thumb image

Juhlavaa joululounasta läpi maan!

Joulu on taas, joulu on taas! Kohta päästään kaikki rauhottumaan pitkään odotetun loman merkeissä ja nauttia loppuvuoden viimeisistä päivistä kaikkien rakkaiden ja läheisten kanssa, mutta ennen kun omiin joulunviettoihin vetäydymme kaikki, eikös kannattaisi vielä ainakin kerran käydä syömässä ravintolassa? Esimerkiksi… Joululounaalla?

Jos vastauksesi oli myönytvä, niin ollaan täällä DinnerBookingissa ilomielin avuksi ravintolan löytämisessä! Nimittäin katsottiin läpi meidän liki 100 kumppaniravintolaa (ja koko ajan niitä tulee lisää!) ja etsittiin teille niitä parhaita jouluisia herkuttelumahdollisuuksia. Alta löytyy kooste mahtavista jouloulunaista (ja illallisista!) Turussa, Lahdessa, Porvoossa, ja Kokkolassa! Ja muista myös tutustua sekä meidän Tampereen listaan, että meidän Helsingin listaukseen!

Kakolanruusu

Vaikkei kyseessä ole puhdas joululounas, on Turun Kakolanruusu näin ennen joulua kokemisen arvoinen illallispaikka. Kuten asiasta puhuttiin meidän Lokakuun Top-10 listassaKakolanruusu sulkee ovensa remontin takia 15.12 liki puoleksi vuodeksi.

Mutta ennen tätä pitkää talviunta, tarjoaa Kakolanruusu vielä hetken sen legendaarisia Kakolan pitoja iltaisin, ja näin viimeisien viikkojen aikana on linja vahvasti talviseen fiilikseen pohjautuva.Eli siis nopeasti Kakolaan istumaan seuralaisten kanssa nauttimaan jaettavia herkkuja!

 

Missä: Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku
Varaa pöytä Kakolanruusuun ➤

Ravintola Roux

Vuonna 2016 maamme parhaan ravintolan tittelin ansainnut lahtelainen Ravintola Roux tarjoaa sen perinteistä joululounasta arkisin aina jouluun saakka, klo 11-15. Rouxin tuttu klassinen bistrotyyli jossa eurooppalaiset perinteet ja omistajien omat Pohjolan muistot sekottuvat herkulliseksi kokonaisuudeksi takaa tästäkin Roux-elämyksestä kovan luokan settiö.

Perinteinen joululounas sisältää kaikki noutopöydän klassikot ja muut jouluherkut, ja kun näitä nauttii Rouxin valloittavan kauniissa tiloissa, ei muuta voi sanoa kun että huh, olisipa aina joulu!

 

Missä: Rautatienkatu 7, 15100 Lahti
Varaa pöytä Ravintola Rouxiin ➤

Meat District

Porvoon turistimagnetti Meat District, tuo mahtavista liha-annoksistaan kautta maan tunnettu ruokatemppeli tarjoaa 21.12 saakka oivaa ekologista ja paikallista joululounasta maanantaista perjantaihin klo 12-16, joko lihaisena tai lihattomana versiona!

Luvassa on perinteisiä makuja ja vanhoja tuttuja raaka-aineita menneiden vuosien joulupöydiltä, mutta Meat Districtin omalla jännittävällä tavalla taitettuna uusiksi herkullisiksi kokonaisuuksiksi! Listan sisältö ei ole muille kuin paikanpäällä herkutteleville tiedossa, mutta valikoimassa on joko kahden taikka neljän ruuan menuita, eli kaikkiin nälkiin sopivia ratkaisuja löytyy!

 

Missä: Gabriel Hagertin kuja, 06100 Porvoo
Varaa pöytä Meat Districtiin ➤

Nera

Kokkolan lahja ruokamaailmalle, Nera, on häkellyttävä suurten kaupunkien ravintoloita helposti haastava pienen kaupungin ruokasydän, ja tämä ruokasydän tarjoaa myöskin tiistaista perjantaihin 21.12 saakka siihen tuttuun klo 11-15 lounasaukkoon maistuvaa joululounasta.

Tarjolla sekä alkuruuista pursuavaa noutopöytää josta herkuttelija saa vaikka mielinmäärin blinejä mukaansa, kuin myös lämpimiä pöytiin tuotuja pääruokia, joista ainakin itseäni kiinnosti hyvinkin paljon ylikypsä poronniska! Eikun siis suoraan vaan varaamaan Pohjanmaan parhaaseen joululounaaseen pöytää!

 

Missä: Isokatu 28, 67100 Kokkola
Varaa pöytä Neraan ➤

 

Kansikuva: Turun kaupunki, Antero Lynne

Muut ravintolauutiset...