Loma Lapissa – nämä suosikit kannattaa lisätä suunnitelmiin vierailessasi pohjoisessa

thumb image

Maan peittää valkea lumi, tähdet näkyvät selkeästi kirkkaalla taivaalla ja jylhät tunturit kohoavat korkeuksiin – Lapissa ikkunoista sisään tulviva luonto saa muun maailman ympärillä pysähtymään. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia näistä upeista maisemista kuin illallinen Lapin ravintoloiden mutkattoman rennossa ilmapiirissä. 

Lapin luonnon keskellä suorastaan mykistyy ja samanlainen vaikutus on pohjoisen ainutlaatuisilla ravintoloilla. Lappi ihastuttaa jokaisena vuodenaikana, mutta talvi tarjoilee maisemia ja makuja, jotka tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Unelmien loma lumen ympäröimänä muuttuu täydelliseksi elämykseksi, kun lautasilta pääsee nauttimaan pohjoisen puhtaista raaka-aineista valmistettuja annoksia.

Toteutuuko sinun haaveesi omasta Lapin lomasta tänä jouluna tai myöhemmin talvella? Mikäli suunta on Saariselälle, Leville, Ounasvaaraan, Yllästunturille tai -järvelle, sinua onnisti! Jokin alla listatuista, huippuarvosanat saaneesta ravintolasta löytyy juuri sinun matkasi varrelta!  

Lapin parhaiten arvostellut ravintolat 

Puhdas luonto ja arktiset vuodenajat yhdistävät Lapin ravintoloita – miljöitä, millaisia ei muualla maailmassa ole. Lappilaisen keittiön rikkaus ovat pohjoisen raaka-aineet. Eri tavoin valmistettu poro on monen ravintolan menun kiistaton tähti ja taidolla valmistettuna taivaallista. Riistaa arvostetaan muutenkin ja esimerkiksi Petronellassa pääsee maistamaan myös riekkoa. Utsun listalla puolestaa komeilevat ainekset, joista koko eteläisempikin ravintolamaailma tällä hetkellä puhuu; kaskinauris ja puikulaperuna. Aurora Estatessa puikula tarjoillaan gnocchin muodossa.

Puolueettomat ruokakriitikot eli te ravintoloissa vierailijat olette maistaneet näitä pohjoisen antimia ja jättäneet arvostelun DinnerBooking -sivustolle. Listasimme alle teidän suosikit Lapissa – ravintolat, missä puhdas pohjoinen hellii ruokapöytää!

Restaurant Utsu 

Levillä Ravintola Utsun lasikaton alla istuessa ymmärtää, miten ainutlaatuista Lapin luonto on. Ikkunoista avautuu henkeäsalpaavan kaunis tunturimaisema ja pään yläpuolella loistaa tähtitaivas, hyvällä tuurilla taivaankannella leikkivät myös revontulet. 

Menu muodostuu paikallisista raaka-aineista ja puhtaista Lapin mauista. Lähiruoalla on Utsussa erityinen merkitys ja lautaselta löytyykin usein henkilökunnan itse poimimia luonnonantimia.

Harjatie 4, Levi

Sky Kitchen View

Ounasvaaran huipuilla sijaitseva Sky Kitchen View on koettava, tästä puhuu puolestaan teidän jättämien arvostelujen lisäksi maininta 50 parasta ravintolaa -listauksessa.  

On ihailtavaa, miten pohjoisen raaka-aineet taipuvat Rovanniemellä fine dining -annoksiksi perinteitä kunnioittaen. Luonto ympärillä tarjoilee parastaan, ravintolan keittiö hienostuneita makuyhdistelmiä ja silmiä hivelevää estetiikkaa.

Juhannuskalliontie, Rovaniemi

Ravintola Petronella

Ravintola Petronella perustettiin aikanaan Inarin Saariselälle kunnianosoituksena hollantilaisen seikkailijan muistolle. Vieraanvaraisuudesta on pidetty kiinni alkumetreistä asti ja ravintolan lämmin tunnelma saa ruokailijan tuntemaan itsensä välittömästi tervetulleeksi. 

Petronellan keittiössä loihditaan autenttista lappilaista ruokaa. Paikallisia raaka-aineita kunnioittavat, taitavasti valmistetut annokset sulattavat sydämen ja vievät kielen mennessään! 

Honkapolku 5, Saariselkä

Lapland Hotels Saaga

Yllästunturi piirtyy ylväänä Lapland Hotels Saagan ikkunoista.

Pohjoisen puhtaat maut toimivat inspiraationa näissä tunturimaisemissa. Menun konstailemattomat annokset kuten poroburger tai kermainen lohikeitto maistuvat reippaan ulkoilun tai lumisissa maisemissa tehdyn hiihtolenkin päätteeksi.

Iso-Ylläksentie 42, Ylläsjärvi

Aurora Estate

Ylläsjärven rannalla, tunturien välittömässä syleilyssä illalliset viedään uudelle tasolle. Aurora Estaten lautasilta paistaa rakkaus, ruokaa valmistetaan intohimolla ja asiakkaat toivotetaan tervetulleeksi yhtä sydämellisesti kuin kylään omaan kotiin. 

Heinäkuussa ravintola arvosteltiin DinnerBooking.com -sivustolla koko Suomen parhaaksi ravintolaksi. Pääset täältä lukemaan, miten ravintolassa luvataan hemmotella asiakkaat pilalle!

Tirroniementie 4 c, Kolari

You may also like...