Ylläsjärveltä löytyy ykkönen – heinäkuun parhaiten arvioidut ravintolat ovat tässä

thumb image

Heinäkuussa matkustettiin jälleen kotimaassa uusia nähtävyyksiä ja makuelämyksiä etsien! Näitä molempia on tarjolla Ylläsjärven rannalla, jossa asiakkaita palvelee ihastuttava Aurora Estate. Ravintola arvosteltiin DinnerBookingin koko heinäkuun parhaaksi ravintolaksi.

Boutique hotellin ja ravintolan perustajat ja ystävykset Sirly ja Heidi, lupaavat hemmotella asiakkaansa pilalle! Sirly on tullut suomalaisille tutuksi muun muassa Master Chef -ohjelmasta ja hän on myös tuoreimman Kokkisota-kauden uusi kokkisoturi.

Pohjoisen herkut näyttäytyvät Aurora Estaten menussa modernilla tavalla: villiyrtteinä, riistalihana ja tuoreena kalana. Ruokalistan hauet on pääsääntöisesti itse kalastettu Ylläsjärvestä. Jos ruokaelämyksen haluaa viedä aivan uudelle tasolle, voi kokin varata kokonaan omaan käyttöön valmistamaan esimerkiksi koko mökkiporukalle herkullisen aamiaisen tai unohtumattoman illallisen.

Naiset ovat juuri perinteisellä perhokalastusreissulla Kengis Brukissa: ”se on meidän tapa nollata kesäsesongin jälkeen”. Erityiskiitokset perustajat haluavat lähettää uusimmille osakkaille Saralle ja Nikelle, jotka ovat tehneet upeaa työtä Aurora Estaten eteen kuluvana vuotena. Nöyrä kiitos arvosteluista lähtee tietysti asiakkaille. Aurora Estate lupaa jatkaa samaan malliin! Dinnerbookingin parhaiten arvostellut ravintolat sija 1. on kuluneen kesän piste iin päälle: ”olemme tästä uutisesta todella innoissamme ja otettuja”.

Roux loistaa toisella sijalla

Heinäkuussa parhaiten arvioitujen ravintoloiden listalla kakkospaikkaa pitää puolestaan lahtelainen ja Ranskan makuja lautasille loihtiva Roux, joka on aikoinaan remontoitu keskustan kiinteistöön, vanhan apteekin tiloihin. Museoviraston suojelema huoneisto on rakennettu perinteitä kunnioittaen tyylikkääksi laaturavintolaksi.

Laadukkaaseen ruokaan ja saumattomaan palveluun panostava Roux on napsinut viime vuosina myös merkittäviä palkintoja: Vuonna 2016 Suomen Gastronominen seura valitsi paikan Vuoden ravintolaksi ja vuonna 2019 Kati Häkkinen, Sami Häkkinen ja Antti Hietanen valittiin Lahden vuoden yrittäjiksi. Valintaraadin mukaan ravintola Roux yrittäjineen on nostanut lahtelaisen ravintolakulttuurin valtakunnalliselle tasolle.

Lahti ei varsinaisesti olekaan Suomen ravintolapääkaupunkeja, mutta Roux on niittänyt siinä määrin valtakunnallistakin mainetta, että sinne kannattaa makumatkallaan poiketa!

Heinäkuun TOP 10 -ravintolat

  1. Aurora Estate, Ylläsjärvi
  2. Ravintola Roux, Lahti
  3. Ravintola Saslik, Helsinki
  4. Palace Restaurant, Helsinki
  5. Kultá Kitchen & Bar, Helsinki
  6. Gallá Kitchen & Bar, Kuopio
  7. Ravintola Smör, Turku
  8. Shinobi, Helsinki
  9. Roja, Kokkola
  10. Ravintola Savoy, Helsinki

Miten TOP 10 -listaus muodostuu?

TOP 10 -lista perustuu heinäkuussa ravintoloissa käyneiden lomalaisten arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän Dinnerbooking.com -sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jossa hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

Katso kaikki TOP 10 -listat täältä.

Muut ravintolauutiset...