thumb image

Mausteisia makuja maailmalta – ravintolasuositukset Helsinkiin ja Tampereelle!

Oletko mausteisten maailman makujen ystävä? Tässä 4+1 suositusta ravintoloista, jotka vievät makunystyräsi matkalle Euroopan ulkopuolelle!

Guru’s Kitchen & Bar

Falafeleja, yrttihummusta, harissacremeä, sahramifocacciaa…Tampereella Välimeren ja Lähi-idän mauilla leikittelee Guru’s Kitchen & Bar. Lokakuun alussa ruokalistansa uudistanut ravintola tarjoaa niin mezejä, bowleja kuin jaettavia platteretakin.

Talon erikoisista La Mancha -pita sisältää ihanaa kurpitsahummusta – ja on saatavina myös seitanilla. Bataattilohkojen kanssa tarjoillun burgerin täytteeksi taas voi valita halloumjuustoa ja falafeleja tai revittyä, ylikypsää ankkaa. Jälkiruokien puolella on tarjolla niin avocado-suklaamoussea kuin granaattiomenasorbettiakin.

Vierailulle Guru'siin ➤

Salsallada

Niin ikään tamperelaisen Salsalladan ruokalistoilta löydät niin tapaksia, soft tacoja kuin sushibowlejakin – todellakin siis makuja ympäri maailman! Raikkaalla korianterisalsalla täytetyn talon soft tacon voi testata joko karamellisoidulla nyhtöherneellä tai karamellisoidulla porsaankyljellä. Slidereita eli miniburgereita on saatavilla esimerkiksi espanjalaisin, marokkolaisin ja korealaisin mauin maustettuna.

Pian vuoden täyttävä Salsallada on tunnettu myös cocktail-baarina, joten täällä ihana drinkki aterian kylkeen on ehdoton must have -kokemus. Tuoreista ja pinnalla olevista raaka-aineista valmistettuja drinkkejä on saatavilla niin alkoholillisina kuin mocktail-versioinakin. Listoilla on nähty juomia aina punajuuresta valmistetusta Sour Beatiatista espressomartiniin.

Varaa pöytä Salsalladaan ➤

El Rey Annankatu

Väriä niin sisustuksellaan, annoksillaan kuin aurinkoisella palvelullaan syksyn synkkyyteen tuo Taqueria El Rey, tutummin pelkkä El Rey. Aitoja meksikolaisia makuja tarjoava El Rey loihtii tacojen lisäksi muun muassa loistavia alkuruoka-chevichejä sekä Meksikon eri osien ruokakulttuuria esitteleviä, vaihtuvia pääruoka-annoksia, kuten kuvassa näkyvää mustekalaa.

Kiireettömälle ruokailijalle kahdeksan ruokalajin maistelumenu on loistava valinta, varsinkin kun tilaa ruokiin täydellisesti mätsätyn drinkkimenun. Jälkiruokien puolelta kauniita, munkkeja muistuttavia meksikolaisia buñueloja ei todellakaan kannata sivuuttaa.

Ps. Muistathan myös Punavuoressa sijaitsevan sisarravintola El Rey Vuorimiehenkadun!

Vieraile Annankadun El Reyssä ➤

Purpur

Kuvat: Rodolfo Rubio.

Ville Haapasalon Kaukasian matkoilta inspiraationsa saanut Purpur tuo georgialaiset mezet, pataruoat ja saslik-vartaat Helsinkiin. Mikäli kaukasialaiset maut eivät ole tuttuja tai valinnanvaikeus yllättää, Georgialaiset pidot -ateriakokonaisuutta tarjoillaan sekä lyhyenä että pitkänä menuna.

Georgialaiset maut eivät ole tulisella tavalla mausteisia, ainoastaan syviä. Makeahko sisäelinpaistos Kuchmachi tarjoillaan yrtti-manteliriisin kanssa, ja Adshabsandal-kasvispadassa tuoreet yrtit pääsevät oikeuksiinsa. Juomapuolella on saatavilla tietysti georgialaisia viinejä sekä vodkaa, ja jälkiruoaksi tarjotaan suussa sulavaa, pistaasitäytteistä baklavaa. Jälkiruokajuomien lista on muuten Purpurissa laajaakin laajempi – täältä löydät niin brandyt, chachat, konjakit kuin Gruusian teen ja itämaisen kahvinkin.

Varaa pöytä Purpurista ➤

+ Sandro Citykäytävä

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmaan kuljettava Sandro Citykäytävä on Sandro-ravintoloiden uusin tulokas. Elokuussa avautunut ravintola tarjoaa värikkäitä lounaita ja illallisia sekä upeita Marrakesh Maddness -lauantaibrunsseja.

Vierailulle Sandro Citykäytävään ➤

Muut ravintolauutiset...