Bistroa, Lapin makuja, ja meren antimia – Tammikuun Uudet DinnerBooking Ravintolat!

thumb image

DinnerBookingiin tulee jatkuvasti uutta ravintolaa, ja ruokaelämyksien mahdollisuuksien kirjo vain kasvaa kasvamistaan. Mutta joskus nämä uutuudet saattavat jäädä huomaamatta, jotenka ollaan nyt päätetty tuoda teille, arvon ruokakansalaisille, mukavan koosteen kuluneen kuun kaikista tuoreista DinnerBooking lisäyksistä!

På Kroken Hietalahti

Hankolaisen Ekströmin kalapuodin maankuulu kalaravintola På Kroken, jonka Hangon liikkeessä ollaan herkuteltu tuoreesta kalasaaliista taidokkaasti tehdyistä saaristolaisherkuista vuosikymmennen ajan, on nyt rantautunut Helsingin Hietalahteen vanhan Ravintola Salven tiloihin tuomaan kansalle keittiömestari Magnus Ekströmin merellisiä herkkuja.

På Krokeniin saapuu päivittäin tuoretta saalista joka päivä Ekströmin suvulle tutuista Hangon ja Tammisaaren vesiltä, ja hiukan pidempää Ruotsin vesistöiltä harvinaisempaa saalista säännöllisin välein. Näin takaa savustusmestari Ekström ja tiiminsä aina parhaan mahdollisen ruokaelämyksen kaikille kalan ystäville. Jos siis Helsingissä tekee mieli rehtiä kalaruokaa, on På Kroken kenties siihen sopivin paikka, sekä osaamisen kuin sijainnin osalta.

Missä: Hietalahdenranta 11, 00180 Helsinki

Kokeile tätä: Päivän kalasaalis, 28€/hlö

Varaa pöytä På Kroken Hietalahteen ➤

Kuurna

Maineikas helsinkiläinen bistro Kuurna liittyi DinnerBooking perheeseen vuoden alussa samaan aikaan kun ravintolassa tapahtui sukupolven muutos. Kuurnaan tutustuimme hieman tarkemmin tuossa äsken linkitetyssä profiilissa, mutta lyhyesti: Paikka oli aikoinaan avatessaan yli 10 vuotta sitten ravintolamaailmassa edelläkävijä rehellisellä bistro-tyylillään ja pientuottajia ylistävällä ruuallaan.

Nyt uuden sukupolven aikana kehittyy Kuurnan ruokalinja vielä persoonallisemmaksi uuden omistajakokin perinteitä kunnioittavan mutta uusia ideoita etsivän vision ansiosta, ja palvelu tuodaan vielä bistromaisemmaksi, eli asiakasläheiseksi ja joviaalisemmaksi. Kannattaa siis todellakin kokeilla uuden Kuurnan antimia!

Missä: Meritullinatu 6, 00150 Helsinki

Kokeile tätä: Kolmen ruokalajin menu, alk. 47€/hlö

Varaa pöytä Kuurnaan ➤

Kitchen & Bar Kultá

Lapland Hotelsin Kitchen & Bar ravintolat ovat pitkään tuoneet Lapin luonnon villejä makuja Oulussa ja Tampereella, ja nyt on aika Helsingin, kun Kitchen & Bar Kultá avasi Tammikuun puolessa välissä ovensa. Kultá tarjoaa tasokasta sesonginmukaista herkkua vahvalla Lappi-painostuksella. Inarijärven kalaa, tuntureilla vaeltanutta poroa, ja tietenkin maailman parasta perunaa, eli Lapin puikulaa, kaikki yhtä lumoavan kauniisti valmistettuna kuin itse inspiraatiota tuonut Lapin luonto.

Eli jos kaipaat pientä Pohjoisen tuulahdusta makunystyröille joko lounaalla tai illallisella, ota suunnaksi Kultá.

