4 erilaista brunssia piristämään Helsinki-viikonloppuasi!

thumb image

Brunssi on nerokas keksintö, joka ilostuttaa viikonloppujen hitaita aamuja! Tässä neljä brunssisuositusta Helsingin monipuolisesta tarjonnasta.

Sanat breakfast ja lunch muodostavat sanan brunch, joka on suomalaisten suussa muovautunut edelleen brunssiksi. Runsaan ja myöhäisen aamiaisen syntytarina ei kuitenkaan ole maailmalla aivan selvä.

Erään teorian mukaan konseptin olisi keksinyt vuonna 1895 englantilainen kirjailija Guy Beringer, joka ehdotti keskipäivällä alkavaa tarjoilua; kärkeen teetä ja kahvia sekä marmeladia ja muita aamiaisherkkuja ennen siirtymistä täyttävämpiin ruokiin. Myöhäisen ja pitkään kestävän ruokailuhetken tarkoituksena oli ennen kaikkea taklata edeltävän illan juhlinnasta aiheutunut krapula.

Parhaimmalta brunssi maistuu kuitenkin ilman juhlakohmeloa. Maukkaiden ruokien lisäksi brunssi on myös mielentila – se on lupaus kiireettömyydestä ja yhdessäolosta ystävien kanssa.

Brunssi on kaiken kukkuraksi taitolaji: Koska malttaa lopettaa vai kävisikö sitä vielä kerran santsaamassa?

Valitse oma suosikkisi näistä neljästä erilaisesta brunssivaihtoehdosta ja varaa pöytä!

Ravintola Oiva

Porthaninkatu 5 A 3, Helsinki

Oivan seisova brunssipöytä on kuin yltäkylläisyyden aarrearkku! Tarjolla löytyy tuttuja ja ihanasti samalle brunssilautaselle sopivia suupaloja: esimerkiksi riisipiirakoita, talon omaa mysliä, parsa-pastasalaattia, marinoitua tofua, leikkeleitä, mummonkurkkuja ja amerikkalaisia pannukakkuja sekä tuulihattuja. Helsingin Kalliossa sijaitsevaan Oivaan voi tehdä pöytävarauksen lauantaille haluamaansa aikaan kello 10–14.40 välille.

Kultá Kitchen & Bar

Bulevardi 28, Helsinki

Kultá loihtii aamiaispöytään Pohjoisen tunnelmaa keskellä Helsinkiä: vastatehtyä lämmintä rieskaa, pohjoisen kaloja ja ylellisiä arktisia makuja. Ravintolan filosofian mukaan aamiaisella kiire on tiessään ja kaikki aika kohdistetaan onnistuneeseen päivän aloitukseen sekä upeisiin ja puhtaisiin makuihin. Elämys virittyy pykälällä ylöspäin, kun valitset vaihtoehdoista aamiaisen pöytään tarjoiltuna.

Albina

Aleksis Kiven katu 23, Helsinki

Helsinkiläisen Albinan brunssi houkuttelee sekä aikaisia aamuvirkkuja, että hitaista aamuista nauttivia herkuttelijoita, sillä lauantaisin brunssiksi venyvä aamiainen on tarjolla kello 8–12 ja sunnuntaisin kello 8–13. Noutopöydän tarjottavien lisäksi listalta pääsee valitsemaan itselleen yhden lämpimän annoksen: korvasieni-kylmäsavulohi eggs benedictin, parsa-omeletin, hernetoastin uppomunalla, txistorra shakshukaa… Erikoiskahvit ja Albinan cocktailit kruunaavat päivän aloituksen!

Sandro Kortteli

Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Sandro Korttelin brunssi on elämys, jonka jälkeen mielesi tekee alkaa surautella kaiken maailman tahnoja ja soosseja myös kotona! Brunssivaraus Sandroon takaa mielettömän makumatkan Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-Itään, sillä tällaista kattausta ei ole ihan joka nurkalla tarjolla. Teema on viritetty huippuunsa, sillä jälkiruokakattauksesta löytyy muun muassa baklavaa eli makeanrapeaa filotaikinaleivosta. Ja kun napa on brunssista killillään, voi ottaa rennon takakenon ja ihastella Kampin viidennen kerroksen ikkunoista aukeavia maisemia.

Muut ravintolauutiset...