Suomen ensimmäinen japanilainen katuruokaravintola Shinobi on nyt avattu Helsinkiin!

thumb image

Kuuletko Tokion kutsun? Suomen sushiguru Jesper Björkell avasi Albertinkadulle kesäkuussa uuden rouhean japanilaisen ravintolan. Japanilainen pubintapainen ravintola eli Izakaya on ollut Jesperin haaveissa jo pitkään, ja viimein tämä herkullisen makuinen ja hiiligrillin tuoksuinen unelma on tuotu tosielämään.

Ravintola kaikille oman elämänsä ninjoille

Jesper Björkell ansaitsee kaikki japanilaisen ruoan kunniamaininnat. Hän on opiskellut Japanissa sushiakatemiassa, ja on paikallisen ruoan ja ruokaperinteen ekspertti. Uudessa ravintolassa ei kuitenkaan tällä kertaa ole kyse sushista, vaan trendikkäästä, hekumallisesta ja taidokkaasti tehdystä katuruoasta.

Shinobi Shokudo on Suomen ensimmäinen izakaya, mutta ei varmasti viimeinen. Nimi on japania ja tarkoittaa suomeksi ”ninjan ruokalaa”. Shinobin yhteydessä toimii baari Ra-yu, jonka hanasta virtaa raikas Kirin Ichiban-olut, ja jonka pöytien ääressä voi kippistellä autenttista sakea. Jesper rakastaa japanilaista kulttuuria, ja se näkyy koko ravintolassa. 

Tokion makumuistot pitävät otteessaan

Kuvittele astuvasi Tokion kadulle. Mitä näet, haistat ja kuulet? Ruoka on tärkeä osa japanilaista katukulttuuria, ja Tokiossa on pitkät katuruokaperinteet. Katuruokakojuista ei yksinkertaisesti pääse lähtemään vain yhden ruoan maistettuaan, vaan ihanat tuoksut houkuttelevat tilaamaan lisää. Näin käy parhaimmallekin ninjalle myös Shinobissa. Shinobin ruoat ja tunnelma rakentavat makumuiston, joka ei hevillä hellitä otettaan.

Shinobin ruokalista on rehevä, simppeli ja maukas. Alkuun voi napostella kimchia ja edamamea. Seuraksi voi napata vaikkapa muutaman yakitorin. Yakitorit ovat perinteisesti kanavartaita, mutta Shinobissa erilaisia raaka-aineita on käytetty monipuolisesti. Raskaampaan nälkään maistuu tonkatsu, joka on klassinen japanilainen leike. Keittiössä rullataan vauhdilla japanilaisia omeletteja ja paistetaan tatakityylillä lihaa ja tonnikalaa.

Tokiolainen elämys odottaa katuruokafaneja, ja tuo japanilaista ruokakulttuuria kaikkien saataville. Olkoot sakemaljanne ylitsevuotavat ja yakitorinne iäti mureat!

Albertinkatu 38, Helsinki

Muut ravintolauutiset...