Bar Dabbal tarjoaa upean jouluaaton juhlapöydän, jonka alkupalakattauksesta löytyy muun muassa Lapin rieskaa, savuporo-perunasalaattia sekä blinejä. Jouluruoan kohokohtana on laatikoiden ja ryytisinapilla höysteyn kinkun lisäksi myös maukas poronkäristys puolukoilla. Jälkiruokapöydässä lumoavat kotimaiset juustot uuniomenahillokkeella ja Lapin yrttinäkkileivällä. Aattoruokailun kruunaavat glögillä ja kanelilla höystetty vanukas sekä joulutortut.

Aattomenu Dabbalissa ➤

Muut ravintolauutiset...