Helsinki: Juhli uudenvuodenaattoa näissä Michelin-oppaassa mainituissa ravintoloissa

thumb image

Vuoden vaihteessa myös monet ravintolat pitävät oviaan auki ja tarjoavat ammattilaisten loihtimaa ruokailoittelua vuoden 2022 kynnyksellä. Pääkaupunkiseudulta löytyy useita ravintoloita sinulle, jotka tarjoavat vuoden vaihteessa herkullisia menuja viinipaketteineen.

Tähän postaukseen on nostettu ravintoloita, jotka on listattu myös kuuluisassa Michelin-oppaassa. Helsinkiläinen ravintola Olo on saanut laadukkaasta työstään tunnustukseksi yhden Michelin-tähden, kun taas Nude ja EMO ovat saaneet oppaan raadilta arvostetun The Plate -merkinnän. Se myönnetään laadukkaille ravintoloille, joissa tarjotaan tuoreista raaka-aineista huolellisesti valmistettua herkullista ruokaa.

Ravintola Olo

Ravintola Olo on kantanut Michelin-tähteään aina vuodesta 2011 lähtien. Vuoden vaihtuessa ravintola tarjoilee kaikkiaan 12 ruokalajin menua 179 euron hintaan. Skandinaavinen menu on rakennettu tuttujen pohjoismaisten raaka-aineiden ympärille; mukana on myös moderni ja kansainvälinen vivahde. Lautaselle kelpaavat vain parhaat raaka-aineet. Ravintolan viineistä löytyy elämyksiä niin kokeneille harrastajille kuin aloittelijoillekin.

Helenankatu 2, Helsinki

Ravintola Nude

Rento ja kekseliäs Nude ammentaa herkulliset ideansa maailman parhaista katukeittiöistä. Kuuden ruokalajin uuden vuoden menua tarjoillaan 65 euron hintaan.

Nudessa ruoka sovitetaan Bottlescouts-verkkokaupasta tarkoin valikoituihin viineihin. Mikäli siis ravintolaillallisen lomassa löydät erityisen herkullisen viinin, voit illallisen jälkeen tehdä samaisesta tuotteesta verkkokauppatilauksen Bottlescoutsin kautta.

Kasarmikatu 44, Helsinki

Ravintola Emo

Emon keittiössä suositaan puhtaita, yksinkertaisia makuja ja loihditaan vuodenaikojen mukaan vaihtuvia menuja. Vuoden 2022 Emon väki toivottaa tervetulleeksi 5 ruokalajin High five -menulla 59 euron hintaan. Raaka-aineet hankitaan pientuottajilta ja -tiloilta eri puolilta Eurooppaa. Vuodenaikojen muutokset ja sesonkien parhaat herkut ovat vahvasti esillä Emon lautasilla.

Kluuvikatu 2, Helsinki

Tutustu muihin avoinna oleviin ravintoloihin

Boon Nam

Thaimaalaisvivahteisia annoksia loihtivalla Boon Nam -ravintolalla on myös hallussaan Michelin-oppaan The Plate -merkintä. Boon Namin uudesta vuodesta voit lukea lisää aiemmasta artikkelistamme täältä.

Farang

Farang tarjoilee moderneja, raikkaan intensiivisiä kaakkoisaasialaisia makuja elämyksellisen palvelun siivittämänä, ja ravintola on myös palkittu The Plate -merkillä.

Osteria Ventuno

Vuoden vaihdetta voi juhlistaa myös Italian makujen äärellä Osteria Ventunossa, joka niin ikään mainitaan Michelin-oppaassa.

Ravintola Savoy

Ravintola Savoy on ikoninen helsinkiläisravintola, joka on tarjonnut ranskalaisesta keittiöstä vaikutteita ottavaa suomalaista ruokakulttuuria Eteläesplanadin laidalla jo vuodesta 1937 lähtien ja myös sillä on Michelin-oppaan The Plate -merkintä.

Ravintola Gaijin

Gaijin löytyy Michelin-oppaasta Bib Gourmand -maininnan kohdalta. Se myönnetään ravintoloille, jotka eivät aivan yllä tähtiluokitukseen, mutta tarjoavat korkealaatuista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Muut ravintolauutiset...