Helsinki: vappu ravintolassa takaa onnistuneen juhlan

thumb image

Vappu & Helsinki ovat todellinen match – tämä kevään odotetuin juhla on pian täällä. Kokoa ystävät yhteen, sillä vappuna herkutellaan Helsingin ravintoloissa. 

Resepti onnistuneisiin juhliin on hyvin yksinkertainen: vapauta itsesi keittiöstä, jätä juhlajärjestelyt muiden huoleksi ja suuntaa nauttimaan ravintoloiden suunnittelemista menuista yhdessä ystävien kanssa. Selatessa vaihtoehtoja ja tätä kevään juhlaa varten suunniteltuja kokonaisuuksia, vahvistuu hyvin nopeasti ajatus: ravintolat Helsingissä tarjoilevat vappuna parastaan!

Mihin syömään vappupäivänä 1.5.? Löytyisikö alta vinkkiä?

Vappu – juhlitaanko sitä terassilla Helsingissä?

Viihtyisä tunnelma, klassiset elementit ja aina ystävällinen henkilökunta kerää toistuvasti kehuja Ravintola Lasipalatsin vierailta. Täällä arkikin on usein yhtä juhlaa ja vappu nostaa tunnelmaa entisestään! 

Vappupäivänä 1.5. pöytiin tarjoillaan kolmen ruokalajin kokonaisuus, joka on taattua Lasipalatsin laatua alusta loppuun. Kauden maut yhdistyvät saumattomista klassikkoannoksiin ja funkkismiljöön tunnelma tuo oman mausteensa kokonaisuuteen. Täällä vapusta jää varmasti hyvä maku suuhun – tästä pitää huolen menun päättävä, ihastuttava jälkiruoka: sitruuna- mantelikakkua, mandariinisorbeeta ja lakritsakreemiä.

Jäädään yhdessä jännittämään, päästäänkö ruokailun jälkeen vapun juhlintaa jatkamaan kaikkien tuntemalla kohtaamispaikalla, Lasipalatsin suurella terassilla. Aurinkoa ja lämpöä tilattu siis! 

Hinta: Vappupäivän Menu 59 €

Missä: Mannerheimintie 22-24

Oh, mamma mia mikä vappu – Madonna

Madonna on ihana pala Italiaa Kallion sydämessä. Jos etsit vappuna viihtyisää ja värikästä ravintolaa yhdessä ystävien kanssa, on Madonna oikea paikka mennä. Ravintola tunnetaan italialaiseen tyyliin laadukkaista raaka-aineista ja ravintolan keskipisteenä olevasta kullanhohtoisesta baarista. 

Vappua juhlitaan Madonnassa kahtena päivänä 30.4. ja 1.5. Tarjolla on vastustamattoman kuuloinen menu täynnä italialaisia klassikoita. Kylkeen voi tilata vaikka raikkaan Bellinin tai Limonello Spritzin – kippis keväälle!

Hinta: Madonna Vappu Menu 59 €, Menu Bambini 29 €

Missä: Haapaniemenkatu 5 B

Vappu Helsingin keskustassa DJ:n tahdittamana – Gillet

Herkullinen ruoka ja mutkattoman tyylikäs palvelu vetävät puoleensa vuoden ympäri Gilletissä. Tämä historiallinen miljöö tarjoaa upeat puitteet myös vapun viettoon. 

Vappuaattona 30.4. nautitaan à la carte -listan moderneista bistroherkuista. Ravintolan kauniin lasipihan valtaa alkuillasta eteenpäin DJ, joten bileet Gilletissä ovat taatut! Vapunpäivänä 1.5. on tarjolla vappulounas kahdessa kattauksessa. Kolmen ruokalajin menu mukautuu jokaisen makuun, sillä herkullisia annosvaihtoehtoja on useita. Maistuisiko sinulle pääruokana keväinen parsarisotto, hiiligrillattu naudan flank stake vai kuha muhennettujen korvasienten ja varhaisperunoiden kanssa?

Hinta: Vappupäivän Menu 56 €

Missä: Kasarmikatu 23

Vappu perinteitä kunnioittaen – Graniittilinna

Graniittilinnaan kokoonnutaan perinteisesti vappulounaalle 1.5. – niin myös tänä vuonna. Työväenjuhlan sydämessä sijaitseva ravintola tarjoaa aitoja makuelämyksiä linnamaisessa rakennuksessa.

Graniittilinnan vappu maistuu keväältä: menulla nähdään muun muassa tuoretta parsaa. Alkuruoaksi voi nauttia myös Linnan perinteisen vappulautasen, joka on herkullinen lajitelma erilaisia kalaruokia. 

Hinta: Kolmen ruokalajin menu 49 €.

Missä: Kaasutehtaankatu 1, Building No. 8, Helsinki

Helsingissä nostetaan malja keväälle – Kultá Kitchen

Kultá Kitchenissä loihditaan aamiaispöytään Pohjoisen tunnelmaa keskellä Helsinkiä: vastatehtyä lämmintä rieskaa, pohjoisen kaloja ja ylellisiä arktisia makuja. Ravintolan filosofian mukaan aamiaisella kiire on tiessään ja vappuna herkutellaan pohjoisen makujen äärellä pidennetyin aukioloajoin.

Jos ihmistungos ja karnevaalitunnelma eivät houkuttele sinua, Kultá Kitchenissä pääsee nostamaan maljan keväälle rauhallisemmissa tunnelmissa. 

Hinta: Aamiaispöytä 35 € 

Missä: Bulevardi 28, Helsinki

You may also like...