thumb image

Rapujuhlille Helsingissä? Nämä neljä kalaravintolaa kannattaa testata – ravuilla tai ilman!

Heinäkuun loppu ja elokuun alku ovat tunnetusti rapujuhlien aikaa. Helsingin parhaat kalaravintolat täyttyvät vähitellen tämän yhteisöllisen ruokajuhlan viettäjistä, joten mereneläviä lautaselleen mielivän kannattaa varata paikkansa rientoihin jo nyt. Vaikket olisikaan punakuoristen pohjamutien kasvattien ystävä, seuraavat ravintolat on silti syytä laittaa testiin – näille kesäkauden menuille voi nimittäin antaa vahvan suosituksen.

Ravintola NJK

Valkosaaressa sijaitsevan Ravintola NJK:n rapumenusta pääsee nauttimaan heinäkuun puolivälistä aina syyskuun loppuun saakka. Voilla ja tillillä höystettyjä kotimaisia rapuja saa kolmessa eri kokoluokassa. Valikoimasta löytyy tietysti myös rapujen seuraksi sopivia viinejä sekä perinteisiä snapseja.

Rapujen jälkeen vielä nälkäiseksi jääneelle on tarjolla pääruoaksi esimerkiksi paistettua siikaa fenkolilla. Väliin on syytä tilata raikas tyrnisorbetti, joka tasaa maut loistavasti. Loppuun nautiskeltu vadelmatartletti kermajuustomoussella vie viimeistäänkin kielen mennessään.

Varaa pöytä Ravintola NJK:sta ➤

Ravintola Bassi

Jos varsinaiset rapujuhlat sattuvat tänä vuonna jäämään väliin, Ravintola Bassin äyriäisvati korvaa loistavasti menetyksen.

Bassin menu on jo itsessään yhtä rapujuhlaa: suositusta äyriäisvadista löytyy merirapuja sekä kuningasrapuja, ja grillatussa äyriäisvadissa tarjoillaan hummeria. Fun Dining -listalla taas komeilee omana annoksenaan grillattua hummeria briossilla ja Rhode Island -kastikkeella.

Ravintolan kesämenua kannattaa myös kokeilla: alkuruoaksi skagen katkaravulla ja siianmädillä, pääruokana siikaa piparjuurikastikkeella ja uusilla perunoilla, jälkiruoaksi valkosuklainen karviaisenmarjahilloke – kesäisempää kokonaisuutta saa hakea. Mikäli haluat järjestää erilliset rapujuhlat Bassissa, varaus tulee tehdä ennakkotilauksella ravintolan sähköpostiin. Jos taas yllä kuvattu rapu- tai kesämenu maistuu, pääset käsiksi kulinaariseen kokemukseen tästä:

Varaa pöytä Ravintola Bassista ➤

Ravintola Särkänlinna

Särkänlinnassa vietetyt rapujuhlat ovat ainutlaatuinen elämys: ravintola Särkänlinna tarjoaa idyllisen ympäristön viettää yhteisöllistä ulkojuhlaa. Nimensä mukaisesti ravintola sijaitsee vuonna 1758 rakennetussa Särkänsaaren linnoituksessa. Upea miljöö linnanmuureineen, laajoine pihoineen ja lehmuskujineen vie ruokailijan makumatkan lisäksi menneiden vuosisatojen tunnelmaan.

Särkänlinna tarjoaa vegetaarisille rapujuhlijoille myös kasvismenun, joka sisältää haudutettua artisokkaa hollandaisekastikkeella, yrttijogurtilla ja punasipulivinaigretella. Rapujen jälkeen voi ruokavaliosta riippuen nauttia lohta korvasienillä, kanttarellia ohralla ja vuonankaalilla tai vaikkapa Särkänlinnan tapaan valmistettua sorsaa.

Varaa pöytä Ravintola Särkänlinnasta ➤

På Kroken Hietalahti

På Krokenissa on syytä maistella äyriäislajitelman rapujen ohella myös muita kalaklassikoita, kuten rapeaa fish and chips -annosta.

Vaikka Hietalahden rannassa sijaitsevassa På Krokenissa ei järjestetä varsinaisia rapujuhlia, saksellisten merenelävien ystävän kannattaa painaa paikka mieleen: kalamyynnin ansiosta ravintolasta pystyy nimittäin ennakkotilaamaan rapuja omille rapujuhlilleen.

Jolleivat omat juhlat tällä kertaa innosta, kannattaa napata pöytä ja tilata På Krokenin äyriäislajitelma, jossa on tarjolla taskurapuja ja hummereita. Myös ravinolan muu menu on tutustumisen arvoinen: alkuruoaksi nautittu, tirisevän aurajuustoinen sinisimpukkapannu pysyy makumuistissa pitkään. Päivän vaihtuva kala-annos puolestaan takaa, että illallisesi on valmistettu parhaista tarjolla olevista raaka-aineista.

Varaa pöytä På Krokenista ➤

Muut ravintolauutiset...