Erinomaista ruokaa Porvoossa ja muut syyskuun 10 parasta ravintolaa

thumb image

Syksyn ruskaretki voi muuttua myös ruokaretkeksi. Tälle antaa oivan syyn asiakkaiden äänestämät kymmenen parasta ravintolaa. 

Syyskuun parhaiden ravintoloiden lista on inspiroiva yhdistelmä ravintoloita ympäri Suomen. Tällä kertaa listalle on noussut myös elämäniloista nautiskelua tarjoava ravintola Vanhan Porvoon Kirkkotorilla. Tunnelmallinen illallinen SicapPellessä on loistava tapa kääntää syksyn pimeys edukseen! 

SicaPelle hurmaa Porvoossa ja kutsuu asiakkaat jäämään myös yökylään

Porvoon vanhassa kaupungissa, lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä 1800-luvun kartanorakennus on tunnelmaltaan poikkeuksellisen idyllinen. Historiallinen talo kätkee sisäänsä lemmikkipossun mukaan nimetyn ravintola SicaPellen sekä tämän yläkerrassa toimivan hotel Onnin. Kokonaisuuden kuvaillaan tarjoavan pitkiä illallisia, henkilökohtaisia kohtaamisia, kellarikaupalla viiniä, kartanorakennuksen kertomuksia, Vanhan Porvoon vipinää, tunnelmallista rauhaa ja onnillisia unia. 

Ravintoloitsija Taru Sassi kuvailee yhdeksän ruokalajin menun olevan täynnä rohkeita ja sesonkeja seuraavia makuja. Hän kertoo asiakkaiden antavan kiitosta lähes poikkeuksetta tasaisen vahvasta menusta, jossa laatu pysyy alusta loppuun asti korkealla. Samalla Sassi kiteyttää yhden ravintolan vahvuuksista:

“Hennoista ja herkistäkin raaka-aineista syntyy rohkeita, eheitä ja yllättäviä kokonaisuuksia.”

Taru Sassi

Täällä varovaisuudesta ei ole tietoakaan ja jokainen suupala ylittää odotukset, kuten klassikoksi muodostuneen punajuuriannoksen lakritsi- ja punajuuren sekä vuohenjuuston yhdistelmä. Kampasimpukka on puolestaan herkkä ja kevyt, mutta maultaan voimakas. Menu peilaa osaltaan myös vuodenaikoja. Kesällä osana jälkiruokaa nautittiin grillattua kermaa, syksyllä puolestaan meiramijäätelöä.

“Rakastamme Porvoossa kesää, mutta Sicapelle on parhaimmillaan pimeään aikaan kynttilänvalossa.”

Taru Sassi

Alla nautitaan myös muista syyskuun TOP -listalle nousseista ravintoloista. 

1. Elämys on aina kokonainen tarina 

Ravintola Oran välitön ja aito kokemus on noussut todelliseksi ilmiöksi kulinaristien keskuudessa. Keittiömestari Sasu Laukkonen kiteyttää taustoja asiakkaiden ylivoimaisen suosikin takaa:

 “ORA on perustettu näyttämään, mitä Suomella on tarjottavana.”  

Ruoanlaitto on kansainvälistä, mutta menun raaka-aineet ovat kotimaisia. Menukokonaisuus vaihtuu 5–6 viikon välein sesonkien mukaisesti ja asiakkaalle tarjoillaan aina kokonaisvaltainen, uniikki elämys. 

“Uskomatonta! Luin ylistäviä arvosteluja ennen illallista, mutta ravintola ylitti silti odotukset.”

Asiakas Roosa

Ora Restaurant

Missä: Huvilakatu 28 A 6, Helsinki 

2. Kihelmöivä kokonaisuus on entistä elämyksellisempi 

SicaPellessä alkoi uusi aikakausi omistajanvaihdoksen myötä alkuvuonna 2022. Omistautunut omistajapariskunta Mikko Lahtinen ja Taru Sassi ottavat jokaisen vieraan vastaan lämmöllä ja ravintolan sekä hotellin kokonaisuus on ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys. 

