Aurinkoisimmat aamiaispaikat kiireettömiin kesäaamuihin

thumb image

Kaunis, kiireetön kesäaamu ja helteiden jälkeinen raukeus – mitä tänään laittaisi aamiaislautaselle? Ehkäpä tänään rikot arjen kaavaa ja nautit aamiaisen ulkona? Päivän ensimmäinen ateria antaa tunnetusti suunnan koko tulevalle vuorokaudelle, ja kukapa ei haluaisi sen olevan positiivinen ja energinen. Tässä muutamia pääkaupunkiseudun ihastuttavia aamiaispaikkoja, joissa alulle laitettu päivä on taatusti parempi kuin tavallinen kaurapuuron voimin vedetty keskiviikko.

Löyly

Jo pari vuotta ihmisten huulilla olleen Löylyn aamiaistarjoilu on aidosti yksi pääkaupungin aurinkoisimmista.

Tiesitkö, että Löylystä saa saunaelämysten, uintien sekä tasokkaiden lounaiden ja päivällisten lisäksi myös loistavia aamiaisia? Hernesaarenrannassa sijaitseva, ehkäpä Helsingin viime vuosien puhutuin saunakompleksi onnistuu ravintolapuolellaan viehättämään aterialla kuin aterialla.

Raikas Palm & Berries Acai Bowl -annos nautittuna esimerkiksi uppomunatoastin sekä hedelmien, marjojen ja granolan kanssa antaa energisen alun päivälle – varsinkin yhdistettynä aamu-uintiin tai joogaan. Kesäaikaan Löyly ei ota varauksia vastaan, mutta syksyllä voit taas varmistaa paikkasi parhaimpien merinäköalojen pöydissä DinnerBookingin kautta.

Katso Löylyn aamiaislista ➤

Oh My Goodness

Oh My Goodnessin aamiaisvaihtoehdoissa on paljon valinnanvaraa. Ihanat annokset tarjoavat terveellisen startin päivään.

Kallion vegaaninen ravintolasuosikki tarjoaa aamiaisia koko päivän. Passiohedelmällä ja kookoksella kuorrutetut smoothie-kulhot virkistävine vitamiinishotteineen maistuvat lomamatkalta Balille, ja mausteinen pinaatti-tofumunakas chilillä ja paistetuilla perunoilla taas vie tilaajansa aivan omanlaiselleen makumatkalle.

Kevyempää aamiaista tai välipalaa kaipaava voi napata lautaselleen banaanileipää, tuorepuuroa ja tietysti tuorepuristettua vihannesmehua (Pssst. tämän paikan porkkanamehu ei koskaan petä!). Kesäaikaan aterioimaan voi siirtyä valoisien sisätilojen lisäksi myös mintunvihreisiin puupöytiin kadun puolelle.

Pöytä Oh My Goodnessiin ➤

Aatos Café

Frittata-munakas salaatilla ja punasipulilla sekä tuorepuristettu appelsiinimehu antavat loistavan startin päivälle.

Porvoolaisen Aatos Cafén aamiaiset kannattaa lähteä kokemaan kauempaakin. Aamiaisen voi koostaa itselleen sopivaksi kokonaisuudeksi virkistävän monipuolisesta annosvalikoimasta. Tuorepuuroa hedelmillä ja paahdetulla pähkinällä, croissant brie-juustolla, kauden hedelmillä ja kotitekoisella hillolla, ehkäpä kylkeen vielä tuorepuristettua mehua – kattaus, joka luo aurinkoisen avauksen päivään, oli ulkona odottava sää mikä hyvänsä.

Kahvilan kaunis sisustus luo henkilökunnan hyytymättömiin hymyihin yhdistettynä viihtyisän ja lämpimän ilmapiirin. Pienellä kesätauolla ollut Aatos avaa ovet aamiaispöytiinsä jälleen elokuun alussa.

Pöytä Aatos Caféhen ➤

Rupla

Ruplan aamiaispöytä hehkuu väriloistoa erityisesti mehujen, smoothieiden ja tuoreiden vihannesten ansiosta.

Ruplassa kannattaa vierailla nyt, sillä Kallion ikoninen taidekahvila on saanut taloyhtiöltä lähtöpassit nykyisestä sijainnistaan Helsinginkadulta. Suurta suosiota nauttinut Rupla joutuu pakkaamaan kakkulapionsa ja brunssipöytänsä ensi vuoden tammikuuhun mennessä. Vielä tällä erää katettu aamiaispöytä on monipuolinen: mehut, tuorepuurot, salaatit, juustot, myslit, jogurtit, hedelmät sekä croissantit ja leivät maukkaine tahnoineen tarjoavat värikkään startin päivään.

Ruplassa järjestetään myös valovoimaisia joogatunteja Maksa mitä haluat -periaatteella. Aamujoogaan osallistuva saa aamiaistarjoilun alennettuun hintaan. Ohjaaja lomailee elokuun, joten heinäkuun viimeinen viikko on loistava aika laskeutua matolle mieltä virkistämään.

Varaa pöytä Ruplaan ➤

Muut ravintolauutiset...