Illallinen meren äärellä: Helsingin parhaat kesäravintolat

thumb image

Hyvä ruoka, kesäinen tunnelma ja välkehtivä meri – näistä koostuu täydellinen kesäpäivä Helsingissä. Aivan kaupungin keskustan tuntumassa pääsee nauttimaan piilotetuista saaristoparatiiseistä, kun Helsingin parhaat kesäravintolat kutsuvat luokseen. Näissä kesäkeitaissa voit nauttia illallista suoraan meren äärellä, ihaillen samalla Helsingin kauniita maisemia ja upeita auringonlaskuja.

Helsingistä löytyy muutama salainen helmi – saaristokeidas keskeltä kaupungin keskustaa, missä tuntee hetkessä olevansa irti arjesta. Nämä meren äärellä ruokaelämyksiä tarjoavat ravintolat sopivat täydellisesti kesäpäivien viettoon. Taianomainen tunnelma, raikas merituuli ja sesongin parhaat raaka-aineet takaavat onnistuneen hetken, joka muuttuu myöhemmin kauniiksi kesämuistoksi. 

Nauti kesästä – tässä ovat Helsingin parhaat kesäravintolat. Näissä ravintoloissa ruoka on herkullista ja viimeistään maisemat mykistävät kauneudellaan. 

Helsingin kaunein kesähuvila – NJK 

Ravintola NJK on yksi Helsingin ikonisimmista kesäravintoloista. Valkosaareen vuonna 1900 rakennettu huvila sijaitsee upealla paikalla aivan kaupungin keskustan tuntumassa – täällä tunnelmallinen merimiljöö takaa unohtumattoman illallisen. NJK tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen yhdistelmän herkullista ruokaa ja henkeäsalpaavia merimaisemia. Ravintolan avaraa keskisalia ympäröi valoisa veranta, jonka suurista lasi-ikkunoista avautuu näköala sekä Kauppatorille että Katajanokan suuntaan. 

NJK menu on täynnä toinen toistaan herkullisempia annoksia, joissa korostuvat tuoreet, paikalliset raaka-aineet ja skandinaaviset maut. Miltä kuulostaisi vaikkapa Créme Ninon, tuorehernekeitto samppanjalla tai Kalalautanen, joka sisältää valikoiman erilaisia kaloja, varhaisperunaa tillin ja voisulan kera sekä saaristolaisleipää?

Kesäisin ravintolan terassi on täydellinen paikka nauttia auringonlaskusta ja moneen suuntaan aukeavista merimaisemista. NJK on ehdoton vierailukohde kaikille, jotka haluavat kokea Helsingin kesän parhaimmillaan meren äärellä.

“Palvelu ja miljöö olivat erinomaisia. Ruoka oli hyvää. Créme Ninon ei maistunut siltä, kuin ennakkoon arvelin: pehmeältä ja kermaiselta, ripaus samppanjan makua.” -asiakas Anne

Ravintola NJK

Missä: Valkosaari

Kesäravintola Suomenlinnassa – Ravintola Särkänlinna

Särkkä on saari Helsingin Kaivopuiston edustalla ja se on osa Suomenlinnan maailmanperintöaluetta. Saari kätkee sisäänsä salaisuuden: rakastetun kesäravintolan, josta avautuvat silmiä hivelevän kauniit näkymät Helsingin suuntaan ja avomerelle. Historiallisessa linnakerakennuksessa sijaitseva Ravintola Särkänlinna puolustaa paikkaansa yhtenä koko Suomen ainutlaatuisimmista ravintoloista. Tämä paikka on koettava itse! 

Särkänlinnan menu juhlistaa skandinaavisia ja suomalaisia makuja, keskittyen tuoreisiin, paikallisiin raaka-aineisiin ja kauden herkkuihin. Ravintolan kesäterassi on täydellinen paikka nauttia auringosta, lempeästä tuulenvireestä ja kauniista maisemista. Vain lyhyt venematka ja olet kaukana kaupungin kiireestä, nauttien kesästä ja merellisestä Helsingistä.

Ravintola Särkänlinna

Missä: Särkänsaari

Klassikoita Espoon paraatipaikalla – Strindberg by the sea 

Todellinen klassikko on rantautunut Haukilahden rantaan! Tavaramerkiksi muodostuneet sinivalkoiset pöytäliinat, menun klassikkoannokset ja hymyilevä henkilökunta ovat olleet tuttu näky keskellä Helsingin sykettä vuodesta 1992 lähtien, kun ravintola Strindberg avasi ovensa Pohjoisesplanadilla. Nyt tämä suosikkiravintola on saapunut Espoon paraatipaikalle Haukilahden viehättävään satamamiljööseen, tuoden mukanaan perinteisen pohjoismaisen ruokakulttuurin merellisten maisemien keskelle. Ravintolan tilava terassi tarjoaa upeat näkymät ulapalle – se on täydellinen paikka ihailla auringonlaskua raikkaassa merituulessa. 

Strindberg Haukilahdessa voi nauttia romanttisesta illallisesta, rentouttavasta lounaasta ystävien kanssa tai lasillisesta kylmää juomaa kesähelteiden keskellä. Ravintolan uuden menun on suunnitellut arvostettu kokki Jaakko Sorsa, mutta ruokalistalta löytyvät myös tutut klassikkoannokset kuten Strindbergin kuuluisat lihapullat, Rydbergin pihvi ja Toast Skagen. Tarkoin valikoidut viinit sekä laadukas samppanja- ja kuohuviinivalikoima houkuttelevat nauttimaan auringosta ravintolan terassilla. 

Strindberg by the sea on ravintola, joka toivottaa tervetulleeksi tuulipuvussa, rantasandaaleissa lasilliselle tai juhlimaan pitkän kaavan mukaan. 

Strinberg Haukilahti 

Missä: Mellstenintie 12, Espoo

You may also like...