TOP pastapaikat Helsingissä – paras pasta tehdään käsin

thumb image
Kuva: Peloton Cycling Eatery

Nämä pastapaikat Helsingissä muistuttavat siitä, miksi italialainen keittiö on maailman rakastetuin. Jokainen suupala saa haluamaan vielä vähän lisää.

Käsintehdyn pastan perinne on peräisin Italiasta. Onneksi Helsingistä löytyy nykyään ravintoloita, joissa pasta valmistetaan alusta asti itse, tuoreista raaka-aineista, tuoden annoksiin autenttista italialaista makua.

Tiesitkö, että Helsingistä löytyy myös pastantekijä, joka on valmistunut korkeatasoisesta italialaisesta pastakoulusta parhailla mahdollisilla arvosanoilla?

Tässä parhaat pastapaikat, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla.

Pyöräily ja käsintehty pasta on täydellinen yhdistelmä – Peloton Cycling Eatery

Peloton Cycling Eatery syntyi halusta luoda sosiaalinen tapahtuma – yhdistää syöminen luontevasti pyöräilyyn. Nyt rennossa ja intohimolla johdetussa ravintolassa tarjoillaan käsintehtyä pastaa, jota ei saa mistään muualta Suomesta. 

Täällä pastanvalmistus on nostettu taiteen tasolle. Ravintolan käsintehty pasta valmistetaan perinteisin menetelmin ilman koneita, ja pastataikinan tekemisessä luotetaan laadukkaisiin raaka-aineisiin kuten italialaisiin vehnäjauhoihin ja kananmuniin. Kokki Mukesh Mulmi valmistaa pastat ohuesta taikinalevystä, joka leikataan käsin eri muotoihin, kuten tortellineiksi. Mulmin mukaan käsityö tuo pastaan tekstuurin ja maun, jota ei voi saavuttaa koneellisesti valmistettuna.

Pelotonin menulla on vaihtuva lista tuoreita, käsintehtyjä pasta-annoksia. Suosituimpia ova olleet klassinen tagliatelle erilaisilla kastikkeilla, kuten pestolla ja ragùlla. Vieraat rakastavat myös Mulmin tortellineja! Ravintola yhdistää pastataiteen ja rentouden, jossa ruokailu on osa suurempaa yhteisöllistä kokemusta.

VSB – korkeatasoista kolutusta pastanvalmistuksesta

Vecchia Scuola Bolognese on kuuluisa Bolognassa sijaitseva pastakoulu. Se on erikoistunut perinteisten käsintehtyjen pastojen valmistukseen ja tarjoaa korkeatasoista koulutusta pastanvalmistuksesta. Mulmi on valmistunut tästä koulusta korkeimmalla arvosanalla ”Ottimo”, mikä merkittävä saavutus – ainoastaan kaksi ihmistä vuodesta 1993 lähtien on pystynyt samaan sen. 

Peloton Cycling Eatery

Missä: Kaasutehtaankatu 1, Building No. 8

Italialaista charmia ja käsintehtyä pastaa – Ristorante Scolare

Ristorante Scolare on ravintola, jossa pääset kokoontumaan viinipullollisen äärelle, pitämään elämäniloista meteliä ja maistamaan lopputulosta, kun keittiössä ovat pöllynneet pastajauhot. Täällä luotetaan lausahdukseen: kun italialaiset istuvat ruokapöydän ääreen, varmaa on, ettei siitä heti nousta.

Ristorante Scolare huokuu välitöntä italialaista charmia. Lounaalla tarjoillaan muun muassa yksittäisiä pasta- ja risottoannoksia ja illalla nautitaan niin pitkän kaavan mukaan kuin suinkin jaksetaan. Käsintehtyä pastaa ainakin on maistettava! 

Rigatoni con Cavolo Nero, Salsiccia Piccante e Pecorino yhdistää maanläheisen mustakaalin, mausteisen fenkolimakkaran ja täyteläisen pecorinon – täydellinen valinta rohkeita ja lohdullisia makuja kaipaavalle. Menun todellinen klassikko on Cacio e Pepe, yksinkertaisen täydellinen yhdistelmä pecorinojuustoa ja pippuria, joka näyttää, miten vain muutamilla raaka-aineilla voidaan saavuttaa syvä ja voimakas maku. Tämä annos on todellinen italialaisen keittiön taidonnäyte – elegantti ja intensiivinen, ilman mitään turhaa.

Mukava huomio: pastoista löytyy sekä pienempi että isompi annoskoko.

”Simppeliä ja täydellisen hyvää. Siinäpä syyt, miksi fiilistelen italialaista ruokaa.” -keittiöpäällikkö Kalle Tanner

Ristorante Scolare

Missä: Fabianinkatu 19

Italialainen elämys Kallion sydämessä – Madonna

Kallion sydämessä, vanhan tehdasrakennuksen kivijalassa sijaitseva Madonna on todellinen löytö – ravintola, joka erottuu muista. Heti sisään astuessa katseen vangitsee kullanhohtoinen, samettinen baari, joka on ravintolan keskipiste. Lämmin ja leikkisä sisustus, jossa kohtaavat Muranon lasikruunut, värit ja sitruunoilla täytetty suihkulähde, luo kontrastin modernille skandinaaviselle minimalismille. Eloisa ympäristö kutsuu sinut viihtymään! 

Roomalaiseen tyyliin pizza on täällä ohuen ohutta sekä rapeapohjaista ja gelato sekä pasta käsin tehtyä. Pastalista on klassisen italialainen, ja annokset valmistetaan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista – lopputuloksena lautasella ovat Italian autenttiset ja intensiiviset maut. 

Pasta al Limone e Gamberi yksinkertaisen maukas yhdistelmä käsinkuorittuja katkarapuja, lipstikkagremolataa ja Amalfin sitruunalla maustettua beurre blancia  – todellinen klassikko! Artichoke Tagliatelle puolestaan yhdistää rapeaksi paistetut artisokat sitruunan ja rakuunan kanssa. Tämän annoksen voit tilata myös vegaanisena, mutta täyteläisyydestä ei tingitä silloinkaan. Jos rakastat mereneläviä, Linguine Vongole vie sinut suoraan Välimeren rannoille. Valkoviini, simpukat, valkosipuli ja ripaus tulista peperonchinoa tekevät tästä annoksesta vastustamattoman. 

Madonna

Missä: Haapaniemenkatu 5 b

You may also like...