Turku: juhli uuttavuotta sekä täl pual että tois pual jokke

thumb image

Tällä kertaa ei ole väliä kummalla puolella jokea ollaan – lyhyen lauttamatkan päässä toisistaan sijaitsevat Nobi ja Nooa vahvistavat käsitystä Turun maineikkaasta ravintolatarjonnasta. Kumpikin ravintola kutsuu viettämään uuttavuotta rennon tyylikkäisiin puitteisiin. Jos rakastat hyvää ruokaa, antavat Nobi ja Nooa syyn tulla nauttimaan Aurajokinäkymistä sekä vuodenvaihteen juhlatunnelmasta kauempaakin.

Yksi Suomen parhaista ravintolakaupungeista ei petä vuoden viimeisenä päivänäkään. Anna Turun mahtavien kokkien olla vastuussa uudenvuoden menustasi. Turun uusivuosi, Varaamalla pöydän voit vain istua ystäviesi kanssa alas, nauttia turkulaisesta vieraanvaraisuudesta ja keskittyä toivottamaan onnellista uutta vuotta.

Täl puol jokke löytyy aavistus aasialaista – Ravintola Nobi 

Turkulaiseen tyyliin kuuluu, että omasta kaupungista ollaan ylpeitä ja uusista, mielenkiintoisista paikoista pitää olla perillä. Tällä hetkellä torilla käy kuhina juuri jouluksi ja uudeksi vuodeksi avanneen Nobin ympärillä. Ravintola lupaa tuovansa kaupungin monipuoliseen tarjontaan aavistuksen aasialaisia makuja omalla tyylillä toteutettuna.   

Jo Nobin miljöö on ainutlaatuinen ja kokemisen arvoinen. Suojellun satamanosturin alle, osittain Wärtsilän entiseen pumppaamorakennukseen toteutetut tilat saavat aikaan ihastuneita huokauksia. Kattoikkunoista näkyvä nosturi sekä Aurajokea hipova, lämmitetty terassi tuovat oman lisänsä urbaaniin tilaan. 

Ravintolan on ehtinyt olla vasta muutamia viikkoja auki, mutta menun kotimaisesta naudasta valmistettu tartar, soijamarinoitua keltuaista, togarashimajoneesia ja seesamiriisiä -annos on jo ehtinyt niittää mainetta. Kyseinen annos on noussut niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin ehdottomaksi suosikiksi. Voisiko tämä olla myös sinun suosikkisi?

Tartarin ja muiden à la carte -annosten lisäksi uutenavuotena nautitaan ravintolan menu NOBIA, mikä kattaa viisi ruokalajia. Hyvin kohtuullisesti hinnoiteltu menu maksaa 53 €. 

Ravintola Nobi, Itäinen Rantakatu 77

Tois puol jokkee kutsutaan kulinaristiretkelle Turkuun – Ravintola NOOA

Turun vierasvenesatamassa pienestä satamakonttorista kasvoi uniikki ravintola NOOA, missä pääsee nauttimaan uudelle asteelle vietyjä makukokemuksia skandinaavista estetiikkaa henkivässä ympäristössä. Veneellä voi saapua aivan kaupungin sydämeen – tämä tekee ravintola NOOASTA todella poikkeuksellisen.

Ravintolan upea kattoterassi tarjoilee kesäisin elämyksiä. Talvikuukaudet ihaillaan alakerran ikkunoista aukeavaa kaunista näkymää suoraan joelle. 

NOOAN Uudenvuoden menu tekee vuodenvaihteesta ikimuistoisen. Keittiöstä tarjoillaan ilotulitusta viiden annoksen verran kuten kermaista tattikeittoa, tryffeliä ja maa-artisokkaa sekä hiillostettua siikaa, grillattua sitruunaa, jalopeñoa ja vihreää tomaattia. Seuraavana päivänä vuosi jatkuu vähintään yhtä herkullisesta NOOAn brunssilla. NOOAn Uudenvuoden Menu 65 €.

Ravintola NOOA, Läntinen Rantakatu 57

Mistä täl puol, tois puol jokke -sanonta tulee? 

Turkulaiset ovat tunnettuja hyvien ravintoloiden lisäksi vahvasta murteesta ja letkeistä sanonnoista. Kaupungissa vierailevien kuulee usein vitsailevan, kummalla puolella Aurajokea ollaan – täl puol vai tois puol jokke, kuten turkulaiset itse tämän sanoisivat. Täl puol jokke tarkoitetaan puolta, minne Turku on alunperin rakentunut. Kaupungin maamerkit Turun tuomiokirkko ja Vanha Suurtori toimivat hyvänä muistisääntönä alkuperäisestä puolesta. Nykyinen keskusta, uusi puoli on myöhemmin laajentunut tois puol jokke.

Muut uutenavuotena avoinna olevat ravintolat Turussa

Muut ravintolauutiset...