Seesteistä kasvisnautintoa Turussa – Hügge!

thumb image

Kun meidän tanskalaisen firman silmissä erinomaisen nimen omaava Hügge avasi äskettäin Turun Vähtäorin kupeessa ovensa, sai entisen pääkaupungin kasviskansa mahtavan uuden lisäyksen ravintolarepertuaariinsa.

Hügge, näin semi-tanskalaisen nimensä mukaan, haluaa tarjota mukavuutta ja kodikkuutta läpi päivän herkullisen kasvisruuan lisäksi. Ja se, missä moni kasvisruokaan keskittyvä ravintola on viime aikoina katsonut inspiraatiota etsiessä sisäänpäin suomalaiseen perinteeseen, on Hügge avarakatseisesti kääntynyt kohti maailmaa ja hakenut ideoita kaikista maailman keittiöistä.

Suoraa kopiointia ei kuitenkaan täällä nähdä, vaan kaikki annokset ovat juuri Hüggen näköisiä: maailman vaikutteita pohjoismaalaiseen tapaan muotoiltuna. Herkullista vegefuusiota jossa maut ovat rohkeita ja yhdistelmät kokeilevaisia, muttei shokeeraavia, eikä laatua taatessa olla jouduttu tinkimään annosten koossa, eli kaiken puolin nautinnollista syötävää!

Herkulliset Aasian tyyliset steamed bun annokset herättävät nälän pelkän kuvan avulla ja ovat sopivan mausteisia, listan burratajuustoannos on aina taattu tapa hemmotella itseään (niin kuin italialainen kaveri kerran sen minulle selitti ”Buratta is like Mozarella, but a million times better”), ja mango-passionsorbetti on loistava blastaus eksotiikkaa jo ekstaasin maailmassa oleville makunystyröille.

Ja jos oikein kunnolla kaipaa paljon kaikenlaista uutta nautintoa säännöllisin välein, kannattaa suuntaa Hüggeen lounaalle kokeilemaan viikoittain vaihtuvaa lounaslistaa! Lounaalla pääsevät varsin luovat kokit joka viikko keksimään uusia ruokaelämyksiä ja testailemaan uusia makumatkoja.

Kasvisruokailun eettinen puoli jatkuu myös juomalistalla, sillä ideana on, että ympäristöä suojelevaa luomua riittäisi viinilistalla joka kohdalla – ja aina niin, että valittu tuote on maistuvin mitä listalle voi saada. Kokeellisia naturaaleja löytyy myös listalta sen verran, että kokeneempikin viininmaistelija löytää listalta uusia makumaailmoja.

Myös drinkkien kohdalla (kyllä, drinkkejä saa myös!) on inspiraatiot saman tason maailmanmatkailua kuin ruoka, ja aina loppuun asti hiottua ja funtsittua ambrosiaa. Laatua siis, olisi kyseessä viini taikka cocktail!

Eli ota sinäkin määränpääksi Vähätori, ja astu rohkeasti kohti Hüggeä ja sen seesteistä nautintoa ja rentoa palvelua – pettymyksiä ei tämä paikka tuota!

Missä: Linnankatu 3, 20100 Turku

Kokeile tätä: Steamed bun mausteisella friteeratulla kukkakaalilla, 14€

Varaa pöytä Hüggeen ➤
 

You may also like...