Tunnelmallinen joululounas on joulukuun kohokohtia

thumb image
joululounas Ravintola Sipulissa

Nämä ravintolat toivottavat tervetulleeksi nauttimaan joululounaasta ja joulun ajan lämpimästä tunnelmasta. 

Pian on se aika vuodesta, kun juhlapöydän ääreen kokoonnutaan yhdessä ystävien, sukulaisten ja kollegoiden kanssa. Joululounaasta on tullut monella odotettu perinne – yhteinen hetki, jolloin keskitytään ilonpitoon ja ihastuttaviin makuelämyksiin. 

Listasimme alle kymmenen ravintolaa, jotka tekevät tästä perinteestä tänä vuonna erityisen herkullisen. Valittavana on perinteitä kunnioittavia makuja, selvästi modernimpia vaihtoehtoja sekä Michelin -tason elämys. Mikä olisi juuri sinun mieleen?

Pramea joulupöytä juhlavissa puitteissa

Kaupungin prameimmaksi kuvailtu joulupöytä notkuu runsaana herkkuja Pörssitalossa 8.-22.12. Loisteliasta jouluruokaa nautitaan täällä upeissa ja juhlavissa puitteissa. Pääruoan lisäksi tarjolla on näyttävä alkuruokapöytä, jonka valikoimaan kuuluu muun muassa siianmätiä, lohitartaria ja häränpaistia. Pörssin joulupöytä on 64€ per henkilö.

“Ihana jouluinen tunnelma, todella hyvä ruoka, valikoimaa oli runsaasti ja kaikki maistui. Kiitos! Tämä oli perheellemme 4. kerta kun aloitimme joulun teillä!”

-asiakas Sanna

Restaurant Pörssi

Missä: Fabianinkatu 14, Helsinki

Upea fine dining joululounas hivelee aisteja

Olon joululounasta tarjoillaan 11.-22.12. välisen ajan. Neljän ruokalajin lounasmenu virittää joulutunnelmaan parhaalla mahdollisella tavalla. Ravintolan keittiömestari Tuomas on valinnut joulun menuuseen parhaita makuja aina käsin kalastetuista kampasimpukoista raakakypsytettyyn ankkaan. Tunnelma Kauppatorin kupeessa viimeistelee elämyksen. Joululounaalla on hintaa 99 €.

“Rakastimme joululounasta! Jokainen ruokalaji oli herkullinen ja pidimme viinipareista. Sommelier Nicolo oli fantastinen! Kiitos, että teitte joulusta erityisen.”

-asiakas Taryn

Olo

Missä: Pohjoisesplanadi 5, Helsinki

Joulukonserttiin yhdistetty jouluinen illallinen

Oneviolin Christmas 2023 -konsertti tuo joulun Billnäsin ruukin Iso Pajalle 5.12. Historiallisessa miljöössä tunnelma on joulun alla omaa luokkaansa ja konserttiin on helppo yhdistää jouluinen illallinen. Hinta paketille on 89 €.

Billnäs Ruukki

Missä: Ruukintie 8, Billnäs

Monipuolinen joulupöytä ihastuttaa

Historian havina ja Katajanokan merellinen ympäristö luovat Sipulin joululounaalle ainutlaatuisen tunnelman 6.-22.12. Sipulin joulupöytä ihastuttaa ennen kaikkea monipuolisuudellaan: lähemmäs kahdenkymmenen ruokalajin alkuruokapöydästä löytyy niin rosmariinilla maustettua jänisterriiniä, inkivääri-graavattua lohta kuin ankanmaksamoussea. Joulupöydän äärelle pääsee hintaan 59€. Lapset, alle 12-vuotiaat nauttivat pöydän antimista 2€ per ikävuosi.

“Jälleen kerran mahtava jouluillallinen ja Teidän italialais pariskunta tarjoilijoina oli yhtä mahtava kuin viime vuonna. Heidän ammattitaito ja ystävällisyys on jotain aivan sanoin kuvaamatonta. Banketin puolella tunnelma oli jouluinen ja jopa blinit olivat lämpimiä. Saimme joulun tunnelman ja pidämme tästä perinteestä tulevaisuudessakin kiinni. Kiitos!”

-asiakas Olli

Sipuli

Missä: Kanavaranta 7, Helsinki

Meren ääressä joulukiire unohtuu hetkessä

Joulukiire unohtuu hetkessä ravintola Meripaviljongin joulupöydän äärellä 4.-22.12. Joululounas täällä on mitä mainioin tapa kohdata ystäviä sekä kiittää asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Alku- sekä jälkiruoat ovat katettu buffet-pöytiin ja pääruoka tarjoillaan pöytiin. 

Meripaviljonki

Missä: Säästöpankinranta 3, Helsinki

5 x pohjoisen mystiikkaa joululounailla ympäri Suomen

Lapland Hotelsin yhteydessä sijaitsevissa ravintoloissa joulun odotus on täynnä taianomaista tunnelmaa ja lämmintä yhdessäoloa. Joululounasta nautitaan hyvässä seurassa Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Kaikissa ravintoloissa tarjotaan pohjoisen makuja ylellisessä, Lapin mystiikkaa henkivässä ympäristössä. Jokaisessa ravintolassa on oma jouluinen tarjontansa, johon pääsee tutustumaan alla olevien linkkien kautta. 

Katso lisäksi kaikki tulevat tapahtumat, tulossa on useita erilaisia ruokaelämyksiä!

You may also like...