Täydellisen tartarin metsästys

thumb image

Ravintolan menussa lukee tartar ja valinta on tehty. Lukeudutko sinä niihin kulinaristeihin, joille tartar on yhtä kuin annosten kingi? 

Tartarin kohdalla on turha puhua trendiherkusta – kyseessä on pikemminkin klassikko, mistä moni ravintola on inspiroitunut luomaan omannäköisensä, täydellisen version. Ja mikä parasta, pääsemme nauttimaan erilaisista tartar -annoksista myös DinnerDays -ruokafestivaaleilla.

Klassisimmillaan tartar raaputetaan terävällä veitsellä naudan sisäfileen häntä- ja pääpaloista. Sisäfileen hinnan aikanaan noustessa keksittiin, että jauhamalla paisti kahteen kertaan päästään vastaavaan lopputulokseen selvästi edullisemmin. Leikattu tartar on valmistusvariaatioista uusimpia. Muutaman millin silpuksi kuutioitu liha valmistetaan kohmeiseksi jäädytetystä fileestä ohuita viipaleita leikkaamalla. 

Raaka-aineesta tai valmistustavasta riippumatta tärkeintä perinteisessä tartarissa on laatuliha, lämpötila ja työskentelyyn sopiva veitsi. Lihan tulee olla kylmää ja veitsen terävä. Ruokalajin voi kuitenkin valmistaa myös modernisti kasviksista.

Sikke`s – tartar perinteitä vaalien 

Sikke Sumarin ja Pipsa Hurmerinnan haaveet käyvät Tehtaankadulla toteen kun Sikke`s -ravintola lunastaa kuvauksen ystävän toisesta olohuoneesta. Mihinkään muotteihin tätä ravintolaa on turha yrittää laittaa, sillä kaksikon käsikirjoitus elää omaa arvaamatonta elämäänsä – ja hyvä niin. Käsitys lopputuloksesta on kirkkaana mielessä juonenkäänteistä riippumatta: ravintolassa tarjoillaan hyvää ruokaa. Aina. 

Sikke`s pääsee lähimmäs tartarin perusreseptiä, missä annos maustetaan vain suolalla sekä pippurilla ja tarjoillaan klassikkolisäkkeiden kanssa; hakatun salottisipulin, kapristen ja tuoreen munankeltuaisen. Sikkesin versiossa ensiluokkaisen kyyttönauden lihan kanssa lautaselta löytyy majoneesia, sipulia ja luomukeltuaista. 

Ravintolan DinnerDays menu on liharuokien ystävän lottovoitto, alkupalaksi tarjoiltavaa tartaria seuraa päivän pihvi ja kokonaisuuden päättää kauden jälkiruoka. Täydelliseksi tämän ravintola kokemuksen viimeistelee upea sisustus, jonka Glorian Ruoka ja Viini -lehti valitsi vuoden kauneimmaksi ravintolasisustukseksi.

MISSÄ Sikke`s, Tehtaankatu 34 D

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Tartar

PÄÄRUOKA Päivän pihvi

JÄLKIRUOKA Kauden jälkiruoka

HINTA 60 € / henkilö
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Haukilahden Helmi – merituulella maustettu tartar

Haukilahden paviljonki sai uuden elämän, kun rantaan avattiin uudistettu ravintola kesäkaudelle 2021.

”Mutta kauneinkin helmi samenee, joten annoimme rakennukselle täydellisen kasvojen kohotuksen keittiötä myöten.”  

Haukilahden Helmen kotisivuilla on kaunis ja osuva kuvaus jälleen avaamisesta. Uutta luotiin vanhaa kunnioittaen ja asiakkaiden tarpeita sekä toiveita kuunnellen. Oman tuulahduksen luoviin, runsaisiin ja ajankohtaisiin annoksiin tuo ainutlaatuisen miljöön rannalla puhaltava merituuli. Kesällä suureksi ylpeyden aiheeksi muodostuneelle terassille oli tunkua jonoksi asti ja suurelle suosiolle ei näy loppua. 

Mistään kesäkissasta ei Espoon salaisessa helmessä ole kyse – Haukilahden uusi makasiiniravintola tulee olemaan auki läpi vuoden ja ravintolan ensimmäinen syyssesonki aloitetaan näyttävästi osallistumalla DinnerDays -ruokafestivaaleille. 

Festivaalien erikoismenun tartar lunastaa varmasti korkealle asetut odotukset. Annoksen päätähti on kuusisuolattu kotimainen naudanpaisti, jonka lisäkkeet sädehtivät lautasella ruskan tavoin; metsäsienipikkelssi ja puolukka-aioli. 

MISSÄ Haukilahden Helmi, Melstenintie 12

MILLOIN DinnerDaysin aikana 22.–31.10.2021

ALKURUOKA Tartar

PÄÄRUOKA Päivän kala

JÄLKIRUOAT Juustot, siemennäkkäriä ja hunajakennoa & Suklaakakkua ja aprikoosi-jogurttijäätelöä

HINTA 60 € / henkilö 
+ 3,50 € varauksen käsittelymaksu

Muut ravintolauutiset...