Kortteliravintola nimeltä Kolmon3n – “It’s just good food, yeah?”

thumb image

“Man, it’s just good food, yeah?”

Kallio on viimeisen vuosikymmenen aikana muuttunut hyvinkin vahvasti, ja muutokset sen kuin vaan lisääntyvät ja kiihtyvät. Monessa paikassa ovat perinteet saaneet väistyä kun jokin uusi hipsteriluola on hetken hypeä surffaten avannut ovensa. Mutta Kolmannella Linjalla sijaitseva Kolmon3n ei hypeä jahtaa, vaan on alusta asti ollut rehellisesti omaa itseään.

Kolmos3n herkkuja

”Kaikki alkoi neljä vuotta sitten. Me oltiin kaks tyyppiä, jotka halus vaan tehä hyvää kotiruokaa, mut silleen vähän paremmin. Siitä se sitten lähti.”, kertoo osaomistaja Ryan Lumb. ”Tahdotaan vaan ottaa iisisti ja pitää hauskaa, ja tätä halutaan asiakkaillekkin.”

Jo aikoinaan ravintolan avatessa eräs valtakunnallinen media kävikin ravintolassa pistäytymässä ja totesi jo silloin Kolmos3n kotiruokalounaan olevan kaupungin priimaa.

Illallisen tullessa meno siirtyy hieman hienompaan suuntaan kun tarjolle saapuu neljän ruokalajin menu, sekä salin seinälle ripustettu à la carte menu. ”Alussa haluttiin ehkä vähän rennompaa, keskittyä à la carteen ja tehdä burgereita ja sen tyyppistä, mutta asiakkaat tuntuivat tykkäävän menun ideasta sen verran, että se on sitten vakiintunut illan päätuotteeksi.”, tuumiskelee Lumb.

Kotiruokafiilistä ei kuitenkaan olla iltaisin unohdettu, ja yllämainittu burgeri on kuitenkin pysynyt menussa. ”Se ei sieltä lähde”, Lumb lisää vakavasti. Tyyliltään iltamenu lähentelee sitä vallitsevaa pohjoismaalaista tyyliä, mutta ilman mitään turhaa kikkailua tai trendien seurantaa. Listalla hohtaa myös läpi se, että Kolmos3n väelle tärkeintä on kunnioittaa heidän juuriaan ja käyttää niin paljon suomalaisia, ja etenkin helsinkiläisiä raaka-aineita.

”Sienet tulee Helsieneltä Vantaalta. Juustot tulee Helsingin Meijeriltä. Kananmunat tuo viljelijä itse kerran viikossa, ja burgerien Charolais-rotukarjaliha tulee niinkin kaukaata kuin Bosgårdin tilalta Porvoon seudulla.”

Lähiruokaahan tämä, ja Kolmos3n väki ovat siitä hyvinkin ylpeitä.

Kallion ensimmäiseksi uuden ajan kortteliravintolaksi itseään luonnehtiva Kolmon3n on ruokansa ansiosta noussut asiakkaiden suureen suosioon, mutta asiakkaat ovat myös Kolmos3ssa varsin arvostettuja. Kun iltamenu uudistuu, noin viisi kertaa vuodessa, on Kolmos3n väki perinteisesti järjestänyt menunvaihtujaisillalliset asiakkailleen.

”Asiakkaat ne lopulta on, ketkä täällä päättää mihin suuntaan me lähdemme. Heidän vuoksi me tätä tehdään, joten aina kun lista muuttuu, niin halutaan että asiakkaat tulevat testaamaan kaikki uudet annokset, ja kertovat mielipiteensä. Samalla esittelemme jokaiselle annokselle kaksi eri viiniä, ja annamme asiakkaiden päättää, kumpi toimii paremmin.” selittää Lumb.

Herkkää. Herkullista.

Seuraavaa dinneriä huhutaankin jo syksylle, mutta siitä sitten enemmän tietoa sen ajankohtaisuuden lähestyessä. Eihän kesämenu ole vielä edes varsinaisesti ehtinyt esittelemään itseään.

Mitäs kesämenulle voidaan odottaa? Sitä emme vielä voi kertoa, mutta kun lista uusiutuu 2.7., kannattaa kipin kapin varata pöydän Kolmos3en, ja kokeilla talon uusia herkkuja. Kun Lumbilta yritin kysellä tulevasta menusta, kertoi hän rennolla englantilaisella tavallaan ”Man, it’s just good food, yeah?”.

Allekirjoittanut ainakin on innoissan. Kannattaisi teidänkin olla.

Missä: Kolmas Linja 11
Varaa pöytä Kolmos3en ➤

Muut ravintolauutiset...