Äitienpäivä Turussa: 5 vinkkiä take away -menuun!

thumb image

Äitienpäivää vietetään jo tulevana sunnuntaina. Turussa äitien hemmotteluun on avautunut uusia mahdollisuuksia: useampi hetkellisesti sulkeutuneena ollut ravintola on nimittäin palannut toimintaan runsaan äitienpäivämenun merkeissä. Tässä viisi vinkkiä ihanaan äitienpäiväviikonlopun herkutteluun kotona:

Tårget

Ravintola Tårgetin aiempien menujen annostarjontaa.

Tårgetin keväinen äitienpäivämenu on keittiömestari Simo Hallikaisen ja Sami Koiviston käsialaa. Kattaus sisältää muun muassa focacciaa, grillattua vihreää parsaa parmankinkulla, pääruoaksi yrttigratinoitua lohta kermaisella korvasienikastikkeella sekä mansikka-mascarpone leivoksen raparperihillokkeella.

Lapsille on saatavilla oma menunsa, joka sisältää niin ikään focacciaa, jättilihapullia kastikkeineen varhaisperunoilla ja kevätkasviksilla sekä mansikka-mascarpone leivosta ja raparperihilloketta.

Tilaukset: viimeistään torstaina 7.5. klo 12, noudettavissa la 9.5. klo 12-15

Hinta: aikuiset 35€ /hlö, lapset 17,50€/hlö

Tårgetin äitienpäivämenu ➤

Hügge

Ravintola Hüggen kasvisannokset ovat upean värikkäitä.

Ravintola Hügge on myös vastikään kuumennellut keittolevynsä pienen tauon jälkeen ihanalle take away -menulle, ja tarjoilee lisäksi erityisen äitienpäivän juhlamenun tulevaan viikonloppuun. Keittiömestarit Simo Hallikainen ja Jutta Siuttila ovat luoneet herkullisen, pääruoan kuumennusta vaille valmiin menun, joka sisältää muun muassa:

Yrttifocacciaa, paahdettua punajuurta vadelmalla, manteli-pinjansiemenkastikkeella ja merileväkaviaarilla sekä tomaattifalafeleja ja punaista currykastiketta. Jälkiruoaksi nautiskellaan ihanan perinteikästä marjapiirakkaa makealla valkosuklaakreemillä.

Tilaukset: viimeistään torstaina 7.5. klo 12, noudettavissa lauantaina 9.5. kello 12-15

Hinta: 35€/hlö

Hüggen äitienpäivämenu ➤

NOOA

Annos Ravintola NOOAn menneiltä menuilta.

Ravintola NOOAkin availi oviaan take awaylle Turussa jo suositun vappumenun merkeissä. Mikäli et ehtinyt maistamaan maukasta tarjontaa viime viikolla, siihen tarjoutuu onneksi jo uusi mahdollisuus: NOOA haluaa tarjota tänäkin äitienpäivänä herkullisen äitienpäivämenun kotioloissa nautittavaksi. Menun ovat suunnitelleet keittiömestarit Simo Hallikainen ja Sebastian Koski.

Menu sisältää esimerkiksi marinoitua valkoista parsaa siianmädillä ja hapankermakastikkeella, rapuskagenia, Nooa Grilled Chickenin ja karhunlaukkagremolataa sekä paahdettua valkosuklaamoussea viimeisteltynä raparperilla ja mantelitoscalla. 

Tilaukset: viimeistään torstaina 7.5. klo 12, noudettavissa pe 8.5. klo 15-18 ja la 9.5. klo 12-15

Hinta: 39€/hlö

NOOAn äitienpäivämenu ➤

Kakolanruusu 

Kakolanruusussa kokataan perinteiseen tapaan.

Ravintola Kakolanruusun vastikään avautunut take away sopii loistavasti myös äitienpäivään. Kakolanruusun makumaailman saa nyt kotiin perinteisinä pitoina tai yksittäisinä annoksina.

Pitoihin kuuluu monipuolinen alkupalakattaus (sisältää esimerkiksi peuratartaria ja ilmakuivattua naudan ulkofileetä), pääruoka paahdettua karitsaa haudutusliemikastikkeessa varhaisperoiden ja kevätsipulin kanssa tarjoiltuna sekä loppuun ihana raparperileivos tuorejuustokreemillä.

Tilaukset: ennakkotilauksella ke-su, ks. tarkemmat tiedot ravintolan sivuilta

Hinta: Kakolan pidot 49€/hlö

Kakolanruusun pidot ➤

Panini

Kuvituskuva

Loppuunmyytyjä pääsiäis- ja vappumenuja turkulaisille tarjoillut ravintola Panini juhlii myös äitienpäivää ihastuttavalla erikoismenulla. Italialaistyylinen äitienpäivän menu koostuu runsaasta alkuruokakattauksesta, pääruokana tarjotusta pehmeästä bouillabaissesta sekä pirteän makeasta passion-valkosuklaakakusta.

Tilaukset: to 7.5. klo 14 mennessä, noudot la 9.5. klo 10-13

Hinta: 33€/hlö

Paninin lounaat ➤

+alkupalavinkki: Kaskis

Kaskiksen kalaympyrä ravintolaversiona

Kaskiksen ollessa suljettuna ravintolan klassikoksi muodostuneita kalaympyröitä saa nyt K-Supermarket Föristä. Tämä ihanuus kannattaa todellakin napata mukaansa äitienpäivän ateriaa juhlavoittamaan! 

Muut ravintolauutiset...