thumb image

Tunnelmalliset illallispaikat pimeneviin syysiltoihin – Tampere

Kalenteri on kääntynyt lokakuuhun, ja arki-illat kaipaavat entistä enemmän piristystä pimeän vuodenajan hiipiessä lähemmäs ja lähemmäs. Ja mikäpä olisi loistavampi tapa kääntää syksyn pimeys edukseen kuin ihana illallinen! Tampereen suunnalla tunnelmallisimmat illallispaikat löytyvät aivan kaupungin keskustasta.

Ravinteli Bertha

Ravinteli Bertha on ehdottomasti yksi Tampereen tyylikkäimpiä illallispaikkoja, ja sopii näin ollen loistavasti myös syksyn viileiden iltojen tunnelmointiin. Menut vaihtelevat keittiön tuntemusten mukaan, mutta satokausi on niissä koko ajan läsnä. Valittavana on aina myös kasvismenu.

Syyskauden pitkissä menuissa on leikitelty niin punajuurella ja tateilla kuin grillatun porsaanniskan seurana olevilla nauriilla ja mangoldillakin. Jälkiruoassa puolukan ja rukiin yhdistelmä viimeistään tuo vuodenajan lautaselle.

Varaa pöytä Berthasta ➤

Ravintola Piemonte

Ravintola Piemonten kynttilöillä reunustetun takan ääreen kelpaa tulla pakoon lokakuisten iltojen pimeyttä. Italialaistyylinen viinibaari tarjoaa niin À la cartea kuin päivän raaka-aineisiin pohjautuvaa kuuden ruokalajin maistelumenutakin.

Kauden herkkuna tarjolla on tietysti kantarellirisottoa, eikä karitsaa ruusukaalilla ja polentalla kannata myöskään sivuuttaa. Italialaisklassikoista melanze alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka kannattaa myös ehdottomasti testata täällä. Syksyiset punaviinit tuovat lämpimät maut lautasilta laseihin, ja pähkinäkakku rahkajäätelöllä ja suklaalla viimeistelee paletin.

Varaa pöytä Piemontesta ➤

Ravintola Poro

Jollet pääse Lappiin, seuraavaksi paras vaihtoehto on Tampereen Ravintola Poro. Taljoin ja poronsarvikruunuin sisustettu ravintola henkii kaamoksen tummahkoa tunnelmaa ja on loistava paikka syksystä nautiskeluun suomalaisten herkkujen äärellä.

Poron listalta löytyy nimensä veroisesti niin porokeittoa, savuporovoileipiä, kuin perinteistä poronkäristystäkin. Paistettu ahven kurkku-omenasalaatilla ja raputartarilla toimii erityisen hyvin kauden annoksena, eikä loimunieriä metsäsienikastikkeella ja tilliperunoilla jää yhtään sen varjoon. Räiskäleitä mansikkahillolla ja jäätelöllä löytää ravintoloista verrattain harvoin.

Varaa pöytä Porosta ➤

Kumma Junk & Bar

Kuva: Toni Honko/Kohokohdat.fi

Hieman letkeämpää illallistunnelmaa hakevalle Kumma Junk & Bar on täydellinen valinta. Tämä omien sanojensa mukaan ihanan kummallinen ravintola yhdistää kekseliäästi elementtejä Berliinistä, Prahasta ja Budapestistä, mikä näkyy erityisesti ravintolan ilmapiirissä. Rosoisesta, baarimaisesta ympäristöstä huolimatta ïllallisannokset ovat kauniin tyyliteltyjä – ja tietysti maukkaita.

Kaupungeista erityisesti Berliini näkyy listalla snitchel-annoksessa, jota saa myös soijavaihtoehtona. Toisaalta makumaailmat eivät rajoitu tähän: muun muassa kesäkurpitsapyreen, retiisien ja sokeriherneiden kanssa tarjoiltu puna-ahven tulee Islannin rannikolta. Kumman maukas ajvar-kastike taas on luonnollisesti saanut vaikutteita Balkanilta.

Varaa pöytä Kummasta ➤

Muut ravintolauutiset...