thumb image

Kaipaatko kesälounaalle tai -illalliselle? Katso kesän ravintolasuositukset Helsinkiin!

Mihin ravintoloihin suunnata nyt, kun ravintolat ovat päässeet viimein avaamaan oviaan?  Tässä muutamia suosituksia pääkaupunkiin – näissä ravintoloissa on tilaa istuskella turvallisesti niin tunnelmallisissa sisätiloissa kuin terassillakin!

Madonna

Kallion uutuusravintola Madonna tarjoaa viihtyisää kesäillan viettoa niin tunnelmallisissa sisätiloissa kuin upouudella terassillakin. Kesämenulta löytyy laaja kokoelma moderneja italialaisia klassikoita – ja mikäpä sen ihanampi päätös kesäpäivän ruokailulle kuin annos aitoa gelatoa tai sorbettia. Madonnasta löydät myös erityisen laajan viinilistan niin aterian oheen kuin terassijuomaksikin.

Varaa pöytä Madonnaan ➤

Meripaviljonki

Kuvituskuva.

Hakaniemen parhaimmilla paikoilla Säästöpankinrannassa sijaitsevan Meripaviljongin tarjonnassa on tarjolla menulounaita ja illallisannoksia. Ravintolan kalaisa kesämenu on ehdottomasti edukseen merenrantamaisemissa. Testiin kannattaa laittaa annos paahdettua kotimaista siikaa, joka tarjoillaan kesän kasviksista ja sienistä koostetun pyttipannun sekä karviais-Beurre blancin kanssa.

Varaa pöytä Meripaviljonkiin ➤

Hampton Bay

Kuvituskuva.

Hietalahdenrannalla sijaitsevasta Hampton Baysta löytyy aurinkoinen ja taatusti tilava terassi sekä ravintolasali kesäpäivien ja -iltojen viettoon. Monipuolisella menulla on niin salaattibowleja, mereneläviä kuin burgereitakin. Kolmen ruokalajin kesämenun sitruunainen avocadotartar alustaa raikkaasti pääruokaa, joka tarjotaan härän sisäfileepihvin tai maukkaan siian muodossa.

Pöytä Hampton Baysta ➤

Jord

Ravintola Jordin uusi terassi Matias Jurvasen kuvaamana.

Kruununhaassa Jord on saanut kesäkaudeksi lisätilaa uuden terassilaajennuksen myötä. Michelinin kestävän kehityksen palkinnon keväällä itselleen napannut ravintola tarjoilee niin loistavaa keittiömestarin menua kuin kesäistä annosruokailuakin. Monen muun ravintolan tapaan myös Jord jatkaa illalliselämysten ohella take away -annosten tarjoilemista kaikkien asiakkaidensa tarpeet huomioidakseen.

Varaa pöytä Jordista ➤

Strindberg

Pohjoisesplanadin varrella sijaitsevasta Strindbergistä löytyy paitsi aurinkoisiin päiväkahvihetkiin sopiva terassi- ja kahvilapuoli, myös yläkerran viihtyisän valoisa ja tilava ravintolasali. Ruokalistalla on kolmen ruokalajin menu Strindberg sekä laaja kattaus annosklassikoita, kuten Rydbergin pihviä tai hiillostettua lohta béarnaisekastikella ja uppomunalla.

Pöytä Strindbergistä ➤

Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan kaikissa ravintoloissa on saatavilla käsidesiä ja käytössä on maksimissaan puolet sisätilojen asiakaspaikoista runsaiden turvavälien takaamiseksi. Ravintoloiden omista erityisistä lisäturvatoimista voit lukea tarkemmin kunkin ravintolan sivuilta.

Muut ravintolauutiset...