DinnerDays Helsingissä: Michelin-tähdellä ja -maininnalla palkittua ruokaa edulliseen hintaan

thumb image

Tämän vuoden Michelin-tähdet ovat jaettu ja Suomessa on nyt seitsemän tähden saanutta ravintolaa. DinnerDays -tapahtumassa nautitaan neljästä Michelin -oppaaseen päässeestä ravintolasta; tähden saaneesta Orasta, Bib Gourmand -maininnalla muistetusta Gaijinista sekä the Plate -tunnustuksen ansainneesta Nudesta ja Farangista. 

Vuosittain helmikuussa jaettavien Michelin-tähtien julkaiseminen siirtyi tänä vuonna syyskuulle. Kauan odotetut tähdet loistavat nyt erityisen kirkkaina ravintola-alan kohtaamien haasteiden vuoksi. On ihailtavaa, miten nämä haasteet ovat käännetty voitoksi ja ravintolat ovat saaneet pidettyä yllä laadun sekä henkilökunnan motivaation.

Pääset täältä tutustumaan Michelin -oppaaseen. 

Virallisten tähtien lisäksi Michelin -oppaassa on erityisiä kunniamainintoja ja merkintöjä hyvistä ravintoloista. Bib Gourmand -maininta voidaan antaa laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan tarjoavalle ravintolalle. The Plate -maininta puolestaan kuvaa hyvän aterian ravintolaa, jossa tarjolla on tuoreista raaka-aineista huolellisesti valmistettua ruokaa. 

Ora lunasti Michelin -tähden lisäksi myös vihreän tähden, joka on tunnustus kestävästä ravintolatoiminnasta. Ravintola myi DinnerDays -liput loppuun muutamassa minuutissa lipunmyynnin alkamisen jälkeen. Muissa maininnan saaneissa ravintoloissa on vielä pieni, rajoitettu määrä erikoismenuja tarjolla -tiedät siis, mitä tehdä. Liput ovat ostettavissa nyt. 

DinnerDays -ravintolafestivaalin ajan 22.-31.10.2021 Gaijin, Farang ja Nude tarjoavat joko kolmen tai kuuden ruokalajin menun poikkeuksellisen edulliseen hintaan. 

Gaijin

Gaijinin tumma, nykyaikainen sisustus, miellyttävä ilmapiiri ja huomaavainen palvelu vakuuttivat Michelin -raadin. Tunnustuksena tästä ravintola sai Bib Gourmand -maininnan.

Ravintola tarjoaa rohkeasti maustettuja, taitavasti valmistettuja, moderneja otteita japanilaisista, korealaisista ja pohjoiskiinalaisista resepteistä. Maistelumenut ovat erinomainen tapa tutustua Gaijinin makuihin. 

Gaijin osallistuu tämän vuoden DinnerDaysiin, voit nauttia ravintolassa 6 ruokalajin menun hintaan 60 € (+ käsittelymaksu 3,50€)

 Bulevardi 6, Helsinki

Farang

Trendikäs ja  tunnelmallinen kuvaavat tähtiraadin mukaan Farangia ja myönsivät tälle the Plate -maininnan. Ravintolaan tullaan viihtymään; illan voi aloittaa cocktaililla intiimissä kellaribaarissa, ennen siirtymistä yläkertaan ruokailemaan. Vaikutteita ruonlaittoon haetaan Vietnamista, Thaimaasta ja Malesiasta. 

Farangissa ruoka on suunniteltu jaettavaksi ja taitavasti maustetut annokset vakuuttavat koko pöytäseureen. 

Farang osallistuu tämän vuoden DinnerDaysiin, niin voit nauttia ravintolassa 6 ruokalajin menun hintaan 60 € (+ käsittelymaksu 3,50€)

Arkadiankatu 6, Helsinki

Nude

Idea Nuden takana on Michelinin the Plate -mainininnan arvoinen; nykyaikaisessa bistrossa viini on yhtä tärkeässä osassa ruuan kanssa. Jokaiseen ravintolassa valmistuvaan annokseen löytyy saumattomasti yhteensopiva viinipari. Oikein tykästyessään pulloon, tätä samaa viiniä pystyy myöhemmin tilaamaan verkosta.

Annoksen raaka-aineet ovat tarkasti kypsennettyjä ja täynnä makua. Näistä taidonnäytteistä pääsemme nauttimaan myös DinnerDaysissa. Nude tarjoaa ruokafestivaalien ajan 3 ruokalajin menun hintaan 30 € (+ käsittelymaksu 3,50€)

Kasarmikatu 44, Helsinki

Ora

Pieni ja kodikas Ora palkittiin Michelin-tähdellä. Ravintolassa on kahdeksan pöytää, tiski ja tilaan aukeava avokeittiö. Kokkien innostuneisuus ja loputon kokeilunhalu välittyvät keittiöstä saliin. 

Raaka-aineista hyödynnetään aina kaikki mahdollinen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti  ja monet kausiluonteiset raaka-aineet tulevat ravintolan omasta puutarhasta. Michelin-arvioinnissa Oran annoksia kuvaillaan hienovaraisiksi ja harkituiksi yhdistelmiksi. Annokset tuovat esimerkillisellä tavalla esiin suomalaista tyyliä.

Ora osallistuu tämän vuoden DinnerDaysiin, mutta liput ovat jo loppuunmyyty.

Huvilakatu 28, Helsinki

Muut ravintolauutiset...