Ravintolavieraat ovat puhuneet: tämä suosittu ravintola vie maukkaalle matkalle Georgiaan

thumb image

Ravintolavieraat ovat nauttineet elämyksistä, arvostelleet ravintolat ympäri Suomen ja huhtikuun parhaat ravintolat ovat nyt listattuna. Georgialainen ravintola on hurmannut ja nousee listalle ensimmäistä kertaa.  

Ville Haapasalon haaveesta tuli totta, kun ravintola Purpur avattiin Helsingin kaartinkaupunkiin. Ravintolavieraat ottivat georgialaiset maut avosylin vastaan ja ravintolasta tuli hetkessä menestys. Nyt tätä vahvistaa entisestään myös DinnerBooking -arvostelut: ravintola löytyy huhtikuun TOP10-listalta.

Ville Haapasalo tarjoilee rakastamaansa ruokaa

Ville Haapasalo tunnetaan näyttelijänä ja juontajana. Intohimoisesti ruokaan suhtautuva mies kertoo suunnitelleensa Ravintola Purpuria 15 vuoden ajan keräämällä muun muassa reseptejä matkoiltaan. Rakastamansa ruoan lisäksi Ville jakaa georgialaisen ajattelutavan ruoasta: ”Olen kuullut matkoillani, että yleensä ihmiset syövät elääkseen, mutta Georgiassa ihmiset elävät syödäkseen”. 

Ravintolassa hän haluaa tarjota autenttisia kaukasialaisen vuoristokansan makuja, jotka ovat runsaita ja voimakkaita, mutta eivät tulisia. Kasviksia ja yrttejä käytetään runsaasti, sillä Georgiassa arvostus luonnon antimia kohtaan on suuri. Yksi keittiön kulmakiviä ja menun suosikkeja on Lobio, paikalliseen tapaan valmistetut pavut.

Suunnattoman herkullisia ruokia ja runsaasti vegaanisia vaihtoehtoja. Erinomainen palvelu. Kerrassaan upea elämys. Tulemme taatusti uudelleen!

Asiakas Mili

Elämysmatka gruusialaiseen makumaailmaan

Purpurissa voi maistaa mezetyylisiä alkupaloja, saslik-vartaita, pataruokia ja monia mielenkiintoisia lisukkeita. Ravintola tarjoaa aterian mittaisen matkan georgialaisiin pitoihin. Mikäli ruoat eivät ole ennestään tuttuja, ruokalistassa kerrotaan myös tarinat ruokien takaa ja näiden avulla saa hyvän kuvan maan ruokakulttuurista.

Georgialaisen keittiön varmasti tunnetuin herkku on Hatsapuri, suomalaisittain juustoleipä. Hatsapuri on vehnäleipä, jonka sisällä on reilusti suussasulavaa Suluguni -juustoa. Yksinkertaista ja älyttömän maukasta. Ainakin tätä kannattaa maistaa vierailessa Purpurissa.

Georgiassa yhteisen pöydän ääreen kokoonnutaan pienimmästäkin syystä, pöytä laitetaan koreaksi ja iloinen puheensorina leviää yli pöytärajojen. Sama tunnelma on onnistuttu luomaan keskelle Helsinkiä: rauhallista ja hiljaista iltaa Purpuriin ei kannata lähteä viettämään. Ravintola täyttyy joka ilta iloisista asiakkaista ja ruokajuhlan riemusta. “Viereisten pöytien kanssa jutellaan ja joskus joku saattaa jopa puhjeta lauluun”, Haapasalo itse tiivistää tunnelman antamassaan haastattelussa.

Ruoka on tajunnanräjäyttävän hyvää ja tunnelma ravintolassa ihanan rento! 11/10

Asiakas Mia

Osoite: Rikhardinkatu 4, Helsinki

TOP10-ravintolat huhtikuussa 2022

Katso alta lista kaikista huhtikuun kymmenestä parhaiten arvostelusta ravintolasta. 

1. Ora Restaurant, Helsinki

2. Kuokkalan Kartano, Jyväskylä

3. Wine & Bistro Vinola, Seinäjoki

4. OlO, Helsinki

5. Ravintola Kuurna, Helsinki

6. Ravintola Savoy, Helsinki

7. Trattoria & Cafe Otto, Joensuu

8. Restaurant FRÖJ, Vaasa

9. Purpur Helsinki, Helsinki

10. Ravintola Grädda, Turku

Miten TOP10-lista muodostuu?

Dinnerbooking.com -sivuston TOP10-lista perustuu ravintoloissa käyneiden ruokailijoiden arvosteluihin. Aina kun vieras varaa pöydän sivuston kautta, varaajalle lähetetään kyselylomake, jonka kautta hän voi arvioida ravintolan ruoan, palvelun, ilmapiirin, kokonaisuuden ja vastinetta rahalle -kriteerien perusteella. Arviointilomake lähetetään asiakkaalle vasta tehdyn varauksen jälkeen. Tällä varmistetaan, että arvioiden tekijät ovat todellisuudessa myös vierailleet kyseisessä ravintolassa.

Muut ravintolauutiset...