Tunnelmalliset illallispaikat pimeneviin syysiltoihin – Tampere

thumb image

Kalenteri on huomaamatta hyppäämässä lokakuulle, ja arki-illat kaipaavat entistä enemmän piristystä pimeän vuodenajan hiipiessä lähemmäs ja lähemmäs. Ja mikäpä olisi loistavampi tapa kääntää syksyn pimeys edukseen kuin ihana illallinen! Tampereen suunnalla tunnelmallisimmat illallispaikat löytyvät aivan kaupungin keskustasta.

Ravinteli Bertha

Tampeella sijaitsevan illallisravintola Ravinteli Berthan annos.

Ravinteli Bertha on ehdottomasti yksi Tampereen tyylikkäimpiä illallispaikkoja, ja sopii näin ollen loistavasti myös syksyn viilenevien iltojen tunnelmointiin. Menut vaihtelevat keittiön tuntemusten mukaan, mutta satokausi on niissä koko ajan läsnä.

Syyskauden Berthan Menu of the Day’ssa on leikitelty niin punajuurella ja mustaherukoilla kuin hevosenlihan seurana olevilla herkkutateilla ja palsternakallakin. Jälkiruoassa mustikan, rukiin ja kuminan yhdistelmä viimeistään tuo vuodenajan lautaselle.

Varaa pöytä Berthasta ➤

Ravintola Piemonte

Kuvituskuva.

Ravintola Piemonten kynttilöillä reunustetun takan ääreen kelpaa tulla nauttimaan syyskuun pimenevistä illoista. Italialaistyylinen viinibaari tarjoaa niin annoslistaa kuin päivän raaka-aineisiin pohjautuvaa kuuden ruokalajin maistelumenutakin.

Kauden herkkuna tarjolla on syksyisen maukasta kurpitsarisottoa, eikä pirkanmaalaisesta villisiasta valmistettua ragúa parmesan-polentalla kannata  myöskään sivuuttaa. Kasvispuolella tarjolla on kasviskroketteja, punajuurta ja hasselpähkinää. Syksyiset punaviinit tuovat lämpimät maut lautasilta laseihin, ja suussasulava hasselpähkinäleivos valkosuklaa-rosmariinijäätelöllä viimeistelee paletin.

Varaa pöytä Piemontesta ➤

Saunaravintola Kuuma

Processed with VSCO with preset

Isoista tiloistaan ja kattoterassistaan tunnettu Saunaravintola Kuuma on lämmitellyt Tampereen Laukontorilla paitsi saunansa, myös keittolevynsä. Täällä nautit sekä päivän lounaat että tasokkaat illalliset rennossa tunnelmassa. Kuuma tarjoilee pohjoismaista ruokaa, jossa otetaan vaikutteita ympäri maailman. Uniikit maut ovat keränneet paljon kehuja, eikä ihme: Kuuman pannuilla paistuvat niin frittikukkakaalilla täytetyt tacot kuin kauden kalatkin.

Varaa pöytä Kuumasta ➤

Kumma Junk & Bar

Kuva: Toni Honko/Kohokohdat.fi

Hieman letkeämpää illallistunnelmaa hakevalle Kumma Junk & Bar on täydellinen valinta. Tämä omien sanojensa mukaan ihanan kummallinen ravintola yhdistää kekseliäästi elementtejä Berliinistä, Prahasta ja Budapestistä, mikä näkyy erityisesti ravintolan ilmapiirissä. Rosoisesta, baarimaisesta ympäristöstä nauttivalle Kumma sopiikin loistavasti.

Menujensa puolesta Kumma sopii kaikille: ruokalistoilta löytyy lihaklassikoiden lisäksi aina erityisen paljon myös vegaanisia annoksia. Annokset ovat runsaita, monipuolisia ja tietysti äärimmäisen maukkaita.

Varaa pöytä Kummasta ➤

Muut ravintolauutiset...