thumb image

10 kiinnostavinta uutuusravintolaa vuodelta 2019!

Uusia ravintoloita on avautunut viime vuoden aikana tiheää tahtia koko maassa, mutta erityisesti pääkaupunkiseudulla. Mitkä näistä ovat vierailun arvoisia? Tässä 10 kiinnostavinta uutuusravintolaa, jotka kannattaa laittaa testiin ensi sijassa!

Ravintola Uoma – Hämeenlinna

Yllä oleva sekä bannerin kuva: https://www.mikkouosukainen.com/

Viime kesänä Hämeenlinnan ravintolatarjontaa elävöittämään tullut Uoma on tyylikäs, mutta rento valinta niin illallis- kuin lounaspaikaksikin. Ystävysporukan innostuksesta ruokaan syntynyt ravintola tarjoilee eri pituisia illallismenuita, jotka koostuvat upean yksityiskohtaisista – ja tietenkin äärimmäisen maukkaista – annoksista. Tarjolla on luonnollisesti myös loistava kasvismenu.

Vierailulle Uomaan ➤

VILLD – Helsinki

Loppuvuodesta Kallion sykkeeseen avautunut VILLD on Suomen ensimmäinen täysin vegaaninen fine dining -tason ravintola. Villiruokaan suuntautunut illallispaikka tarjoaa yhtä viiden ruokalajin menua, joka vaihtuu satokausien ja keittiön tunnelmien mukaan. VILLDin ruoka synnyttää ravintoloitsija Ossi Palonevan mukaan tunnemuistoja, jotka luovat makunautinnosta todellisen elämyksen.

Illalliselle VILLDiin ➤

Piglets – Helsinki

Töölöntorille avautui syksyllä uusi ravintolatulokas, Piglets. Marleena Niverin illallisravintola tarjoaa eurooppalaista ruokaa viimeiseen vivahteeseen asti mietittyjen viinien kanssa tarjoiltuna. Viinit tulevat pääasiassa pieniltä eurooppalaisilta tiloilta, joten persoonallisuutta niiltä ei puutu. Ilmeeltään Piglets on miellyttävän rustiikkinen ravintola, johon on helppo piipahtaa päivälliselle työpäivän jälkeen, mutta myös istumaan iltaa juhlavammissa tunnelmissa.

Illalliselle Pigletsiin ➤

Wine & Bistro Vinola – Seinäjoki

Seinäjoen kauppatorille ilmestyi viime kesänä viinibaari Vinola, joka tarjoaa upean juomavalikoiman ohella muun muassa salaatteja ja ihastuttavia pasta-annoksia. Annostarjonta on samaa taattua laatua kuin idyllisen sisarravintola Uppalan Kartanon. Uutuutena Vinolaan ovat tulleet myös valloittavat brunssit, jotka katetaan tarjolle joka toinen lauantai.

Pöytä Vinolaan ➤

CAMP Kitchen&Bar – Ruka

Kuusamon Rukalle avautunut, uunituore CAMP Kitchen&Bar tuo Rukalle paitsi uuden rinneravintolan, myös menuruokailuun taipuvan illallisravintolan. Joulukuussa Vuosselin alueen puolella keittolevynsä kuumennellut CAMP Kitchen&Bar tarjoaa laajan kattauksen maailman makuja Santtu Väänäsen luotsaaman keittiön loihtimana. Nimensä mukaisesti kyseessä on paikka, jonka tunnelmissa viihtyvät monenlaiset retkeilijät.

Vierailulle CAMPiin ➤

Espa – Helsinki

Helsinkiin kauppatorin kylkeen viime syksynä avautunut Espa on tunnettujen ravintola-alan vaikuttajien tuorein taidonnäyte. Muun muassa Jyrki Sukulan ja Helena Puolakan omistama Espa tarjoaa yksinkertaisia ja tuttuja makuja tasokkaasti valmistettuna. Menu tuo lautasille annoksia maailman eri kolkista, eikä täällä ole kiveen hakattua, missä järjestyksessä ruokia syödään.

Illalliselle Espaan ➤

Sikke’s – Helsinki

Kokkisodasta tutuksi tulleen Sikke Sumarin nimikkoravintola avautui viime keväänä Helsinkiin Tehtaankadulle. Tunnustetusti vuoden kauneimmin sisustetun Sikke’sin menut ovat eläväisiä ja raikkaita: tarjolla on vaihtelevia makuja monipuolisin vaikuttein.  Kortteliravintolan keittiötä johtaa niin ikään aiemmin tv-kasvona tunnettu keittiömestari Pipsa Hurmerinta.  Erityisen suosittuja Sikke’sissä ovat pastasunnuntait, jotka tuovat lautasille aidot italialaisen keittiön maut.

Vierailulle Sikke'siin ➤

Ravintola Laava – Helsinki

Laava on kahdeksasta teemahuoneesta koostuva ravintola, joka on todellakin jotain ennennäkemätöntä. Täällä kansainvälisistä makumaailmoista koostuvia illallisia ja lounaita on mahdollista nauttia niin Metsämökissä, Salaisessa puutarhassa kuin Sinisessä laguunissakin. Ruokalistalla voi vuodenajasta riippuen olla perinteisten raaka-aineiden lisäksi niin hirven, karhun kuin villisiankin lihaa, tietenkään kala- ja kasvisvaihtoehtoja unohtamatta. Viihtyisä Tiki-baari houkuttelee istumaan iltaa Laavaan myös upeiden drinkkien ja baarimenun ääreen.

Vierailulle Laavaan ➤

Stefan’s Steakhouse – Oulu

Stefan Richterin Suomeen tuomat pihviravintolat ovat tuttu näky ympäri maata, mutta Ouluun ensimmäinen avautui vasta viime kesänä. Ketjun kahdeksas ravintola tarjoaa rentoa ja mutkatonta ravintolakokemusta etsiville viihtyisät puitteet ruokailuun. Uudessa ruokalistassa valikoimaan on noussut mukava määrä kotimaista pihvilihaa, joka on tietenkin taattua suomalaista laatua.

Varaa pöytä ravintolaan ➤

Flavourium – Helsinki

Vaikka Flavourium avaa ovensa virallisesti vasta 16.1., ovat vikkelimmät saattaneet päästä jo vierailemaan uutuusravintolassa loppuvuodesta: Flavourium oli tällöin auki muutamia päiviä joululounaiden tarjoamisen merkeissä. Ravintola sijaitsee Pasilassa ostoskeskus Triplan viidennen kerroksen loistavissa näköaloissa, ja tarjoaa niin klassikkoannoksia kuin kolmen ja viiden ruokalajin menukokonaisuuksiakin.

Pöytä Flavouriumiin ➤

Muut ravintolauutiset...