Missä: Bulevardi 28, 00120 Helsinki

Kokeile tätä: Viiden ruokalajin yllätysmenu, alk. 69€/hlö

Varaa pöytä Kitchen & Bar Kultáan ➤

Bistro O Mat

Kirkkonummen Bistro O Mat on keittiömestari Marko Palovaaran lahja Kehä III ulkopuoliselle kulinaristimaailmalle. Intohimolla ja rakkaudella tehtyä sekä klassiseen ranskalaiseen kuin myös modernin pohjoismaalaiseen keittiöperinteisiin pohjautuvaa ruokaa tarjoava Bistro O Mat on erinomainen syy käydä Kirkkonummella. Erinomaista käsityöruokaa aina brunssista illalliseen, ja aina kauden parhaista luomutuotteista tehtyä!

Missä: Limnellinaukio, 02400 Kirkkonummi

Kokeile tätä: Menu II, alk. 49€/hlö

Varaa pöytä Bistro O Matiin ➤

Jängällä

Jos Kultá on Lapin hengähdys etelässä, on Jängällä rehti pohjoisen väen kotiseuduilla toimiva Lapin ruokaa tarjoava ravintola Levillä. Tunturiseudun sydämmessä sijaitseva Jängällä tarjoaa omin sanoin ”lähiruokaa”, eli pohjoisen riistaa ja kalaa, ja sesonginmukaisesti joko tuoretta satokauden herkkua taikka talvea varten säilöttyä luontoa.

Taidokkaasti ruokakokonaisuuksia toteuttava Jängällän keittiö tuo maailmanluokan kokkaustaidot rinteiden keskuuteen, ja takaa sen, että kun Lapissa käy laskettelemassa ei ruokaelämyksien taso Pohjoisuuden takia heikkene. Eli eikun vaan pitkän laskettelupäivän päätteeksi nauttimaan korkean tosan herkkuja!

Missä: Tähtitie 4, 99130 Sirkka

Kokeile tätä: Poroa kolmella tapaa, 35€/hlö

Varaa pöytä Jängällään ➤

Aatos Café

Aatos Cafe on Porvoolainen kahvila jossa hyvinvointi, sekä ihmisten, luonnon, kuin myös itse planeetan, on hyvin keskeisessä roolissa. Kahvilan väki, Laura ja Päivi tahtovat kahvilallaan parantaa maailmaa, olisi se joko laajempivaikutteisemmin ekologisella tuotevalikoimallaan, taikka ihan henkilökohtaisella tasolla tarjoilijan hymyllä ja sen tuomalla ilolla.

Aatoksessa pääsee nauttimaan lempeässä tilassa ja hyvässä seurassa kaikenlaisista kahvilaherkuista, lounaasta, aamiaisesta, taikka puhtaista mauista koostuvasta lauantaibrunssista. Kaikki on tehty eettisesti, ekologisesti, ja empaattisesti. Hyvät aatokset takaavat täällä hyvän mielen.

Missä: Kaivokatu 37 B, 06100 Porvoo

Kokeile tätä: Lauantaibrunssi, alk. 28€/hlö

Varaa pöytä Aatos Cafehen ➤

Gohan

Suomen ensimmäinen viini ja sakebaari Gohan avasi hiljattain ovensa, ja tarjoaa keskeisellä paikalla vanhassa Helsingissä omanlaatuista nautintoa. Gohaniin tutustuimme äskettäin blogissa hiukan tarkemmin, ja itse pari kertaa paikassa jo käyneenä en voi muuta kuin sitä hehkuttaa. Jos vähänkin kiinnostaa rennompi ilta hyvässä seurassa maistellen erinomaisia sakeja ja pikkuhiljaa listan eri herkkuja napostellen, ei kannata Sofiankatua pidemmäs lähteä.

Marcos Gois ja Otto Sarpaniemi takaavatkin sen, ettei Gohanissa pettymyksiä ole, olisi käynnin ajankohta mikä tahansa. Runsaita ja täyteläisiä makuja lautasella, raikkaita ja uudenlaisia makuja lasissa – sitä on Gohan.

Missä: Sofiankatu 3, 00170 Helsinki

Kokeile tätä: Karitsa, 19€

Varaa pöytä Gohaniin ➤

 

Muut ravintolauutiset...