thumb image

Suuntana Ahvenanmaa? Katso vinkit ravintolaelämyksiin saariston kauneudessa!

Keskikesä on loistavaa aikaa vierailla saaristoseudulla, varsinkin tämänhetkisten lämpöaaltojen ja auringontäyteisten päivien saattelemana. Mikäpä sen parempi kohde kesästä nautiskeluun kuin rantakallioiden ja merimaisemien täyteinen Ahvenanmaa!

Luonnonkauniin saariston sydän Maarianhamina pitää sisällään upeita gastronomisia elämyksiä. Myös Kastelholma linnakkeineen on tunnelmallista koettavaa kesätuulten puhaltaessa kasvoille meri-ilmaa ja lähiravintolan huumaavia tuoksuja.

Kvarter5, Maarianhamina

Kvarter5 on paikallisuutta yhdistettynä kansainvälisiin makuihin ja rentoon otteeseen. Tasokkaat annokset eivät vaadi vakavaa tunnelmaa – tässä maarianhaminalaisessa gastrohelmessä tuntuu ja maistuu Fun Diningin hyväntuulinen periaate.  

Keittömestari Peter Norell valmistaa annoskokonaisuudet pitkälti paikallisista raaka-aineista, joita piristetään aasialaisilla vivahteilla. Tämänhetkinen kesämenu pitää sisällään esimerkiksi annokset maukasta bouillabaisséa, graavattua valkoparsaa savustetulla mantelilla sekä vasikkaa, parsaa ja karhunlaukkaa. Tasokkaiden à la carte -annosten lisäksi tarjolla on arkisempi lasten ruokalista perheen pienemmille.

Pöytä Kvarter5:istä ➤

Smakbyn, Kastelholma

Michael Björklund ravintola Smakbyn edustalla.

Aivan Kastelholman linnan vierellä sijaitseva Smakbyn on tunnelmallinen ravintola keskellä luonnon rauhaa. Michael Björklundin luotsaamassa ravintolassa sesongin raaka-aineet ja niiden mukainen vaihtuvuus ovat vahvassa roolissa. Kesämenulta katetaan lautasille niin klassista voissa paistettua ahventa kuin hieman erikoisempaa Robinson-risottoakin.

Parhaillaan meneillään olevien Ahvenanmaan ravintolapäivien menulta löytyy niin ikään monipuolinen valikoima paitsi annoksia, myös upeita kahden ja kolmen ruokalajin kattauksia.

Varaa pöytä Smakbynistä ➤

Park Restaurang & Bar, Maarianhamina

Maarianhaminan keskeisimmillä paikoilla sijaitseva Park Restaurang & Bar tarjoaa ruokanautintoja päivän jokaiseen vaiheeseen: aamiaiset, lounaat, bistroeväät ja tasokkaat illalliset tarjotaan kaikki samassa paikassa. Ravintolapuoli on vastikään uudistettu, joten tilojen viihtyisyys on taattua.

Kesäkauden tarjontana on niin lounasannoksia kuin bistromenukin. Ravintolan historiallisin annos on jo vuodesta 1976 ruokalistalla viihtynyt venäläinen maustehärkä. Häränfilee on kotimaista ja saa seurakseen hunajakurkkuja, punakaalia, pekonipapuja, valkosipulivoita sekä kylmän, venäläisen yrttikastikkeen.

Pöytä Park Restaurang & Bariin ➤

Muut ravintolauutiset...