Helsingin parhaat lounaat – 10 suosikkiravintolaa listattuna, joissa vierailla poikkeusaikana

thumb image

Lounas Helsingissä: monipuolisesta tarjonnasta inspiroituneena listasimme kymmenen helsinkiläisravintolaa, missä lounashetkestä tehdään päivän kohokohta. Nämä upeat ravintolat erottuvat edukseen lounasaikaan.

Listalta löytyy vinkit nopeasta, mutta silti raikkaasta lounaasta aina hieman enemmän juhlan tuntua vaativaan tilanteeseen. Keskenään hyvin erilaisia elämyksiä yhdistää yksi asia: hyvä, laadukas ja luvattoman maukas ruoka. Helsingin lounastarjonta ei petä!

1. Ravintola Strindberg

Strindbergin historiallisen arvokkaissa puitteissa lounasta on mahdollisuus tilata pitkälle iltapäivään. Klassikkoannokset valmistetaan huolella ja puhtaita makuja vaalien. Striban lihapullat ja Toast Skagen ovat nousseet kaupungilla käsitteiksi ja Rydbergin pihvin moni kanta-asiakas palaa tilaamaan kerta toisensa jälkeen. 

Pohjoisesplanadi 33, Helsinki 

2. Ravintola Teatteri 

Teatterin Delin salaatteja kehutaan usein kaupungin parhaiksi. Salaattibaarin valikoima on monipuolinen ja mahdollistaa jokaiselle mieleiset täytekombot. Mikäli toiveissa on vielä astetta tyylikkäämpi lounas,  Teatterin Grillin puolella tarjoillaan viikottain vaihtuva kahden tai kolmen ruokalajin lounasmenu.

Pohjoisesplanadi 2, Helsinki 

3. Ravintola Savotta

Suominostalgiaa ja reilua suomalaista ruokaa – sitä on Savotta. Ravintolan ylpeys on aito Tenon puuvene, joka on täytetty saaristolaisherkuilla. Listalta löytyvä Suursavotta, lajitelma parhaita suomalaisia paloja maalta ja vedestä, toimii lounaana jo sellaisenaan tai vaihtoehtoisesti aloittaa pidemmän kaavan mukaan nautittavan menun. 

Aleksanterinkatu 22, Helsinki

4. Paisano

Espan kupeessa lounasnälkä kampataan filippiiniläisillä mauilla. Uutuusravintola Paisanossa luovuus nostetaan uudelle tasolle ja asiakas luvataan viedä Filippiinien 7107 saarelle. Lounaslistalla on useampi vaihtoehto ja annoksen lisukkeisiin pääsee itse vaikuttamaan. Alkuvuonna 2022 valinta on vaikea: rapeaa kananrintaa soija-karamelliskastikkeessa vai paahdettua munakoisoa, rapeaa tofua sekä manteli-kare kastiketta – niin herkullisia molemmat! 

Korkeavuorenkatu 45, Helsinki

5. Boulevard Bar & Seafood

Bulevardille kannattaa suunnata sellaisena päivänä, kun lounasaikaan seuraava palaveri ei paina päälle ja pystyy pysähtymään hetkeksi pidempään. Menu du jour valmistuu päivän parhaista raaka-aineista ja on illallismenun tavoin kunnianosoitus merten ja vesistöjen maukkaimpia antimia kohtaan. Hummerikeitto ja veriappelsiini beurre blancin kanssa tarjoiltava taimen saavat arjen tuntumaan suorastaan juhlalta. 

Bulevardi 6, Helsinki

6. Farang

Farangin lounaalla nautitaan illan suositulta maistelumenulta tuttuja makuja. Lounaslistalle tuodaan viikoittain vaihtuvia annoksia, joista voi valita kahden tai kolmen ruokalajin kokonaisuuden. Myös take-away mahdollisuus on huomioitu hienosti.  Kaakkois-Aasialaiset maut hurmaavat takuuvarmasti kellonaikaan katsomatta! 

Arkadiankatu 6, Helsinki 

7. Ravintola Jura

Viime vuoden toiseksi suosituimmassa ravintolassa ei tarjoilla varsinaista lounasta. Juran neljän ruokalajin yllätysmenun pystyy kuitenkin tilaamaan jo kolmesta eteenpäin, joten lounasaikaa hiukan venyttämällä ruokapuolella luotetaan tämän Ullanlinnan helmen pelkistettyyn, skandinaaviseen ja esteettiseen linjaan. 

Neitsytpolku 10, Helsinki

8. Niska Helsinki

Kanavarannassa Niskan peltileivät ahvenanmaalaisittain ovat juuri sopivan rapeita ja ohuita lounaaksi. Peltileiviksi kutsuttavien pizzojen lisäksi lounasaikaan on aina tarjolla vähintään yksi listalta löytyvistä salaateista. Makurikkaiden täyteyhdistelmien lisäksi myös maisema ja miljöö saavat täydet pisteet. 

Kanavaranta 3-7 D 19, Helsinki

9. Ravintola Same Same 

Kun haluat raikkaan aasialaishenkisen lounaan Helsingissä, suuntaa Same Sameen. Supersuositun boke bowlin rinnalla listan muut annokset tekevät päätöksenteosta hankalaa – herkullisia vaihtoehtoja on niin monta! Vinkki: perjantai on Same Samessa burger -päivä. 

Tehtaankatu 25, Helsinki 

10. Version 

Huippukokki Kape Aihinen avasi viime keväänä yhdessä Olli Kolun ja Arttu Salovaaran kanssa kalifornialaisesta keittiöstä inspiroituneen Versionin. Eatery-tyylisessä Versionissa korostuvat aitous ja sydämellisyys – ravintolaan on helppo astua sisään milloin vain! Ravintolan hiiligrillissä valmistuvia herkkuja pääsee tällä hetkellä nauttimaan maanantaista lauantaihin aina kolmesta eteenäpin. 

Unioninkatu 14, Helsinki

Muut ravintolauutiset...