Ravintolaideat cityjuhannukseen!

thumb image

Monet pakenevat kaupungista mökille juhlimaan yötöntä yötä, mutta cityjuhannuskin maistuu hyvältä!

Kokosimme tähän postaukseen 13 ravintolaa, joiden annosten äärellä voi ihailla merimaisemia, ravintoloita, joissa pääsee grillattavien herkkujen ääreen sekä ravintoloita, joissa ruoka vie nauttijansa makumatkalle!

MERIMAISEMIA

Juhannuksena suomalainen halajaa veden äärelle – tässä tukku hyviä ja herkullisia vaihtoehtoja!

Meripaviljonki

Hakaniemessä Säästöpankinrannan laineilla kelluvan panoraamaravintolan ikkunoista avautuu upea merimaisema. Näkymien ja herkkujen äärelle voi saapua myös omalla veneellä! Meripaviljonki on erikoistunut meren herkkuihin: kaloihin, äyriäisiin ja hummereihin, joita varten salissa on oma allas. Monipuoliselta listalta löytyy myös liha- ja kasvisvaihtoehtoja.

Säästöpankinranta 3, Helsinki

Lucy in the sky

Lucy in the Sky sijaitsee ikonisen Accountor Towerin katolla Espoon Keilaniemessä. Lasiseinät tarjoavat ruokailijoille komean maisemakirjon, kun ikkunat tarjoilevat näkymät Nuuksion kansallispuistosta Helsingin urbaaniin keskustaan ja ikoniseen suomalaiseen saaristoon. Yli 80 metrin korkeudessa ruokaelämykset nousevat ihan uusiin sfääreihin!

Accountor Tower, Keilaniementie 1, Espoo

Hampton Bay

Hietalahdenrannan Hampton Bay kylpee kesäpäivisin auringossa. Hampton Bayssä yhdistyvät ruoka, baari, meriterassi, kattoterassi ja Hampton Beach. Palanpainikkeena voi nauttia keikoista ja vaaleanpunaisesta #roseeterassi-teemapäivistä.

Hietalahdenranta 6, Helsinki

Holiday

Katajanokalle Holiday-ravintolaan voi saapua julkisilla, jalan tai vaikka omalla veneellä. Terassi on yksi kesän instagrammattavimmista lokaatioista, eikä tunnelmaa ravintolasta todellakaan puutu. Aloita ilta vaikka kesäjuomien klassikolla aperol spritztillä ja kysy henkilökunnalta suositukset menun parhaisiin paloihin!

Kanavaranta 7, Helsinki

HERKKUJA GRILLISTÄ

Etkö omista omaa grilliä, mutta savuisten ja ihanasti hiiltyneiden safkojen ääreen tekisi mieli? Valitse rafla näistä vaihtoehdoista!

Stefan’s Steakhouse Helsinki

Esplanadin puiston tuntumassa, Korkeavuorenkadun varrella, paistuvat pääkaupunkiseudun komeimmat pihvit. Amerikan Top Chef -kilpailun finalistin Stefan Richterin nimeä kantava ravintola tarjoilee annoksia, joiden näyttävyys ja maistuvuus mitataan suuren maailman asteikolla.

Korkeavuorenkatu 34, Helsinki

Albina & Alexis

Juhannusaattona ja juhannuspäivänä ravintolassa tarjoillaan keskikesän herkkuja kuuden ruokalajin menun muodossa. Raikkaiden kauden kasvisten lisäksi menusta löytyy pääruokana upeasti kypsennetty flank steak, Albinan ”Caesar” ja madeirakastiketta.

Aleksis Kiven katu 23, Helsinki

Version

Kari Aihisen Version-ravintola saa inspiraationsa Kalifornian keittiöstä. Ravintolassa grillistä lisää makua annoksiin hakevat monet lisukkeet: okra, kesäkurpista, porkkanat ja lime! Kalifornian ravintola- ja ruokakulttuuri on kovassa nosteessa. Se korostaa vastuullisuutta ja terveellisyyttä, ja on monien eri ruokakulttuurien sekoitus.

Unioninkatu 14, Helsinki

MAKUMATKALLE KESKELLÄ KAUPUNKIA

Tässä esimerkkejä sekä eksoottisemmista että myös pohjoismaisista, mutta hienokseltaan tvistatuista makuelämyksistä!

Kultá Kitchen & Bar

Keskellä Helsinkiäkin pääsee Pohjoisen makujen pariin, kun varaa pöydän Kultá Kitchen & Barista! Ravintola arvostaa pohjoisen juuriaan siinä määrin, että on tuonut mukanaan Pohjoisesta maailman puhtaimmat raaka-aineet, kuten riistan, poron, sienet, jäkälät ja koivunlehdet.

Bulevardi 28, Helsinki

Taquería El Rey

Miltä kuulostaa juhannus Meksiko-teemalla? No aivan mielettömältä! El Rey tarjoilee maukkaita meksikolaisia tacoja ja suorastaan legendaarisia artesaanicocktaileja. Sopikaa tälle dinnerille vaikka teemaan sopiva pukukoodi.

Annankatu 20, Helsinki

Jord

Jordissa maut ovat skandinaavisia, mutta viinilista kuljettaa maistelijoita ympäri Eurooppaa. Ja kun puhutaan viineistä, suomalainen pullo listalla on aina harvinaisempaa herkkua – Jordista sellainenkin kuohuva löytyy!

Vironkatu 8, Helsinki

Madonna

Mamma mia, mikä Italian-tunnelma Madonnassa vallitsee! Antipastit, pastat ja pizzat ovat todellista sielunruokaa, jotka maistuvat uusiin perunoihin vaihtelua etsiville juhannuksen juhlijoille.

Haapaniemenkatu 5 B, Helsinki

The Cock

Brasserie-henkistä menua säväyttää hienostunut vivahde Aasiasta tuttuja makuja. Ruokalistalta löytyy aina tuoreita ostereita, hyvä pihvi, kauden kasviksia ja jotain, joka tuo helpotusta makeanhampaan kolotukseen.

Fabianinkatu 17, Helsinki

Strindberg

Strindberg yhdistää keittiössään Pohjoismaiset maut tämän päivän kansainvälisiin tyyleihin. Ravinolan annokset ovat konstailemattomia ja täyteläisen herkullisia.

Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

You may also like...