thumb image

Mausteisia makuja maailmalta – ravintolasuositukset Helsinkiin ja Tampereelle!

Oletko mausteisten maailman makujen ystävä? Tässä neljä (+ 1) suositusta ravintoloista, jotka vievät makunystyräsi matkalle Euroopan ulkopuolelle!

Guru’s Kitchen & Bar

Falafeleja, yrttihummusta, harissacremeä, sahramifocacciaa…Tampereella Välimeren ja Lähi-idän mauilla leikittelee Guru’s Kitchen & Bar. Kaupungin keskeiseltä sijainnilta Aleksis Kiven kadulta löytyvä ravintola tarjoaa niin mezejä, bowleja kuin jaettavia platteretakin.

Talon erikoisista La Mancha -pita sisältää ihanaa kurpitsahummusta – ja on saatavina myös seitanilla. Bataattilohkojen kanssa tarjoillun burgerin täytteeksi taas voi valita halloumjuustoa, falafeleja tai revittyä, ylikypsää ankkaa. Jälkiruokien puolella on tarjolla niin vaihtuvia jäätelö- ja sorbettimakuja kuin sitruuna-mantelikakkua mascarponemoussella.

Vierailulle Guru'siin ➤

El Rey Annankatu

Väriä niin sisustuksellaan, annoksillaan kuin aurinkoisella palvelullaan Helsingin elokuuhun tuo Taqueria El Rey, tutummin pelkkä El Rey. Aitoja meksikolaisia makuja tarjoava El Rey loihtii tacojen lisäksi muun muassa loistavia alkuruoka-chevichejä sekä Meksikon eri osien ruokakulttuuria esitteleviä, vaihtuvia pääruoka-annoksia, kuten kuvassa näkyvää mustekalaa.

Kiireettömälle ruokailijalle kahdeksan ruokalajin maistelumenu on loistava valinta, varsinkin kun tilaa ruokiin täydellisesti mätsätyn drinkkimenun. Jälkiruokien puolelta kauniita, munkkeja muistuttavia meksikolaisia buñueloja ei todellakaan kannata sivuuttaa.

Ps. Muistathan myös Punavuoressa sijaitsevan sisarravintola El Rey Vuorimiehenkadun sekä uusimman tulokkaan, El Rey Kallion!

Vieraile Annankadun El Reyssä ➤

Vieraile Kallion El Reyssä ➤

Purpur

Ravintola Purpurissa pöytä täyttyy maukkaista gruusialaisista annoksista.
Kuvat + kannen kuva: Rodolfo Rubio.

Ville Haapasalon Kaukasian matkoilta inspiraationsa saanut Purpur tuo georgialaiset mezet, pataruoat ja saslik-vartaat Helsinkiin. Mikäli kaukasialaiset maut eivät ole tuttuja tai valinnanvaikeus yllättää, Georgialaiset pidot -ateriakokonaisuutta tarjoillaan sekä lyhyenä että pitkänä menuna.

Georgialaiset maut eivät ole tulisella tavalla mausteisia, ainoastaan syviä. Makeahko sisäelinpaistos Kuchmachi tarjoillaan yrtti-manteliriisin kanssa, ja Adshabsandal-kasvispadassa tuoreet yrtit pääsevät oikeuksiinsa. Juomapuolella on saatavilla tietysti georgialaisia viinejä sekä vodkaa, ja jälkiruoaksi tarjotaan suussa sulavaa, pistaasitäytteistä baklavaa. Jälkiruokajuomien lista on Purpurissa laajaakin laajempi – täältä löydät niin brandyt, chachat, konjakit kuin Gruusian teen ja itämaisen kahvinkin.

Varaa pöytä Purpurista ➤

Sandro Kortteli

Sandrojen lounaskattaukset ovat makujen juhlaa. Kuvassa niin ikään Helsingissä sijaitseva ravintola Sandro Citykäytävä.

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makumaailmaan kuljettava Sandro Kortteli on Helsingin Sandro-ravintoloiden klassikkoja. Arkipäivinä ravintola tarjoaa värikkäitä ja runsaita lounaita sekä illallisia. Viikonloput puolestaan on omistettu illallisten ohella myös upeille Marrakesh Maddness -lauantaibrunsseille.

Vierailulle Sandro Kortteliin ➤

+ Salsallada

Ravintola Salsalladan menun tarjontaa Tampereella.

Tampereelta muistiin kannattaa laittaa myös ravintola Salsallada. Ravintola on vielä tällä hetkellä toistaiseksi suljettuna poikkeuskevään jäljiltä, mutta avaa ovensa jälleen syyskuun alussa.

Ennakkovaraus Salsalladaan ➤

Muut ravintolauutiset...