Autenttiset maailman maut Helsingissä vievät aterian mittaiselle lomalle

thumb image

Matka Thaimaan lämpimään tunnelmaan taittuu kaupunkipyörällä, ratikalla pääsee suoraan Roomaan ja kaukolento muuttuu metromatkaksi Meksikoon – Helsinki on täynnä upeita makuja maailmalta.

Ruokamatkalle maailman ympäri pääsee nyt tutustumalla Helsingin monipuoliseen ravintolatarjontaan. Alla listatuissa ravintoloissa tarjotaan autenttisia makuja Thaimaasta, Meksikosta, Italiasta, Venäjältä ja Japanista. Näille makumatkoille ei tarvitse pakata mukaan passia ja hammasharjaa, pöytävaraus takataskuun ja maailman ympäri pääsee alle 80 päivässä. 

 Saslik – from Russia with love

Saslik on nähtävyys jo itsessään: tsaarinajan romanttinen tunnelma on säilynyt Ullanlinnan sydämessä  jo lähes 50 vuoden ajan. Ravintola on palvellut salaisena kohtauspaikkana ja erittäin tärkeiden tapaamisten näyttämönä, kun kabineteissa on ollut viettämässä iltaa Urho Kekkosen ja Kaarle XVI Kustaan kaltaiset suurmiehet. 

Venäläinen alkupalalajitelma Zakusta aloittaa illallisen. Pääruokana tarjoiltava, härän- ja karitsanfileestä sekä pekonista valmistettu Iivanan miekka saa jokaisen liharuuan ystävän putoamaan polvilleen. Annos jatkaa elämyksiä täynnä olevaa illallista, minkä Katariinan uunijäätelö päättää. Saslikin menu on tunnettu rakastetuista klassikoistaan, joiden lisäksi maistettavana on myös harvinaisempia herkkuja kuten karhuannoksia.

Saslikin venäläinen vieraanvaraisuus on kansainvälisestikin tunnettu ja ehdottomasti koettava. Saslik on mukana myös DinnerDays -ravintolafestivaaleilla 22.-31.10.2021, jossa tarjolla on upea menukokonaisuus erikoishintaan. Varaa pöytä DinnerDaysistä.

Neitsytpolku 12, Helsinki

El Rey – Tacojen taikaa Meksikosta

Vuorimiehenkadulle perustettu El Rey oli ensimmäisiä ravintoloita Helsingissä, joka tarjosi aitoa meksikolaista ruokaa. Suosio kasvoi ja ravintola kohtasi positiivisen ongelman: tilaa ei riittänyt enää kaikille halukkaille. Tällä hetkellä hurjaa mainetta niittäneitä kalatacoja sekä listan muita, urbaanista meksikolaisesta katuruoasta inspiraationsa saaneita annoksia pääsee nauttimaan myös Kalliossa ja Annankadulla.  

Meksikolainen ruoka on perinteisesti hyvin lihapainotteista, mutta El Reyssä halutaan tarjota myös vastuullisempia annoksia ja  huomioidaan vegaanit. Friteeratut maissitortillat täytetään jakkihedelmällä ja kookospähkinästä syntyy raikas vegaaninen ceviche. Ravintolan kaikissa annoksissa suositaan luonnollisia makuja ja raaka-aineita, joten vegaanisissakaan vaihtoehdoissa ei käytetä prosessoituja kasviproteiineja. 

Vahvojen, rehevien makujen lisäksi El Rey on onnistunut tuomaan meksikolaisen ruokahetken rentouden ja yhdessä nauttimisen tärkeyden osaksi ravintolaelämystä.

El Rey, Annankatu 

El Rey, Kallio

El Rey, Vuorimiehenkatu

Boon Nam – hyvää onnea Thaimaasta

Boon Namin avajaisista tulee täyteen kohta vuosi ja ravintolasuosituksia lukiessa ei voi välttyä ylistys sanoilta tämän Tomi Björckin uusimman ravintolan kohdalla. 

Boon Nam, suomeksi hyvää onnea, on paikannut suomalaisten kaukokaipuuta tarjoamalla taidolla valmistettuja thaimaalaisia klassikkoannoksia. Täydellisessä tasapainossa olevat tuliset, happamat, suolaiset ja makeat maut vievät mukanaan ja hetkellisesti on helppo kuvitella jalkojen alle pehmeän valkoinen rantahiekka ja silmien eteen aukeava, turkoosin sävyissä hohtava meri. 

Ravintola kunnioittaa perinteisiä thaimaalaisia valmistusmenetelmiä ja kaikki ruuat, marinadit ja kastikkeet valmistetaan alusta loppuun asti itse pöytäseurueelle nautittavaksi.

Lönnrotinkatu 4, Helsinki

Madonna – kaikki tiet vievät Kallioon

Tämän lähemmäs Roomaa et Kalliossa pääse.

Madonna luottaa klassiseen italialaiseen keittiöön: itsetehtyä pastaa, bruschettaa, carpacciota, vitello tonnatoa sekä pizzoja.  Tarjolla on siis italialaiseen tyyliin simppeleitä, mutta äärettömän laadukkaita raaka-aineita ja puhtaita makuja. 

Pizza on roomalaiseen tyyliin ohut, tunnelma keveä.  

Ravintolan sisustus on kaikkea muuta kuin vaalea ja skandinaavinen. Sisustuksen kulmakivenä on toiminut ajatus “more is more”  ja lopputuloksena ravintolan keskipisteenä koreilee kullanhohtoinen, samettinen baari.

Haapaniemenkatu 5 B, Helsinki

 

Shinobi – kuin astuisit Tokion kaduille

Luettuasi artikkelin Suomen ensimmäisestä japanilaisesta katuruokaravintolasta Shinobista, kuulet varmasti Tokion kutsun. Hiiligrillin tuoksua ja taidokkaasti tehtyä katuruokaa ei pysty vastustamaan taitavinkaan ninja.

Albertinkatu 38, Helsinki

Muut ravintolauutiset...