“Aivan upea ateriakokonaisuus! Nautimme jokaisesta maistelumenun suupalasta. Etenkin kampasimpukka, punajuuri ja brie annokset jäivät mieleen ja se porkkana! Nam!! Kiitoksia koko tiimille!”

Asiakas Titta

SicaPelle

Missä: Kirkkotori 3, Porvoo 

3. Helsingin keskustassa yhdistyy illallis- ja taide-elämys

Kämp Galleriassa sijaitseva bistro on ihastuttaa. Huippuarvosanoin palkittuun ravintolaan voi poiketa illalliselle sekä maanantaista lauantaihin myös lounaalle nauttimaan puhtaita pohjolan makuja. Yhteisiin hetkiin tehty ravintola yhdistää loistavan ruoan, hyvän viinin ja taide-elämykset, sillä The Glassin kyljessä toimii Suomen valokuvataiteen museo.

Annokset ja niille suositellut viinit olivat todella loistavia. Palvelu oli erinomaista ja ravintolassa oli mukava tunnelma. Suosittelen lämpimästi pitkälle illalliselle.

Asiakas Jenni

The Glass

Missä: Mikonkatu 1, kerros K1, Helsinki

4. Punavuoren sydämessä ihastuttaa autenttinen aasialainen 

Rennosti. Intohimoisesti. Chillaten. Siihen perustuu Same Samen toiminta Tehtaankadulla. Ravintolan annokset ovat täynnä upeita makuja Aasiasta ja kaikki on alusta loppuun itse tehtyä: kastikkeita, liemiä ja drinkkien uuttamista myöten. Täällä pääset nauttimaan Aasian Mix -ruokakulttuurin parhaista herkuista. 

“Riemastuttava ravintolakokemus; korealaissävyiseen keittiöön viittaamisesta erityiskiitos! Ruoka oli erinomaista, juomasuositus meni täysin nappiin ja palvelu oli ystävällistä ja sulavaa. Ravintola oli viihtyisä ja yleismeininki rento ja helposti lähestyttävä – tulee vierailtua varmasti toistekin!”

Asiakas Petri

Restaurant Same Same 

Missä: Tehtaankatu 25, Helsinki

5. Takuuvarma valinta Tampereella 

Tampereella Ravinteli Berthassa ei ole valkoisia pöytäliinoja. Meno on rentoa ja kujeilevaa, mutta ruoka yltää ketterästi fine dining -tasolle. Vuolaita kehuja Bertha saa asiakkailta erityisesti raaka-aineiden käytöstä sekä hävikin minimoimisesta. Täällä pääsee kokemaan wau-elämyksiä kerta toisensa jälkeen! 

“Aivan loistava kokemus. Ruoka oli vertaansa vailla, ja palvelu vähintään saman tasoista. Ehdottomasti hintansa vertainen kokemus.”

Asiakas Kristian

Ravinteli Bertha

Missä: Rautatienkatu 14, Tampere

Syyskuun TOP 10-lista

  1. Ora Restaurant, Helsinki
  2. SicaPelle, Porvoo
  3. The Glass, Helsinki
  4. Restaurant Same Same, Helsinki
  5. Ravintheli Bertha, Tampere
  6. Ravintola Petronella, Saariselkä
  7. Hugo, Oulu
  8. Siro, Turku
  9. Ravintola Kuurna, Helsinki
  10. 1h+k, Vaasa

Asiakasarvosteluista

Aina kun varaat pöydän DinnerBookingin kautta, saat käyntisi jälkeen mahdollisuuden jättää arvostelun ravintolasta. Arvioiden kohteena ovat niin ravintolan ruoka, palvelu, miljöö kuin yleinen hinta-laatusuhdekin. Asiakkaat voivat arvioida ainoastaan ravintoloita, joissa ovat käyneet. Vuoden 2021 top-listaus on koottu kaikkien kullekin ravintolalle vuoden aikana annettujen asiakasarvostelujen perusteella.

Muut ravintolauutiset...