Neljä ravintolaa – neljä erilaista burgerikokemusta

thumb image

Hampurilaisten ystävät ovat varmasti tyytyväisiä, sillä suomalaisten innostus aiemmin helposti pelkäksi pikaruuaksi miellettyihin burgereihin näkyy yhä selkeämmin laadussa ja valikoiman monipuolisuudessa. 

Burgeritarjonta on muodostunut muutamassa vuodessa todella laajaksi ja käytettyjen raaka-aineiden laatuun halutaan panostaa. Nyt ei kuitenkaan kilpailla, kenellä on paras sämpylä tai mehevin pihvi, vaan nautitaan neljästä hyvin erilaisesta burgerikokemuksesta ainutlaatuisissa miljöissä. 

Tämä ravintolanelikko osoittaa, että onnistunut burgerikokemus muodostuu paljon muustakin kuin itse ruoasta. Ensiluokkaisten raaka-aineiden ja omannäköisen reseptiikan lisäksi ravintolamiljöö tuo oman mausteensa jokaiseen burgeriin. Mikä houkuttelee sinua eniten: saaristotunnelma aivan Helsingin keskustassa, tuulahdus suomi nostalgiaa, huipputason kasvisvaihtoehto vai puuhiiligrillin antamat aromit?

Ravintola Saari – mausteena merituuli ja saaristotunnelma

Sirpalesaaressa silmien eteen avautuu upea näköala yli Suomenlahden. Kaukana siintävät horisontti ja aaltojen liplatus enteilevät täydellistä ruokailuhetkeä. 

Mehukkaasta burgerista pääsee haaveilemaan jo lyhyen venematkan ajan yhteysveneen lähtiessä Ursininlaiturilta kohti Sirpalesaarta. Matka ei kestä kuin muutaman minuutin, mutta takaa saaristotunnelmaan pääsyn hetkessä. Sirpis-Burgeri valmistetaan rotukarjasta, kotimaisesta cheddarista ja briossi -sämpylästä. Nautittuna suurella terassilla, lempeän merituulen muistuttaessa vielä kesästä, burgeri maistuu erityisen hyvältä. 

Sirpalesaari, Helsinki

Ravintola Savotta – suominostalgian ja burgerin kohtaamispaikka

Savotan Hirviburgeri tarjoillaan puikularanskalaisten ja savumuikkumajoneesin kanssa. Tässä annoksessa hyvistä raaka-aineista valmistettu hampurilainen kohtaa tuulahduksen nostalgiaa. 

Burgeria syödessä voi hetkeksi pysähtyä ja kuvitella, millaista elämä on ollut samojen seinien sisällä yli 200 vuotta sitten. Savotan salin ikkunoista aukeaa historiallinen miljöö Senaatintorille ja ravintola sisustukseen on tuotu vanhoja esineitä menneiltä vuosikymmeniltä ja savotta-ajoilta. 

Aleksanterinkatu 22, Helsinki

Ravintola Hügge – kasvisruokaa paratiisisaaren tyyliin

Kaikki Balilla käyneet voivat varmasti samaistua tähän tunteeseen; Hüggen oven avatessa tuntuu, että astuisi tuolle trooppiselle paratiisisaarelle. Ravintola tarjoilee rakkaudella suunniteltua, makuhermoja hivelevää kasvisruokaa.

Aiemmin menulta löytyi munakoisoburgeri,  tällä hetkellä porkkana-inkivääriburgeri. Paperilla tämä burgeri ei ole se perinteisin: marinoitua porkkanasalaattia, punasipulia, shisolehteä, mustaa valkosipulimajoneesia, romainesalaattia ja caesarkastiketta. Jo ensipuraisu saa kuitenkin ihastumaan ja vahvista, että myös tämä annos taidolla koottua kasvisruokaa. Lihaa tai ei tämä burgeri maistuu taivaalliselta! 

Burgerin ystävien kannattaa laittaa seurantaan myös Hüggen lounaslista, jolta Portobelloburger löytyy säännöllisesti. Tämäkin annos takaa herkullisen makuelämyksen jokaiselle! 

Linnankatu 3, Turku

Ravinteli Huber – burger lihansyöjille ja hänen ystävilleen

Tampereen keskustassa sijaitseva Huber on sekoitus mielikuvitusta, luovuutta, rohkeutta ja hulluutta. Ravintolan on kuvailtu muistuttavan oopperan lavasteita ja ruokailijoiden näytelmän vieraita – onnistunut kuvaus. 

Huberissa tarjoillaan ainoana Suomessa käsin valittua, meheväksi marmoroitunutta kotimaista lypsylehmän lihaa. Kaikki annokset valmistuvat puuhiiligrillissä, myös herkullisen juustohampurilainen. Legendaariseksi muodostuneen burgerin pystyy tilaamaan myös gluteenittomana.

Burgerit otetaan Huberissa tosissaan, tästä kertovat omaa tarinaansa vuonna 2019 jaetut maukkaat uutiset: Burger Battle -kilpailun voiton vei ravintolan keittiömestari Pekka Koponen. 

Aleksis Kiven katu 13, Tampere

You may also like...