thumb image

Matkalla Suomessa – oletko jo vieraillut viime vuoden kiinnostavimmissa uutuusravintoloissa?

Suuntaako kulkusi heinäkuussa Hämeenlinaan, Seinäjoelle tai Helsinkiin? Viime vuonna uusia ravintoloita avautui tiheään tahtiin koko maassa, erityisesti pääkaupungissa. Mutta mitkä näistä ravintolamaailman tulokkaista ovat vierailun arvoisia? Tässä seitsemän viime vuoden kiinnostavinta uutuusravintolaa, jotka kannattaa laittaa testiin ensisijassa!

Ravintola Uoma – Hämeenlinna

Kuva: Mikko Uosukainen

Viime kesänä Hämeenlinnan ravintolatarjontaa elävöittämään tullut Uoma on tyylikäs, mutta rento valinta niin illallis- kuin lounaspaikaksikin. Ystävysporukan innostuksesta ruokaan syntynyt ravintola tarjoilee eri pituisia illallismenuita, jotka koostuvat upean yksityiskohtaisista – ja tietenkin äärimmäisen maukkaista – annoksista. Tarjolla on luonnollisesti myös loistava kasvismenu, joka ei taatusti jätä sekasyöjääkään kylmäksi!

Vierailulle Uomaan ➤

VILLD – Helsinki

Loppuvuodesta Kallioon Helsinginkadulle avautunut VILLD on Suomen ensimmäinen täysin vegaaninen fine dining -tason ravintola. VILLDin ruoka synnyttää ravintoloitsija Ossi Palonevan mukaan tunnemuistoja, jotka luovatkin illallisista todellisen elämyksen. Villiruokaan suuntautunut ravintola tarjoaa viiden ruokalajin menua, joka vaihtuu satokausien ja keittiön tunnelmien mukaan, sekä annospohjaista lounas- ja terassimenua, jolta voit löytää muun muassa ketunleipääkeittoa ja litulaukka-pestopastaa.

Illalliselle VILLDiin ➤

Piglets – Helsinki

Töölöntorille avautui viime syksynä uusi ravintolatulokas, Piglets. Marleena Niverin illallisravintola tarjoaa eurooppalaista ruokaa viimeiseen vivahteeseen asti mietittyjen viinien kanssa tarjoiltuna. Viinit tulevat pääasiassa pieniltä eurooppalaisilta tiloilta, joten persoonallisuutta niiltä ei puutu. Ilmeeltään Piglets on miellyttävän rustiikkinen ravintola, johon on helppo piipahtaa päivälliselle työpäivän jälkeen, mutta myös istumaan iltaa juhlavammissa tunnelmissa. Kesäaikaan Pigletsistä löytyy väljä, Töölöntorille laajennettu terassi.

Illalliselle Pigletsiin ➤

Wine & Bistro Vinola – Seinäjoki

Seinäjoen kauppatorille ilmestyi viime kesänä viinibaari Vinola (myös kannen kuvassa), joka tarjoaa upean juomavalikoiman ohella muun muassa salaatteja ja ihastuttavia pasta-annoksia. Annostarjonta on samaa taattua laatua kuin idyllisen sisarravintola Uppalan Kartanon. Ravintolan lounaat katetaan poikkeusaikojen jäljiltä jälleen heinäkuussa, ja samoin paluun tekevät joka toinen lauantai tarjottavat, valloittavat brunssit.

Pöytä Vinolaan ➤

Espa – Helsinki

Helsinkiin kauppatorin kylkeen viime syksynä avautunut Espa on tunnettujen ravintola-alan vaikuttajien tuorein taidonnäyte. Muun muassa Jyrki Sukulan ja Helena Puolakan omistama Espa tarjoaa suoraviivaisia ja tuttuja makuja tasokkaasti valmistettuna. Menu tuo lautasille annoksia maailman eri kolkista, eikä täällä ole kiveen hakattua, missä järjestyksessä ruokia syödään.

Illalliselle Espaan ➤

Sikke’s – Helsinki

Sikke Sumarin nimikkoravintola avautui viime keväänä Helsinkiin Tehtaankadulle. Tunnustetusti vuoden kauneimmin sisustetun Sikke’sin menut ovat eläväisiä ja raikkaita: tarjolla on vaihtelevia makuja monipuolisin vaikuttein. Kortteliravintolan keittiötä johtaa keittiömestari Pipsa Hurmerinta, joka taikoo lautasille niin upeat pastat, pihvit kuin kesäisen annoksen kuhaa varhaisperunoillakin. Sikke’s lomailee osan heinäkuusta, mutta tämän viikon lisäksi varauksia pääsee tekemään jo elokuun ravintolaelämyksiin.

Vierailulle Sikke'siin ➤

Stefan’s Steakhouse – Oulu

Stefan Richterin Suomeen tuomat pihviravintolat ovat tuttu näky ympäri maata, mutta Ouluun ensimmäinen avautui vasta viime kesänä. Ketjun kahdeksas ravintola tarjoaa rentoa ja mutkatonta ravintolakokemusta etsiville viihtyisät puitteet ruokailuun. Uudessa ruokalistassa valikoimaan on noussut mukava määrä kotimaista pihvilihaa, joka on tietenkin taattua suomalaista laatua.

Varaa pöytä ravintolaan ➤

Muut ravintolauutiset...