Kolmen kärki Helsingistä – katso elokuun parhaiten arvioidut ravintolat

thumb image

Elokuun ykkösravintola on tuttu nimi niin monilta aiemmiltakin listoilta – helsinkiläinen ravintola Ora on ollut mukana kymmenen kärkipaikan listauksessa jo useita kertoja. Ruokailijat ovat siis selvästi tykästyneet ravintolan pyyteettömään ruokafilosofiaan, monivivahteiseen makupalettiin ja kokemusrikkaaseen asiakaspalveluun! Lue koko TOP 10 -listaus sivun alareunasta.

Suomalaisista ravintoloista kaikkiaan kuusi pitää tuoreimmassa oppaassa hallussaan Michelin-tähteä, ja Huvilakadulla sijaitseva Ora on yksi niistä.

Yksi tähti merkitsee ravintolan olevan erittäin hyvä omassa luokassaan. Tähtien perustana on viisi kriteeriä: raaka-aineiden laatu, ruoan valmistustapa ja makujen yhteensopivuus, ruoan persoonallisuus, rahanarvoisuus sekä laadun pysyvyys. Ora on ollut Michelin-tähden arvoinen ravintola yhtäjaksoisesti vuodesta 2018 asti.

Keittiömestari Sasu Laukkosen loihtima pitkä menuiloittelu kestää reilut kolme tuntia ja sen parissa arjen murheet unohtuvat. Suomalaisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin luottavassa Orassa menu vaihtuu sesonkien mukaan, jolloin raaka-aineet ovat mahdollisimman tuoreita. On upea elämys, kun koko salille saman menun tarjoilu aloitetaan iltaisin aina tasan samaan aikaan kello 18.30.

Huvilakatu 28, Helsinki

Tiesitkö?

Michelin-ravintolatarkastajilla on yleensä perusteellinen hotelli- tai ravintola-alan koulutus sekä useamman vuoden käytännön kokemus johtotason tehtävistä alalla. Heidät perehdytetään huolella arvosteluiden kriteereihin ja niiden soveltamiseen käytännössä yhtenäisellä tavalla. Arvostelun tulisi tapahtua kriteerien perusteella niin puolueettomasti, että sen tulos on sama riippumatta siitä, kuka tarkastajista sen tekee.

Tarkastajat kiertävät joka vuosi eri ravintoloissa syömässä ruokia. Tutkimuksen puolueettomuuden takaamiseksi Michelinin palkkaamat tarkastajat toimivat nimettömästi ja maksavat itse ruokansa.

10 elokuun parasta ravintolaa

1. Ora Restaurant, Helsinki
2. Ravintola Kuurna, Helsinki
3. Palace Restaurant, Helsinki
4. Hügge, Turku
5. Nude, Helsinki
6. Hugo, Oulu
7. Ravintola Ruben, Turku
8. The Glass, Helsinki
9. Ravintola Uoma, Hämeenlinna
10. Ravinteli Vintti, Hämeenlinna

Miten TOP 10 -listaus muodostuu?

TOP 10 -lista perustuu elokuussa ravintoloissa käyneiden lomalaisten arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän Dinnerbooking.com -sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jossa hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

Katso kaikki TOP 10 -listat täältä.

Muut ravintolauutiset...