Uusivuosi Helsingissä: aasialaiset maut ja erikoismenut takaavat onnellisen vuodenvaihteen

thumb image

Monet Helsingin ravintoloista tarjoavat uudenvuodenaatoksi räätälöidyn illallisen. Kuluneena vuonna aasialaisten makujen suosio nousi entisestään ja me vakuutuimme, että aasialaisesta fuusiokeittiöstä lähtee poikkeuksetta suupieliään lipoen. Helsingissä Boon Nam ja Lily Lee tarjoavat parastaan myös uudenvuodenaaton juhlintaan.

Pian jätetään hyvästit vuodelle 2021 – on aika varata pöytä johonkin Helsingin upeista ravintoloista ja vaihtaa vuosi juhlien hyvän ruoan ja kuplivan juoman äärellä. Ystäväporukan kanssa tehty pöytävaraus takaa, ettei kenenkään teistä tarvitse kantaa juhlajärjestelyistä huolta tai seistä itse keittiössä. Voitte kaikki keskittyä olennaiseen: istua alas nauttimaan taianomaisesti vuodenvaihteesta. 

Kuplia ja kimallusta – erityinen ilta vaatii pientä extraa ja tämä näkyy sekä Boon Namin että Lily Leen suunnittelemissa erikoismenuissa; raaka-aineisiin on todella panostettu ja kokonaisuudet viedään seuraavalle tasolle. Houkutteleeko sinua enemmän Thaimaan maut vai taiwanilainen ruokakulttuuri? Vai löytyisikö vaihtoehtoisesti alta olevalta listalta täydellinen kattaus sinun uudenvuodenaaton viettoon? 

Boon Nam – loistavaa luksusta

Boon Nam tuo vivahteikkaita makuja hymyjen maasta – Thaimaasta, joka tunnetaan eloisasta ruokakulttuurista sekä värikkäistä ja uniikeista annoksistaan. Uudenvuoden menu on kaikkea tätä ja paljon enemmän.

Raaka-aineiden puolesta Boon Nam tuo ripauksen luksusta vuoden viimeisen päivän juhlintaan. Kampasimpukkaa ja kaviaaria, grillattua hummeria sekä wagyu härkää. Kokonaisuuteen kuuluu myös pehmeäkuorista taskurapua, mikä lukeutuu ravintolan suosituimpiin annoksiin. Vuosi vaihtuu makeasti, sillä menun päättää kaksi jälkiruokaa; pandan-kookosjäätelö ja limemarenki sekä karamellisoitu maitosuklaa ja suolakaramelli. 

Boon Namin Uudenvuoden Menu 89 €

MISSÄ Ravintola Boon Nam, Lönnrotinkatu 4

Lily Lee – makujen ilotulitusta 

Taiwanilaisesta ruokakulttuurista inspiroitunut Lily Lee on tarjonnaltaan rikas ja uniikki: keittiö on yhdistelmä umamin täyttämää Hakka-keittotaitoa, hienostuneita japanilaisia makuja, Hongkongin katukeittiöiden eloisuutta ja perinteisiä kantonilaisia metodeita.

Uudenvuoden maistelumenu vie Lily Leessä ikimuistoiselle makumatkalle Aasiaan. Peräti 12 ruokalajin menu tarjoilee todellisia makunautintoja – pääset maistamaan muun muassa Lilyn omalla Larsen-konjakilla maustettua ankanmaksatartalettia, tuoretta tryffeliä ja V20 kaviaaria. Ilotulitus alkaa suussa viimeistään jälkiruokien kohdalla. Lily Leessä herkullinen vuosi päätetään yuzu-kookosmaitokakulla ja hasselpähkinäjäätelöllä sekä suolakinuskilla.

Lily Leen Uudenvuoden Menu 99 €

MISSÄ Ravintola Lily Lee, Erottajankatu 4

Ei kiinalainen uusivuosi, vaan aitoja kiinalaisia makuja vuodenvaihteeseen

Lämmin puheensorina, kynttilöiden loiste ja rakkaudella valmistettu ruoka kutsuvat kokoontuman uudenvuoden viettoon myös uutusravintola Zhèniin. Kiinalaista uutta vuotta vietetään vasta tammikuun loppupuolella, mutta historiallisessa rakennuksessa ovensa avanneen Zhènin tarjoamat aidot kiinalaiset maut tekevät myös illasta pohjolassa juhlallisen. Vuosi 2022 otetaan vastaan skoolaten cocktaileilla, mistä jokainen on nimetty kiinalaisen horoskoopin mukaan. 

Täältä pääset tutustumaan ravintolaan tarkemmin. 

MISSÄ Ravintola Zhèn, Eteläinen Makasiinikatu 4

Muut ravintolauutiset...